Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

En viktig poäng i H1 i match mot Farsta
2015-03-02 20:50

Vid förra matchen mot Farsta låg Södertälje under med 6-0 innan vi själva kom igång. Nu i returmötet gällde det att vara med från början, och det var vi. Det var samtidigt nästan en måstematch där vi behövde ta poäng för att vara på säker på att hänga kvar i serien. Och det mot en bra motståndare Farsta, fyra i tabellen.

Vi startar första perioden med ett ryck redan första minuten. Vi kämpar loss bollen i egen zon vid ett Farsta anfall, driver snabbt fram med snabba pass och siste man Jonathan Neander kan dra in bollen i mål (pass Vingnäs). Matchen fortsätter med ganska mycket ställningskrig med långa uppspel, med passningar bak i anfallet, för se om man kan vänta in motståndarens misstag. Vi i Södertälje skapar bra tryck och har bra målchanser. Först i 15:e minuten ger det resultat när vi får ett power play. Skickligt passar vi snabbt och säkert och dyrkar till sist upp Farstas försvar och Rasmus kan placera in bollen med ett säkert skott. Det står 2-0.

Farstas huvud game play nu i första perioden och i hela matchen är att lira runt bollen i anfallet och skjuta med backskott, gång på gång. Samtidigt som de jobbar hårt på att skymma bort vår målvakt. Vi täcker skickligt av nästan alla skott. Farsta noteras för enbart 3 skott första perioden. Ett av dem går i mål. Perioden slutar 2-1 till oss.  Skottstatistik 10-3 till oss.

Andra perioden fortsätter som den första. I den 6:e minuten när vi är i ett anfall så rycker Joel loss från sin uppvaktning i högra anfallshörnet, passar upp bollen till Rasmus som säkert placerar bollen i mål. Det står 3-1. Vi har en stor kämpainsats i vårt försvar. Farsta mal på med sina backskott, vi täcker av och stör skyttarna. Farsta noteras för enbart 5 skott på mål andra perioden. När det ibland hettar till i försvaret så går vi in för 100 fysiskt spel, men helt just spel. Vi fredar vårt mål och det blir inte fler mål denna period. Skott 7-5 till oss.

Inför tredje perioden vet vi att Farsta kommer att ladda på. De är 4 i tabellen och kan inte vara nöjda med hur de har fått till det i de 2 första perioderna. Direkt i första halvminuten i tredje perioden får de till ett reduceringsmål. I den 4:e minuten så blir det inte så bra domslut som drabbar oss med en utvisning. Men det blir i alla fall rätt bra. En halvminut in i boxplayet så vinner vi boll i egen zon, slår upp den och drar mot Farstas mål. Där ett par meter utanför målet drar Farsta på sig ett onödigt frislag. Farsta protesterar, men Mange lägger snabbt upp bollen och sätter bollen i mål innan Farsta hinner förstå vad som har hänt. Det står nu 4-2. Farsta har fortsatt power play och kan utnyttja detta till att reducera till 4-3.

10 minuter in i matchen får vi power play som vi inte lyckas utnyttja. 14 minuter in lyckas Farsta utjämna till 4-4. Klockan rullar på och nästan alla vet att nästa mål är rätt avgörande. Farsta tar time out och efter en stund tar vi i Södertälje time out, allt för att samla krafter och smida planer. Men det blir inte fler mål, utan det står 4-4 efter 3 perioder. Det blir förlängning. Skottstatistik i 3:e period 12-9.

Fjärde perioden bli inte så gammal, en minut in lyckas Farsta gör mål och Farsta vinner med 5-4. Men Södertälje tar en viktig poäng med sig i jakten på nytt kontrakt i Herrarnas div 1.

Matchens Kringlor går till

3 Kringlor till Rasmus som gör en gedigen insats, bland annat 2 mål

2 Kringlor till Södertäljes försvarsspel. Alla på plan gjorde vad som behövdes i försvaret för att ta bort Farstas game play att gång på gång skjuta backskott

1 Kringla till hela laget. Det var en laginsats med bra stämning, och 100 rätt inställning i varje sekvens i matchen, som gav en poäng mot en bra motståndare