Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2018/2019 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 1 (Mellersta). Vi har även lag i både dam- och herrklass i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Våra Parasportare behöver ledare!
2018-08-09 11:52
Sedan flera år har vi haft en väl fungerande  grupp av parasportspelare (spelare med viss funktionsnedsättning) i vår förening. Spelarna har visat fina sportsliga framgångar lika väl som att det blivit en mogen grupp som utvecklats mycket positivt i vardagslivet tillsammans med föreningen. Engagerade ledare har varit en viktig del av framgångarna.

Nu behövs nya ledare då de gamla lämnar för andra uppgifter. Är du en person som gillar eller önskar att jobba med och utveckla parasportare så får du mycket gärna höra av dig till oss. Har du utbildning inom området är det givetvis toppen men entusiasm och människotycke kommer högt på meritlistan.  

Arbetet består av att ta hand om vårt gäng av parasportare, organisera träningar, förbereda för matchspel samt genomföra det samma. Idealiskt är det ifall vi hittar flera ledare som kan dela upp jobbet sinsemellan.  Har du inte erfarenhet av innebandy så hjälper föreningen givetvis till och fixar tränar-/ledarutbildningar.

Har du intresse av ovan och vill veta mer är du välkommen att höra av dig till:
Petrus Lundström                petrus.lundstrom@skb.org             070-161 39 85

Ylva Gravenfors                    ylva.gravenfors@hotmail.com        070-672 48 97

Herrar H1
Linus Jonsson förlänger sitt kontrakt med herrlaget!
2018-07-19 16:00, Herrar H1
Linus Jonsson och sportansvarige Claes Lundberg
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att Linus Jonsson har förlängt sitt kontrakt med klubben. 
Linus kom till laget under mitten av förra säsongen från Järfälla IBK och var en stark bidragande orsak till att herrlaget vände den negativa trenden som laget hade. Linus är en poängfarlig spelare med bra teknik som kommer vara viktig för lagets offensiva spel under kommande säsong. Det nya kontraktet är skrivet på två år och gäller därmed över säsongen 19/20.
Innebandyskolan "Sommarskoj" första juliveckan!
2018-07-11 10:37
Första veckan i juli har vi sen flera år vår innebandyskola "Sommarskoj" tillsammans med vår sponsor Telge AB. Denna gången hade vi nära förti unga spelare som ville prova på innebandy tillsammans med oss. Det är mixad med tjejer och pojkar i åldrarna 7-12 år och en hög aktivitetsnivå och mycket skrattande.

Nu var det inte bara spelarna som hade roligt. Våra duktiga Instruktörer som är rekryterade från våra ungdomslag verkade ha lika roligt som de andra.  

Kul att denna uppskattade sommarskolan kan upprepas år efter år. Har vi tur så kanske några av deltagarna kommer med i ett av våra lag när vi startar upp verksamheten i höst igen. 
Herrar H1
Truppläget i herrlaget inför 18/19! Vilka har tillkommit och vilka har lämnat!
2018-07-08 12:00, Herrar H1
Herrlaget går nu på en längre periods uppehåll från gemensamma träningar och kommer träna på egen hand under Juli månad. Detta innebär att hemsidan tar semester och vi tänkte att det var på sin plats med en uppdatering om läget i herrlagets trupp inför den kommande säsongen.
Truppen växer...
2018-06-25 09:13

Efter Midsommarhelgen är det dags att presentera ännu ett par nya spelare. Även denna gång handlar det om ett par lovande tjejer från 00-kullen, och även här har dom rötterna i Nykvarns IF.

 

Det handlar om Elin Källström och Linnea Lindermyr som valt att satsa vidare tillsammans med oss i Telges organisation. Elin kom till oss redan under förra säsongen, och fick då chansen att prova på spel i SSL. Här har vi en hårt jobbande forward som vi tror kommer att ta stora kliva framåt i utvecklingen. Linnea är ny för oss och är en forward med poängkapacitet som vi tror mycket på inför framtiden.

 

Kul att du valde att spela vidare med oss Elin, och välkommen till klubben Linnea!

Bekanta ansikten tillbaks i Telge...
2018-06-20 16:20

Ett par välbekanta ansikten är nästa nyförvärv som vi presenterar. Det är systrarna Emelie och Sarah Schoning vilka spelat med oss tidigare, men som förra säsongen spelade i Nykvarn.

 

Emelie är en tuff back som efter en lång tids skadefrånvaro gjorde comeback förra året, men som nu är fit for fight och kommer att stärka upp vår defensiv på ett bra sätt. Sarah är en spelare som kan användas både back och forward, vilket hon testade på då hon spelade med oss i den Allsvenska säsongen då vi gick upp i SSL. Vi tror att båda två kommer att ta chansen ordentligt, och utvecklas mycket framöver.

 

Vi är mycket glada att se Emelie och Sarah tillbaks i Telgetröjan igen!! Välkomna!!

Damallsvenskan. Nu är äntligen säsongen igång
2018-06-19 09:47

Nu har vi kört drygt en månad, där vi har varvat fys med innebandy. Vi håller en bra nivå på det vi gör på banan,
där vi jobbar med nya spelsystem. Truppen börjar ta form, där vår sportchef har gjort ett superjobb och lyckats värvat in 9st nya spelare samt så har vi plockat upp 4st spelare från egna leden.

Vi bygger vidare...
2018-06-18 08:41

Alla spelare i nästa års trupp kommer såklart inte utifrån, och till vår A-trupp för säsongen så har vi glädjen att presentera två unga tjejer som flyttas upp från vårt D1/JAS-lag, nämligen Josefine Krogh och Wan Elander


Jossan är en målvakt som vi tror mycket på inför framtiden och hon har spelat med oss under alla år. Wan är en speedig forward som kom till oss från Nacka/Wallenstam under fjolåret, och spel med A-truppen kommer självklart att utveckla henne ännu mer.

 

Välkomna till A-truppen, Jossan och Wan!

Herrar H1
En ny lovande målvakt klar för Telge IBS!
2018-06-13 12:00, Herrar H1
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett nyförvärv till herrlaget inför den kommande säsongen. Samuel Sundman har skrivit på ett kontrakt med föreningen och förstärker laget inför kommande säsong.

Samuel har de senaste säsongerna vaktat målet för Djurgårdens IF IBS och deltog förra säsongen i 14 matcher för deras herrlag i Allsvenskan Norra. Han har även varit en viktig del av Djurgårdens framgångsrika JAS-lag och tidigare har han spelat för Älvsjö AIK i deras ungdomsorganisation samt representerat Stockholms Stadslag i Distrikslags-SM. 

Samuel är född 1999 så det är en ung lovande målvakt som nu ansluter till laget vilket gör att tillsammans med våra två andra målvakter så ser vår målvaktssida väldigt stark ut.
Ett comebackande nyförvärv...
2018-06-11 12:08

Nästa nyförvärv vi presenterar är en “gammal” bekant, nämligen Melanie Callin


Minnie har haft ett litet uppehåll pga en fotskada, men känner sig nu hel nog och sugen på att spela bandy igen. Minnie spelade senast för Thorengruppen, där hon var med och gav oss en tuff match under säsongen vi kvalade oss upp i SSL. 


Vi är glada att ha henne tillbaks i moderklubben igen, och kommer med sin rutin att vara väldigt nyttig för vårt unga lag.

 

Välkommen tillbaks i röd/vitt, Minnie!!

Nybygget fortsätter...
2018-06-08 08:30

Idag är det dags att presentera två nyförvärv som kommer till oss från Nykvarn. Från den duktiga 00-kullen så kommer Maja Höög och Wilma Löwenthal, och här har vi ett par tjejer som vi känner kommer att fightas direkt för att ge sig rätt in i hetluften i Västra Allsvenskan. Vi har ju också stora förhoppningar på vårt DJ18-lag där Maja och Wilma kommer att ha viktiga roller, och här har vi ju i Telge goda traditioner att upprätthålla, där Innebandyfesten är ett självklart mål för laget.
 

Vi hälsar Maja och Wilma hjärtligt välkomna till Telge!!

Damtruppen börjar ta form....
2018-06-04 11:20

Nu har det varit tyst under en lång tid, men jag kan försäkra att vi jobbat på för att säkra upp truppen 😊

 

Först ut att presenteras inför nästa säsong är två kända ansikten, nämligen Jessika Hellsén och Elin Aronsson.

 

Jessika är en kulturbärare av stora format för vårt Telge, då hon är den som varit med i laget längst. En speedig forward som kanske hade sin bästa säsong förra året i SSL, och kommer att bli mycket viktig för oss även i år. En spelare som alltid ger järnet och som med sitt goda humör alltid sprider energi till övriga gruppen. Vi är mycket glada att Jessika valde att ”krita på” för ytterligare två säsonger med oss!

 

Elin är en rutinerad målvakt som kommer tillbaks till oss från Linköping, och hon var ju senast hos oss under säsongen 2016/2017 där hon hjälpte oss att ta klivet upp i SSL. Det har varit viktigt för oss att hitta en stabil och rutinerad sista utpost, och i Elin så vet vi att vi har en tjej som kommer att hålla ihop vårt unga lag på ett mycket bra sätt, och som är en bra förebild för våra yngre målvakter som är på väg upp.  Välkommen tillbaks till Telge, Elin!

Herrar H1
Nyförvärv till herrlaget! Välkommen till Telge IBS Albin Fröberg!
2018-06-03 09:00, Herrar H1
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett nyförvärv till herrlaget inför den kommande säsongen. Albin Fröberg har skrivit på ett kontrakt med klubben och förstärker laget till nästa säsong. 
Albin har haft intresse på sig från flera lag och det är väldigt kul att valet till slut föl på Telge. Albin kommer närmast från tidigare seriekonkurrenten Balrog B/S IK där han under fjolåret stod för 27 poäng på 22 matcher. Han är född 1997 och har tidigare spelat i Nacka Wallenstam IBK som junior och på senior nivå. Han har även spelat dubbla SDF-SM för Stockholms stadslag och hunnit med en vända i Djurgårdens juniororganisation.
Herrar H1
Nyförvärv till herrlaget! Välkommen till Telge IBS Axel Lindell Nilsson!
2018-06-02 09:00, Herrar H1
Telge SIBK är väldigt nöjda att kunna presentera ett spännande nyförvärv till herrlaget inför kommande säsong. Axel Lindell Nilsson har skrivit på ett kontrakt med klubben och förstärker laget inför kommande säsong.
Axel kommer närmast från Djurgårdens IF IBS där han under föregående säsong tillhörde föreningens representationslag i Allsvenskan. Axel har tidigare spelat för Huddinge IBS ända från unga ungdomsår till spel i Division 1 med Huddinges herrlag. Han har även meriter från SDF_SM med Stockholm Stadslag. Axel är en ung spelare med stor potential som det kommer bli spännande att se hur han utvecklas under kommande säsong.
Nyheter från våra lag
Flickor 10/11, 12/08 20:29 
Flickor 06/07, 12/08 17:11 
Dam Allsvenskan, 25/06 09:05 
Dam Allsvenskan, 20/06 16:16 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: