Telge SIBK
Innebandy
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2016/2017 var vi mycket stolta över att våra Damer lyckades spela upp sig i Svenska Superligan och att Herrarna gjorde det bra i Division 1. 

Än viktigare är att vi har vi en mängd duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag, motionsspel och inte minst även ParaSportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Herrar
Truppläget i herrlaget inför 17/18! Vilka har tillkommit och vilka har lämnat!
2017-06-19 12:00, Herrar
Herrlaget går nu på ett längre uppehåll från gemensamma träningar men fortsätter att köra på egen hand över sommaren. Då alla kommer köra på egen hand under en månads tid så kommer uppdateringarna här att minska och vi tyckte att det var på sin plats med en sammanfattning av truppläget i herrlaget inför nästa säsong som följer här nedan. Det kommer under veckan upp intervjuer med båda våra nya tränare som tidigare utlovats.
Årsmöte Telge SIBK/IBS
2017-06-18 08:37

Dags för årsmöte i Telge SIBK

Datum:    8 augusti 2017, kl 19

Plats:       Wasa Sporthall, cafeterian

Alla medlemmar är mycket välkomna!


Dagordning:

  • Fastställande av röstlängd för mötet.
  • Val av ordförande och sekreterare för mötet.

  • Val av protokolljusterare och rösträknare.

  • Fråga om mötet har utlyst på rätt sätt.

  • Fastställande av föredragningslista.

Herrar
Femte nyförvärvet klart! Välkommen till Telge IBS Philip Bergman!
2017-06-14 12:00, Herrar

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets femte nyförvärv inför den kommande säsongen. Philip Bergman har skrivt på ett kontrakt med klubben och förstärker laget inför den kommande säsongen!

Philip är en spelare fostrad i Telge SIBK som sedan han lämnade föreningen spelat för Salems IF i deras juniorlag och nu senast i Ingarö IF som förra säsongen spelade i division 2 Stockholm där Philip gjorde 11 poäng på 18 matcher. Philip är en ung back född 1997 med utvecklingspotential och det ska bli spännande att se honom utvecklas vidare under de kommande säsongerna. Kontraktet är skrivet på två år och gäller därmed över säsongen 18/19.

Herrar
Viktiga pjäser i herrlagets ledarstab fortsätter!
2017-06-09 15:25, Herrar

Telge SIBK/IBS är väldigt glada över att kunna meddela att Ronney Hägg och Marcus Andersson fortsätter i herrlagets ledarstab kommande säsong.

Ronney har varit materialförvaltare för herrlaget de senaste fyra säsongerna och kommer att fortsätta att hålla ordning på materialbitarna även nästa säsong. Marcus har funnits med runt herrlaget under några år i olika roller och kommer till nästa säsong få utökade befogenheter som lagledare men kommer även fortsätta som speaker på lagets hemmamatcher och jobba vidare med mediala biten kring laget.

Telgecupen 2017
2017-05-30 22:00

Nu har vi öppnat anmälan till Telgecupen 2017, en uppskattad försäsongscup som i år arrangeras för sjätte gången!


Årets version kommer att spelas 9-10 september och precis som förra året spelar vi i 4 klasser (F01/02, P04, P03 och P02). Tack vare det stora intresset har vi ökat antal platser från 8 till 12 i varje klass. Vi har redan många lag anmälda men det finns fortfarande platser kvar i klasserna F01/02, P03 och P02. Först till kvarn gäller.


Matcherna kommer att spelas i Västergård Arena, Hölö Allaktivitetshall, Wasa Sporthall och Pershagenhallen. Samtliga hallar har fullstora planer, läktare och kiosk.


Anmälan sker via Cupmate och där finner ni även mer information om cupen.

http://www.cupmate.nu/cup/telgecupen


Det går att följa cupen på instagram också:

https://www.instagram.com/telgecupen/

SSL Dam
Nyförvärv från RIG Umeå
2017-05-29 12:13, SSL Dam
Elvira Ekelund

Vi är glada att hälsa ytterligare ett nyförvärv välkommen till Telge SIBK:


Elvira Ekelund från RIG Umeå.


 Vi har haft en dialog med Elvira sedan januari och hon har varit och besökt oss ett antal gånger under resans gång. Nu är avtalet påskrivet och vi ser fram emot att se henne prestera i vår miljö.

Herrar
Fjärde nyförvärvet klart! Välkommen till Telge IBS Patrick Gustafsson!
2017-05-26 15:00, Herrar

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen. Patrick Gustafsson har skrivt på ett kontrakt med klubben och förstärker laget inför den kommande säsongen!

Putte är likt tidigare nyförvärv en hemvändare med Telge SIBK som moderlubb. Förra säsongen spelade han med Tumba GOIF i samma serie som herrlaget och stod där för fina 31 poäng på 22 matcher. Han har tidigare även spelat division 1 innebandy med Nykvarns IF. Putte är en tuff spelare med ett bra skott och hög poängkapacitet vilket vi fick se under förra säsongen.  Kontraktet är skrivet på två år och gäller därmed över säsongen 18/19.

Herrar
Tredje nyförvärvet klart! Välkommen till Telge IBS Tobias Lagestam!
2017-05-25 15:00, Herrar

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets tredje nyförvärv inför den kommande säsongen. Tobias Lagestam har skrivt på ett kontrakt med klubben och förstärker laget inför den kommande säsongen!

Tobias är ytterligare en hemvändare med Telge SIBK som moderklubb som efter några år på annat håll återvänder. Tobias har de tre senaste säsongerna varit en del av IBF Faluns organisation då han gått gymnasiet där uppe. Han har framförallt spelat i deras JAS-lag där han förra året gjorde 12 poäng på 16 matcher men har även fått känna på spel i deras division 1 lag. Han är en väldigt snabb spelare med bra potential och det ska bli spännande att se honom fortsätta utvecklas i Telge IBS kommande säsonger. Kontraktet är skrivet på två år och gäller därmed över säsongen 18/19.

Herrar
Storväxt målvakt förlänger med Telge IBS!
2017-05-19 15:00, Herrar
#30 Adam Blomberg, målvakt
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att #30 Adam Blomberg har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.
Adam har trots sin unga ålder redan varit en viktig del av herrlaget i flera säsonger. Han är en målvakt som tack vare sin storlek täcker väldigt mycket och är också väldigt lugn på plan vilket spiller över på utespelarna. Det ska bli spännande att se Adam fortsätta utvecklas i Telge. Det nya kontraktet är skrivet på ett år och gäller därmed över säsongen 17/18.
"Tillsammans är vi Telge"
2017-05-15 21:14
Under 2016 och 2017 så har de olika åldersgrupperna på Röd nivå i Telge SIBK gjort en hel del roliga saker tillsammans.

I Telge SIBK så är vi mer än bara enstaka lag i en förening.

Tillsammans är vi Telge!

Här visas ett litet klipp på en bråkdel på allt kul som ungdomarna i Telge på Röd nivå gjort tillsammans över laggränserna!!
Herrar
Intervju med sportansvarig på herrsidan!
2017-05-12 13:00, Herrar
Nu när herrlaget har fått tränarne på plats inför nästa säsong så passade vi på att prata lite med sportansvarige på herrsidan Roland Fränzel samt Claes Lundberg som hjälpt till med rekryteringen under våren om läget i truppen, serieindelningen och en del annat.
SSL Dam
Viktiga förlängningar!
2017-05-10 11:30, SSL Dam
Cecilia Asplund & Malin Hellsén

Lagbygget fortsätter och Telge SIBK är mycket nöjda att presentera två viktiga förlängningar i SSL-truppen:


Cecilia Asplund och Malin Hellsén som båda två väljer att köra vidare.


Cecilia Asplund är en skicklig spelare med mycket mod som genom åren varit en av våra viktigaste spelare, det kommer hon fortsätta att vara.


Malin Hellsén gjorde en bra come-back säsong i Allsvenskan och här finns det ytterligare att hämta. Det syns att träningen ger mer och mer effekt vilket också kommer att synas på planen.

SSL Dam
Spännande nyförvärv!
2017-05-10 10:30, SSL Dam
Madeleine Rooslien

Lagbygget fortsätter inför SSL-säsongen och Telge SIBK är mycket glada att presentera ett spännande nyförvärv:


Madeleine Rooslien från IBF Falun


Madeleine mötte vi i Allsvenskan där hon gjorde intryck på oss, speciellt under de två täta kvalmatcherna. Vi är övertygade att den här unga spelaren kommer att fortsätta utvecklas på ett bra sätt.


Herrar
Ny huvudtränare till herrlaget! Välkommen till Telge IBS Dennis Ericsson!
2017-05-09 21:35, Herrar
Dennis Ericsson, Huvudtränare
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets nya huvudtränare inför kommande säsong. Dennis Ericsson har skrivt på ett kontrakt med Telge SIBK på två år som därmed gäller över säsongen 18/19 och kliver in som huvudtränare för herrlaget omgående.
Nyheter från våra lag
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
 
telge.sibk på Instagram