Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2018/2019 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 1 (Mellersta). Vi har även lag i både dam- och herrklass i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Herrar H1
Inför herrlagets seriepremiär! Staffan Gustafsson tippar serien!
2018-09-22 09:00, Herrar H1
Herrlaget rullar i helgen igång årets säsong och det är hög tid att vi får höra vad våran egen expert här på hemsidan har att säga inför årets säsong. Staffan Gustfsson med en lång erfarenhet inom innebandyvärlden och som följer herrlaget och serien på nära håll delar här med sig av sina tankar och levererar även ett tips för hur årets säsong i Division 1 MS kommer att se ut.
Herrar H1
Inför seriepremiären Telge IBS - Jönköping IBK U: Matchens profil
2018-09-22 08:21, Herrar H1
Då var vi äntligen här. Efter en sommar full av fysträning och flera träningsmatcher så är det dags för seriepremiär. Det är nu matcherna börjar gälla något på riktigt och herrlaget står redo att rulla igång säsongen mot fjolårets serietrea Jönköping IBK Ungdom. Matchen startar 13:30 på Lördag 22/9 i Västergård Arena och vi kan utlova en fartfylld match mellan två lag som vill starta säsongen på bästa sätt. Inför matchen pratade vi med herrlagets nya målvakt #1 Samuel Sundman för att kolla läget i laget och höra hans tankar inför seriepremiären.
Nu kan du köpa säsongbiljetter!
2018-09-20 11:47
Snart är det äntligen dags för en ny härlig innebandysäsong!
Du kan nu köpa säsongsbiljett till alla hemmamatcher för Dam Allsvenskan och Herr Div 1. Vid köp av säsongsbiljett spar du 20% mot ordinarie biljettpris.
Biljetten köper du här.
Herrar H1
Sista träningsmatchen spelad för herrlaget! Dags för seriepremiär!
2018-09-19 18:15, Herrar H1
Herrlaget spelade i Söndags sin sista träningsmatch inför den kommande säsongen mot Strängnäs IBK från Allsvenskan. Dessvärre blev det förlust med 5-4 efter en jämn tillställning med fina mål åt båda hållen. 
Nu har vi träningsspelat mot två bra lag från Allsvenskan senaste veckan och fått många bra svar inför seriepremiären. Vi står upp bra i båda matcherna och trots att de blev förlust i båda matcherna så finns det många positiva saker att ta med sig till seriespelet. Serien startar kommande helg på hemmaplan i Västergård Arena på Lördag 22/9 kl 13:30 med match mot förra säsongens serietrea Jönköpings IBK U. Vi kommer med lite intervjuer och annat under veckan när matchen närmar sig.
Herrar H1
Dags för herrlagets sista träningsmatch!
2018-09-15 09:00, Herrar H1
Söndag 16/9 kl 16:00 spelar herrlaget sin sista träningsmatch inför den kommande säsongen mot Strängnäs IBK från Allsvenskan i Thomas Arena. 

En lång försäsong går mot sitt slut och nu läggs de sista pusselbitarna inför seriepremiären. I Onsdags var herrlaget på besök i Skogängshallen i Salem där man ställdes mot Salems IF. Efter en jämn första period där vi håller jämna steg med Salem så klarar vi inte riktigt av att stå emot Salem som vinner matchen med 7-2. Lite bättre effektivitet från våran sida så hade de siffrorna kunnat putsas lite, vi blir också hårt straffade på egna misstag som man inte har råd med mot ett så pass kvalificerat motstånd som Salem som föregående säsong vann Allsvenskan Norra och endast var en match från SSL. Vi tackar Salem för en bra match och laddar nu upp inför Söndagens match mot Strängnäs IBK.
2018-09-06 14:09
För alla som handlar på Intersport går det att bli medlem av Club Intersport. Många är redan medlem och samlar bonus redan men man kan även koppla till Telge SIBK och generera ytterligare bonus. På så vis får föreningen en slant på inköpet också utan att det drabbar din befintliga bonus. Detta uppskattas givetvis mycket då pengarna alltid behövs.

Följ instruktionen på bilden så grejar du detta galant antingen du är ny Intersportkund eller gammal och erfaren.

Just nu i dessa dagar har ni 25% rabatt på det mesta hos Intersport (se annons lite längre ner) så utnyttja även detta. 

Klicka på bilden så blir den lite klarare.
Herrar H2
Ny tränare för Telges H2 lag
2018-09-05 18:30, Herrar H2
Tony Mannila
Vi välkomnar Telges nygamla H2 tränare Tony Mannila som kommer vara den som styr skutan genom H2 serien.  Tony är sedan några veckor klar som tränare för laget och har därmed hunnit med att leda ett antal träningar.

Laget har en bra mix av spelare där det finns mycket rutin ifrån div. 1 spel så sent som förra säsongen och även juniorer från JAS laget.  

Vi ser fram emot en spännande säsong där seriepremiären sker i Västergård Arena mot Trosa Edanö IBK den 30:e september.  
Herrar H1
Herrlaget segrare i DM!
2018-09-03 15:35, Herrar H1
Herrlaget ställde i helgen upp i DM och stod efter Söndagens final som segrare.
Gruppspelet klarades av under lördagen med tre segrar mot Trosa Edanö IBK, Torshälla IBK U och Onyx IBS/IBK. Efter det så väntade Strängnäs IBK i semifinalen där det blev vinst med 12-2. I finalen väntade sedan Flens IBF och här fick vi se en rejäl målfest då slutsiffrorna till slut skrevs till hela 22-1. Så nu kan herrlaget titulera sig som distriktsmästare 2018 efter en väl genomförd helg. För att läsa kortare referat och statistik från matcherna klicka på nyheten.
Våra Parasportare behöver ledare!
2018-09-01 11:52
Sedan flera år har vi haft en väl fungerande  grupp av parasportspelare (spelare med viss funktionsnedsättning) i vår förening. Spelarna har visat fina sportsliga framgångar lika väl som att det blivit en mogen grupp som utvecklats mycket positivt i vardagslivet tillsammans med föreningen. Engagerade ledare har varit en viktig del av framgångarna.

Nu behövs nya ledare då de gamla lämnar för andra uppgifter. Är du en person som gillar eller önskar att jobba med och utveckla parasportare så får du mycket gärna höra av dig till oss. Har du utbildning inom området är det givetvis toppen men entusiasm och människotycke kommer högt på meritlistan.  
Två steg framåt, ett steg tillbaka
2018-09-01 09:28

Nu var det åter dags att pröva våra vingar, i vår Borg. Det var Tullinge som var på besök, ett Tullinge som under våren hade vunnit Stockholmserien, där dom vann även sitt kval till Allsvenskan. Vi själva har haft/hade sjukstuga under veckan. Så laget vi mönstrade var ett tappert men få på torsdagskvällen.


Grattis Jenna till U19-platsen!!
2018-08-29 09:32

Ny i truppen för i år är Jenna Taivaloja, som är en Järnatjej som nu är tillbaks i Södertälje efter en utflykt till Mora.


I dagarna blev det dessutom klart att Jenna kommer att vara med i den Finska U19-trupp som till helgen möter Sverige i Borgå/Porvoo. 


Från föreningens håll så vill vi bara säga ett stort grattis, Jenna, till U-landslagsplatsen !!
Herrar H1
Intervju med herrlagets sportansvarige Claes Lundberg inför säsongen!
2018-08-28 11:39, Herrar H1

Förra säsongen hjälpte han tidigare sportansvarige Roland Fränzel med rekryteringen av nya ledare och spelare. Efter att ha tagit mer och mer ansvar under säsongen så har Claes Lundberg nu tagit över helt som sportansvarig för vårat herrlag samtidigt som Roland Fränzels nya roll blir mer övergripande med sportfrågor i föreningen.


Klicka på nyheten för att läsa vad Claes Lundberg tänker om lagets försäsong och truppläget.

Lagfotografering kvällen 25 september
2018-08-27 15:14

Information till lagen.


Alla lag förväntas ställa upp vid den traditionella lagfotograferingen tisdag 25 september på kvällen. Även individuella bilder tas och spelarna erbjuds köpa dessa direkt av firman som fotograferar.


Detaljerad program om detta kommer lite längre fram. Eventuellt kommer också vår huvudsponsor Intersport visa upp det senaste i innebandyprylar som de har denna kvällen inför säsongsstarten.


Ansvarig från föreningens sida är Mats Källgren mats@kallgrens.com

DamAllsvenskan! En retur i vår Borg, var stod vi?
2018-08-25 09:54

Vi hade haft en helt okej träningsvecka, nu var det dags för ett returmöte mot Bajen i vår hall och vår utbildningsplan var fortsatt fokusen på försvarsspelet.


För Bajens räkning måste det ha varit en revansch som stod på deras meny.
Hur skulle detta sluta?

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram