Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2019/2020 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även dam- och herrlag representerade i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Domare
Vill du prova på att vara innebandydomare och samtidigt tjäna en slant?
2019-08-19 14:56, Domare
Varje säsong behövs nya domare och för oss på föreningsnivå är det vi själva som fixar domare till sammandrag mm. Nu behöver vi några fler domare och då betalar vi även utbildningskostnaden för dessa.  Att döma matcher är även bra för den egna utvecklingen då man lär sig reglerna i detalj samt att man ställs inför snabba beslut som är en god erfarenhet i allmänhet.

Just nu är följande utbildning för "Matchledare"på gång:
04 september, kl 18:00 - kl 21:00 i Björkestahallens cafeteria, Nykvarn.
För mer information, kontakta:
Jan Berg hos SÖIBF på 070-5491116
Hos oss i Telge SIBK kan du prata med Leo Lundgren eller Göte Rosth ifall du vill veta mer om domargärningen. 

Läs också mer och anmäl dig via: https://www.innebandy.se/sodermanland/inlaegg/lista/dags-att-anmala-sig-till-en-domarkurs/
Meddela även vårt sekretariat v/Eva B "eva.bratland@telia.com" eller 0708-641106 ifall du anmäler dig.
Dam Div 1
Två vinster i dagens träningsmatcher
2019-08-18 18:19, Dam Div 1
Idag har laget varit i Vagnhärad och gästat Trosa Edanös borg, Hedebyhallen. Två träningsmatcher stod på programmet och Trosa stod först för motståndet. Trosa som gör premiär i D2 kommande säsong efter ett uppehåll på damsidan på seniornivå.
13:30 viner pipan och matchen är igång. Vi har ett fint spel och Trosa får inte låna bollen allt för mycket. Efter 8:12 gör den fd Trosaspelaren Jenni Pienimäki 0-1 till oss. 19:55 får hon in sin andra kasse. Grymt jobb. Andra period flyter på bra men förblir mållös tills Elin BP sätter 0-3 (15:14). Tredje perioden steppar Trosa upp sig lite och vi tappar lite markeringar och Trosa gör 1-3.  Olivia hittar ett läge och ser till att vi får 1-4 (10:50). Trosa lyckas tyvärr peta in ett mål till och matchen slutar 2-4.

Efter en kort vila står AIK redo på plan för att möta oss. Vi är hemmalaget denna matchen.
Vi tar kommandot direkt och visar var skåpet ska stå.  Målen duggar tätt i början.
1-0 (00:54 Elin BP) 2-0 (1:14 Tilda)  3-0 (5:19 Elin W) 4-0 (6:16 Ester)
Emelie känner sig lite trött och vill vila i två minuter efter en otillåten trängning. Vi håller tätt hela boxplay utan problem.
Andra perioden startar och vi väntar tills klockan slår 04:20 innan Elin BP gör mål. AIK har turen med sig och gör 5-1 efter 9:36. Vi får ett frislag på offensiv planhalva. Lina slår ett perfekt frislag till Elin W och 6-1 är ett faktum (10:42). Ester tycker att målskillnaden är för liten och dra till med 7-1 (13:14). Vi blir lite för modiga och självsäkra så AIK får till 7-2 och 7-3 i snabb takt.  Vi är glada att andra slutar och AIK inte lyckas få in flera.
Tredje perioden, det märks att vi är lite trötta. 100 minuter på planen tar ut sin rätt. Vi har bollen största delen av tiden. AIK har några snabba kontringar som vi lyckas hålla undan. En målfattig period. Endast ett mål görs och detta av Ebba när det återstår 54 sekunder av matchen. Matchen slutar 8-3 till Telge

Två härliga vinster en söndag i Vagnhärad
Herrar H2
Vinst för herrlaget i säsongens första träningsmatch!
2019-08-18 09:00, Herrar H2
Herrlaget spelade i Torsdags säsongens första träningsmatch när IBF Offensiv Lidingö var på besök i Västergård Arena. IBF Offensiv Lidingö spelar i Division 2 Stockholm där de förra säsongen slutade på åttonde plats i samma serie.

Matchen inledning präglades av klassisk försäsongsspel med mycket spring och inte mycket till skönspel. Gästerna tog ledningen med matchens första skott och gick till periodvila med en 1-0 ledning. Andra perioden inleddes på samma sätt då gästande Lidingö återigen gjorde mål i första bytet. Mycket chanser för herrlaget men stabilt målvaktsspel i Lidingö höll målkolumnen tom för hemmalaget. Till slut började däremot det relativt stora spelövertaget betala sig och bollarna trilla in och efter andra perioden stod det 3-3. Sista perioden fortsatte ge mycket lägen och med bättre skärpa hade det kunnat bli fler mål men slutresultatet skrivs till 6-3 i hemmalagets favör.
Målskyttar Telge: Morgan Ahlberg x2, Anton Malmqvist-Scott, Måns Ahlberg, Philip Haglund, Andreas Lindgren
Samarbetsavtal med Trosa Edanö IBK i JuniorAllSvenskan HJ18
2019-08-14 15:00
Nu kan vi meddela att vi enats om ett samarbetsavtal tillsammans med Trosa Edanö IBK om spel i  juniorallsvenskan kommande säsong. 

Då Trosa Edanö IBK inte kommer spela i Juniorallsvenskan på egen hand denna säsong så blir detta ett bra komplement för  vår unga trupp så den kan spetsas med tyngd och erfarenhet från några äldre spelare från Trosa Edanö. 

Huvudtränaren Fredrik: 
Vi ledare är extremt glada över detta då vi kommer få en större trupp att arbeta med och större konkurrens i truppen. Laget är ungt och det är väldigt roligt att kunna erbjuda spelare från Trosa Edanö chansen att få kriga om en plats hos oss. 

Laget kommer tränas av Fredrik Urefors och Andreas Fränzel och hemmamatcherna kommer spelas  i Västergård Arena. 

Vi i Telge SIBK vill tacka Trosa Edanö IBK för ett bra samarbete och önskar oss alla lycka till under säsongen. 
Målvaktstränare klara för juniorlaget!
2019-08-10 15:16
Vi kan nu stolt presentera att vi har lyckats knyta upp två rutinerade målvaktstränare till juniorlaget!

Matte Weilow arbetar till vardags som golvläggare men har under flera års tid hjälpt till i föreningen. Senaste uppdraget Matte hade inom föreningen var just som målvaktstränare för vårat damlag och har efter 1 års uppehåll känt att suget efter innebandyn kommit tillbaka. 

Conny Gustafsson arbetar till vardags med ventilation precis som våran huvudtränare, men har även han arbetat i föreningen i flera år tidigare men har efter några års uppehåll från innebandyn känt att suget efter innebandyn kommit tillbaka. 

Vi är extremt nöjda med dessa två värvningar för juniorlaget för att kunna erbjuda våra målvakter den träningen de behöver för att kunna fortsätta utvecklas. 

Conny och Matte har även sagt att de kan tänka sig hjälpa till med målvaktsträningar i övriga lag i föreningen. Skulle detta vara intressant så ta kontakt med våran lagledare Thomas Nilsson så hänvisar han er rätt. 
Ahmad Dakhallah på dubbellicens till IFK Gnesta.
2019-08-10 13:51
Vi kan nu stolt presentera att våran talang Ahmad Dakhallah kommer under säsongen att få prova på spel i Div 1 med IFK Gnesta genom dubbellicens. 

Vi ser detta samarbete som ett steg i rätt riktning för att kunna fortsätta utveckla och utmana våra spelare att vilja bli ännu bättre. 

Ahmad kommer fortsätta spela med oss i Telge SIBK såklart men där huvudfokus är JAS men även HJ-serien och spel med vårat herrlag i division 2 kan bli aktuellt. 

Vi vill tacka IFK Gnesta för ett smidigt samarbete och önskar IFK Gnesta och Ahmad stort lycka till under säsongen 2019/2020.
Dam Allsvenskan
Truppuppdatering !
2019-08-03 13:03, Dam Allsvenskan
En glad sportchef skakar tass med några av de nya spelarna...
Snart är det dags att dra igång träningarna på allvar, och Bruno samlar styrkorna inför säsongen. Då är det väl på tiden att vi kommer med lite information kring truppen inför säsongen 2019/2020.
Dam Allsvenskan
Träningsstart damer Allsvenskan
2019-07-31 09:19, Dam Allsvenskan
Efter sommaruppehållet så är det äntligen dags för att dra igång på allvar igen. 
Träningarna börjar på måndag 5/8. Uppvärmd och klar 19:30!
Håll koll på kalendern så ni inte missar något.

Vi ses!
Herrar H2
Tre målvakter klara för spel med herrlaget kommande säsong!
2019-07-11 08:00, Herrar H2
Telge SIBK är glada över att kunna presentera herrlagets målvaktsbesättning till den kommande säsongen. Rikard Weilow, Kristoffer Eriksson och Christian Karlsson har alla skrivit på för herrlaget och kommer representera laget kommande säsong.
Rikard har under flera säsonger varit en av målvakterna i vårat Division 1-lag och kommer från en stark säsongsavslutning där han stod många matcher och hade en stor del i lagets starka vårsäsong. Kristoffer Eriksson är en spelare ur de egna leden som efter några år på annat håll kom tillbaka till föreningen inför förra säsongen och spelade med U-laget i Division 2. Till nästa säsong tillhör han herrlaget och kommer konkurrera om målvaktsplatsen. Den tredje målvakten är ett nyförvärv som även han kommer från de egna leden, Christian Karlsson som tidigare tillhört herrlaget ansluter närmast från Tumba GOIF. Christian som även är landslagspelare för Thailand är en reaktionssnabb målvakt som ytterligare spetsar till våran målvaktsbesättning.
Herrar H2
Poängstarkt radarpar tillbaka i herrlaget!
2019-07-08 08:00, Herrar H2
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att två spelare som varit viktiga delar av vårat herrlag i flera år nu är klara för spel i herrlaget återigen efter en säsong i U-laget. Carl Vingnäs och Magnus Söderqvist har skrivit på och kommer spela med herrlaget kommande säsong.
Inför förra säsongen så valde de båda att kliva ner och spela med U-laget i Division 2 men nu är de tillbaka i herrlaget. Tillsammans har de i herrlaget gjort ungefär 350 matcher och stått för närmare 250 poäng genom åren. Föregående säsongen i U-laget så gjorde Magnus 45 poäng på 17 matcher i Division 2 och det ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma när de nu kommer tillbaka till herrlaget kommande säsong.
Innebandyskolan "Sommarskoj" är nu igång
2019-07-01 23:01
Det börjar bli tradition med Sommarskoj första juliveckan. Så också i år där ett förtital flickor och pojkar är i full gång med en hel del lek blandat med innebandy. Det är viktigt att ha roligt och tycker barnen om det så är de jättevälkomna att spela med oss även i höst när säsongen drar igång säger våra duktiga juniorspelare och som leder och instruerar under Sommarskojveckan. 
Herrar H2
Två viktiga spelare fortsätter i herrlaget!
2019-07-01 22:18, Herrar H2
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att ytterligare två spelare från förra säsongens H1-lag fortsätter med herrlaget. Matias Karkulahti och Andreas Lindgren har skrivit på och kommer spela med herrlaget den kommande säsongen.
Matias är en av de mer rutinerade spelarna i laget med närmare 200 tävlingsmatcher för herrlaget och har de senaste säsongerna varit en av de ledande backarna i laget. Med sina ledaregenskaper kommer han vara väldigt viktig för laget kommande säsong. Andreas anslöt till laget i början av förrförra säsongen och slog sig snabbt in i laget med sin snabbhet och målfarlighet. Förra säsongen blev det inte lika mycket mål men till kommande säsong är vi övertygade om att målen kommer bli desto fler igen.
Träningstider 2019-20
2019-07-01 16:50
Dessa träningstider kom vi överens om på ledarmötet 19 juni
Herrar H2
Träningsmatch för herrlaget mot IBF Västerås!
2019-06-30 00:25, Herrar H2
Herrlaget spelade tidigare i veckan en träningsmatch inför uppehållet för att känna lite på matchspel och låta den nya tränaren Kari Koskinen få testa laget i matchspel.

Det blev en svängig match på det svårspelade golvet i Bombardier Arena mot ett IBF Västerås anförda av våran tidigare tränare Nicklas Jonsson som föregående säsong slutade på femte plats i Division 1 Västra Svealand. Efter att vi gått ikapp i sista perioden till 5-5 så kom 6-5 på ett frislag med en sekund kvar, en väldigt lång sekund ska tilläggas. Glädjande saker i den här matchen som vi tar med oss är att försvarsspelet såg bra ut och en debut i herrlaget från ett gäng juniorer som alla stod för fina insatser.
Slutresultat: IBF Västerås - Telge SIBK 6-5
Målskyttar Telge: Morgan Ahlberg x2, Tommy Cannerbo, Anton Malmqvist-Scott, Akseli Laitinen
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram