Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Arbetsseger i derby mot Nykvarn i Herrarnas div 1
2015-02-16 20:50

Förutsättningarna vara klara innan match. Seger är ett första steg mot nytt kontrakt för våra herrar i div 1. För Nykvarn var det sista chansen att ha en chans att hänga kvar i division 1. Det fanns ett lugn före match som coach Roland uttryckte det ”Är vi koncentrerade, är med från början och sätter vårt försvarsspel, även när Nykvarn så gärna vill kontra, då tar vi det här”. Och kapten Mange la till: ”Det är ju derby och då är det extra roligt att se till att vinna”.

Det blev en arbetsseger!

5 minuter in i första perioden får Oliver till en kontring när han sliter sig loss i egen zon och drar snabbt uppåt och får till en passning till Ludde som ännu snabbare är inne i slottet och kan dra in bollen i mål. Minuten efter blir det boxplay som Nykvarn kan utnyttja till reducering till 1-1. När det gått 12 minuter så nästan från mittzon kan Rasmus prickskjuta ett mäktigt skott i rakt upp i krysset. Vi leder nu med 2-1. Vi har fått till ett riktigt bra försvarsspel och när vi står rätt får Nykvarn bara springa runt med bollen utan att få till något speciellt farliga läge.

I andra perioden fortsätter matchen i samma spel som  iförsta perioden.  Nykvarn har svårt att hitta fram till något spel som de kan dra fördel av – vårt försvarsspel funkar 100, och vi är också blixtsnabba på försvar när Nykvarn försöker kontra. 6 minuter in i perioden får vi power play och vi får verkligen till ett snabbt passningsspel i vårt powerplay så att Nykvarn till sist tappar koncentrationen, så att Oliver kan få sitt läge och dra bollen i mål (pass Walfrid). Perioden rullar på och just när det det känns tryggt,  då tappar vi fokus för ett ögonblick och låter Nykvarns skytt Cannerbo visa upp sig. Nykvarn reducerar till 3-2.

I pausvilan finns det en trygghet, spelarna ser och vet att de skapar bra chanser, men har svårt att sätta dit dem. Diskussionen är att mer fokus och mer tryck så skall det gå bra.

Tredje perioden rullar vidare och vårt stabila försvarsspel säkra spelet bakåt. Framåt smäller det till i 5:e minuten och då med ett snabbt spel och snabba pass framåt som leder till att Oliver kan sätta bollen i mål till 4-2 (pass Walfrid). Nykvarn blir stressade då de inser att det är ett psykologiskt viktigt mål, och börjar dra på tempot. Kanske är det som öppnar upp för vårt nästa mål. Målvakt Weilow fångar bollen och gör ett snabbt utkast till Mogge som springer iväg och förbi hela Nykvarns försvar och ensam med målvakten så lirkar han in bollen i mål. Vi leder med 5-2. Nykvarn går in för ännu mer fysiskt spel för att få till en ändring i spelet, men det blir ineffektivt och slutar med en 5 minuters utvisning när klockan står på 12:19. Det börjar lukta riktig seger. I vårt power play spel får vi igen till det snabba passningsspelet, får chans efter chans och till sist kan Rasmus sätta bollen i mål (Walfrid gör sin 3:e assist). Vi leder med 6-2.

Nykvarn får en straff 15:36 som de sätter, och de tar time out 18:11 och sätter in all energi de har, får till en reducering när det återstår en dryg minut, men det är det sista mål som blir i denna match. Seger till oss med 6-4. Det blev en arbetsseger. Och första steget mot nytt kontrakt i div 1 avklarat. ”Jag var aldrig orolig” säger coach Roland och ler glatt.

Matchens Kringlor går till

3 Kringlor till Rasmus och Alex. Båda gjorde en gedigen insats, och Rasmus bland annat 2 mål

2 Kringlor till Richard Weilow i mål som var säker som den sista spärren för Nykvarns försök att göra mål

1 Kringla till hela laget. Det var en laginsats och en bra stämning på bänken som låg bakom arbetssegern