Tack till våra huvudsponsorer:
 
Guldsponsorer
 
Vi stödjer Telge SIBK!
Se matcherna live:
 
 
Skapa din egen drömfemma - tävla om fina priser!
 
 
Senaste från telge.sibk på Instagram
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2016/2017 är vi mycket stolta över att både våra Damer spelar i Allsvenskan och Herrarna spelar i Division 1. 

Dessutom har vi en mängd duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Utöver detta har vi lag för motionsspel och inte minst även ParaSportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Allsvenskan
Träningsmatcher
2016-07-15 13:51, Allsvenskan
Dags för lite action igen!

Damernas träningsmatcher inför kommande säsong är mer eller mindre klara, något frågetecken återstår att reda ut men vid följande tillfällen har ni chansen att se favoritlaget växla upp inför seriestarten den 17 september.


31/7       Trosa Edanö IBK, matchstart 14.00 i Västergård Arena

6/8         Nykvarns IF, matchstart 15.30 i Västergård Arena

13/8       Tyresö Trollbäcken IBK, matchstart 15.30 i Västergård Arena

21/8       Motståndare ej klart, matchstart 13.00 i Västergård Arena

24/8       Täby FC IBK, klockslag ej klart, matchen spelas borta i Tibblehallen

26-28/8  Kallsta Open i Karlstad

4/9        Linköping IBK, matchstart 14.00 i Västergård Arena

11/9      FBC Uppsala, matchstart 16.00 borta i IFU Arena


Telgecupen, samtliga klasser fulltaliga!
2016-07-10 18:00

Telgecupen 2016 arrangeras i år för F01/02, P03 och P02 och spelas 10-11 september i 4 hallar i Södertälje med omnejd. Vi har nu sammanlagt 32 anmälda vilket betyder att samtliga klasser är fulltaliga, superkul! Nu väntar först lite sommarlov och därefter fortsätter arbetet. Den 28 augusti publiceras spelschemat.


//Cupkommittén

"Sommarskoj" med Innebandy igång!
2016-07-07 10:16

I måndags checkade ca 40 förväntningsfulla barn in på "Sommarskoj" / Innebandy som vi kör tillsammans med vår sponsor och namne Telge AB.


Det är full rulle måndag till fredag mellan 09 och 15 och dagarna är fyllda med lek och innebandy. Aktiviteterna pågår både inomhus och utomhus och leds av Michaela som varit med flera gånger. Tillsammans med sig har hon tre toppenkillar och alla fyra kommer från vårt mixade motionslag.


Det var lite nervöst innan det drog igång men nu är det bara kul då barnen är jätteduktiga och disciplinerade säger ledarteamet.  Kan vi få några av dessa fina barnen att tycka om innebandy och kanske komma tillbaka för spel i ett lag, ja då har vi lyckats!

Vi är med och delar på 50 miljoner!
2016-07-06 20:01
Vår förening är ansluten till Svenska Spels satsning Gräsroten. Det unika med denna satsning är att alla som spelar hos Svenska Spel är med och bestämmer till vilka föreningar pengarna skall gå. Välj oss som din favoritförening nästa gång du spelar hos Svenska Spel. Då är vi med och delar på pengarna. Du gör det i din spelbutik, på svenskaspel.se eller genom att ringa Svenska Spels Kundservice på 0770-11 11 11.  Tack för ditt stöd!
Sjätte nyförvärvet!
2016-06-29 21:00
Åsa Tjusberg

Vi är väldigt glada och nöjda när vi nu presenterar Åsa Tjusberg och välkomnar henne tillbaka i Telge-tröjan efter fler säsonger i allra högsta ligan! Åsa spelade senast i Rönnby Västerås IBK.


Åsa kommer till Telge SIBK med en stor portion erfarenhet och ett enormt kunnande som kommer att betyda väldigt mycket för oss. Hon är en tänkande spelare som verkligen besitter förmågan att se lösningar på planen samtidigt som hon är 100 % påkopplad i alla lägen.


- Otroligt roligt att vi får in en så pass meriterad och skicklig spelare i truppen! Åsa kommer naturligvis betyda massor för oss och hennes spelskicklighet gör att hon kan användas på många positioner. Jag vet också att vi kommer ha stor nytta av hennes erfarenheter då hon vet vad som krävs för att nå de höjder vi vill nå, säger Damelitansvarige Håkan Ahlqvist.


Carro förlänger!
2016-06-27 14:03
Caroline Rosenberg

Vi har glädjen att presentera ytterligare en förlängning, Caroline Rosenberg väljer fortsatt spel i Telge SIBK!


Carro gör därmed sin femte säsong i föreningen där hon utvecklats till en av seriens spelskickligaste backar från att tidigare ha spelat i centerrollen. Carro har en spelintelligens utöver det vanliga och kommer i princip alltid rätt i situationerna och kommer med all säkerhet bidra med stabilt spel från sin position.


Håkan Ahlqvist kommenteerar: - Carro hade en del skadebekymmer under förra säsongen men jag räknar med att det var tillfälligt och att hon kommer att ha en betydande roll för laget under kommande säsong. När Carro är på topp är det få som slår henne på fingrarna!

Allsvenskan
Forward förlänger!
2016-06-26 18:49, Allsvenskan
Maria Hellstrand

Vi är glada att presentera ännu en förlängning när Maria Hellstrand väljer att fortsätta i Telge SIBK!


Maria kom in i laget precis till förra säsongens premiär och gjorde ett bra arbete. Efter att ha snittat 1 poäng per match tog hon en framskjuten plats i interna poängligan.


- Maria tillför mycket fart och intensitet, dessutom orkar hon alltid, hon är en riktig duracell-kanin! Hon är också påpasslig och allt som oftast på rätt plats för att sätta dit bollen. Nu när Maria kan vara med på alla förberedande tillfällen ska det bli roligt att se vad det kan betyda, säger Håkan Ahlqvist.

Allsvenskan
Nyförvärv nr 5!
2016-06-23 09:51, Allsvenskan
Johanna Kauppinen

Vi har glädjen att presentera ytterligare att nyförvärv när vi hälsar Johanna Kauppinen varmt välkommen till oss i Telge SIBK. Johanna kommer till oss från FBI Tullinge.


20-åriga Johanna är en energisk spelartyp med bra fart under fötterna kombinerat med bra teknik och handleder vilket gör att hon är svår att komma åt och öppnar upp för både lagkamrater och henne själv.


- Johanna är en spelare som vi haft på radarn en tid och det är mycket roligt att vi nu får se henne hos oss. Jag räknar med att vi ska kunna utveckla hennes egenskaper ytterligare och att hon blir en bidragande orsak till vår gemensamma framgång. Kommenterar Håkan Ahlqvist.

Allsvenskan
Lagledningen för Telge SIBK Dam i Allsvenskan klar
2016-06-20 22:13, Allsvenskan

Telge SIBK har glädjen att presentera det gäng som ska leda damlaget i Allsvenskan 2016-2017 och förhoppningsvis ser till att vi får återse tjejerna på allra högsta nivå.


Tobias Borg, tränare. Tobbe behåller sitt specifika ansvar för målvaktsträningen, där han gör ett mycket engagerat och bra arbete. Han lyfts även fram i en större roll där han kommer jobba tillsammans med lagledningen ”på golvet” och i båset för att hjälpa tjejerna och dessutom stärka och utveckla sitt eget kunnande.


Ulrika Bovin, lagledare. Ulrika sköter lagledarens klassiska arbetsuppgifter med ackuratess och kommer att fortsätta så. Vi ser även en möjlighet att utnyttja Ulrikas specialistkompetens som Idrottspedagog och stärka hela gruppen utifrån hennes erfarenhet och kunnande.


Roger Callin, coach. Putte är ett erfaret nytt tillskott till ledningen som kommer att tillföra mycket innebandysmartness i matchsituationen. Puttes kravbild på spelarna karaktäriseras av bra inställning och attityd, men kombineras även med att det ska vara roligt att spela innebandy. Vi räknar med att denna kombination kommer att vara en viktig nyckel för vår gemensamma framgång.


Thomas Fredriksson, material. Slidder fortsätter sköta materialet och markservicen, i våra ögon är han bäst på det! Förutom att vara bäst så är han även otroligt hängiven arbetsuppgifterna och hela gruppen är väldigt tacksam att ha denna ovärderliga support.


Peter Nilsson, tränare. Peter är ett nygammalt ansikte som kommer att stärka upp träningsmomentet och skapa bra fart och intensitet ”på golvet”. Peters kunnande och track record är oomtvistat och innebär att vi kommer att kunna ta ytterligare steg i den spelmodell vi vill utveckla. Peter kommer även fortsätta som ansvarig huvudtränare för herrlaget.


Jonny Norrbom, tränare. Jonny är en mycket skicklig tränare och uppskattad person som kommer att fortsätta arbeta med tjejernas utveckling och med speciellt fokus på det individuella planet. En detalj i träningsmomentet som vi tycker är viktig och som från och med nu kommer att vara en prioriterad del i träningen.


Bengt Sjödin, tränare. Benge har varit med ett antal säsonger nu och bidragit till tjejernas fysiska utveckling. Han kommer att fortsätta göra det med sin oefterhärmliga personlighet och charm. Tjejerna har stadigt blivit starkare och uthålligare men det här är en del av träningen som aldrig får bli eftersatt och med Benge vid rodret är det ingen risk att vi tappar fart.


Södertälje 2016-06-20


Telge SIBK Sportkommitté genom


Håkan Ahlqvist    Mats Köpsén

Damelitansvarig  Sportchef

Allsvenskan
Fjärde nyförvärvet!
2016-06-14 14:18, Allsvenskan
Caroline Skoglund

Vi har glädjen att presentera ytterligare ett nyförvärv och hälsar Caroline Skoglund välkommen till Telge SIBK! Nykvarnstjejen Carro kommer närmast från Huddinges verksamhet.


Carro har tränat med oss under en tid och redan utvecklats en hel del. I samarbete med målvaktstränare Tobias Borg kommer den utvecklingen säkerligen att kunna fortsätta.


Tobbe kommenterar själv:

- Carro har ett stort intresse att vidareutveckla sitt spel och det finns stora möjligheter att göra det under målvakternas egna försäsong. Jag ser det som att vi nu får en väldigt positiv konkurrenssituation med två väldigt duktiga och unga målvakter i A-truppen.

Allsvenskan
Ytterligare en comeback!
2016-06-13 11:56, Allsvenskan
Angelina Callin

Vi har glädjen att presentera ännu ett tillskott till damerna. Vi välkomnar Angelina Callin tillbaka till hetluften efter en tids frånvaro där hon även hunnit med att bli mamma.


Lina har gjort ett antal matcher i vårt andralag för några säsonger sedan men av naturliga skäl är det en tid sedan hon gjorde sin senaste match. Hon har tränat med laget under försäsongen och känner att suget finns där! Fysiken är det inga problem med även om den innebandyspecifika biten ligger lite efter.


Håkan Ahlqvist kommenterar: - Det är alltid roligt när duktiga spelare väljer att komma tillbaka till spelet! Linas blick från bakplan och smartness i spelet kommer att stärka oss i uppspelsfasen och det offensiva spelet. Jag ser mycket fram emot hennes insatser i den röda tröjan.

Medlemserbjudande från vår nya sponsor!
2016-06-09 13:58

Vi har glädjen att meddela att vi lyckats få med oss OLearys i Heron City (Kungens Kurva) som sponsor till föreningen.


I samband med detta erbjuder OLearys alla medlemmar i Telge SIBK/IBS 15% rabatt på all mat mot uppvisande av giltigt medlemskort i mobiltelefonen.


Perfekt för lagen som vill ha t.ex. ett trevlig säsongsavslut/upptakt med bowling i kombination med matbuffé för 169,- per person. Passar även utmärkt för dig som är ute privat och känner lite hunger vilket även en hel familj kan göra.

Allsvenskan
Lagkaptenen klar!
2016-06-09 09:59, Allsvenskan
Terese Ahlqvist

Vi är extremt glada och stolta att presentera en mycket viktig förlängning. Terese Ahlqvist, kulturbärare och lagkapten, väljer att fortsätta i Telge!


Terese har varit en stor och viktig del av Telges damer under flera år och nu står det klart att hon kommer att fortsätta vara det! Hon har valt att stanna trots många andra alternativ då hon tror stenhårt på laget inför kommande säsong samt trivs väldigt bra i Telge. Terese är väldigt professionell och har en grym inställning till det hon gör och vi ser fram emot att se henne leda oss i vårt mål att nå SSL.


Föreningens Sportchef Mats Köpsén säger:

- Detta är fantastiskt roligt och betyder väldigt mycket för oss! I Terese får vi en spelskicklig och ledande kraft med grym blick för det som händer på planen. Hon har alltid levererat poäng och hennes ledarskap präglas mycket av att leda genom exempel där hon har en väldigt viktig roll att fylla. Jag vet hur mycket Terese känner för föreningen och det kan jag säga är väldigt ömsesidigt!


Nyheter från våra lag
Pojkar 02, 18/07 23:23 
Pojkar 02, 18/07 23:20 
Allsvenskan, 15/07 13:51 
Allsvenskan, 29/06 22:05