Telge SIBK
Innebandy

Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2017/2018 spelar våra Damer i SSL och Herrarna i Division 1. Vi har även lag i både dam- och herrklass i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Påskhandla och stöd din förening!
2018-03-23 09:22
Ica Maxi Vasa är en viktig samarbetspartner för oss. Vi stödjer våra samarbetspartners!

Nu är det påskvecka och vi drar igång vår traditionella påskaktivitet tillsammans med vår sponsor ICA Maxi Vasa i Södertälje.

Mellan kl 16 och 18 under påskveckan (v.13, mån, tis och tor) samt  röda dagarna kl 11 - 14 (fre, lör och sön) planeras det finnas representanter från våra lag i entreområdet på ICA Maxi.


Det kommer även finnas en tävling med priser där man får gissa vikten på ett påskägg.


När eller om du/ni påskhandlar på ICA Maxi önskar vi väldigt gärna att du skänker din kvittokopia (be om denna i kassan) på inköpet som då genererar bonuspengar till oss. Kvittokopian läggs i gröna postlådan som finns mellan mellan dörrarna vid utgången. Skriv även namn och "Telge SIBK" på kvittokopian. Detta kan med fördel göras även på tider när våra representanter inte är närvarande.


Det är jättebra om ni kan få (eller värva) fler i er familj/släkt/vänkrets att göra likadan med sina kvittokopior då även dessa genererar viktiga bonuspengar för oss!


Tack för ditt/ert stöd (det behövs!) och Glad Påsk
Telge SIBK


Herrar H1
Nicklas Jonsson fortsätter som huvudtränare för Telge IBS!
2018-03-22 21:45, Herrar H1

Det är med stor glädje som vi redan nu kan meddela att vi har gjort klart med en av de viktigaste pusselbitarna i lagbygget,


"Nicklas Jonsson kommer att fortsätta som tränare för herrlaget i division 1". Nicklas kom in under säsongen och var en stark bidragande orsak till lagets fina uppryckning i serien.


Det ska bli väldigt spännande att se vad han kan åstadkomma med laget när han nu får vara med från säsongsstart. 


Förberedelserna inför nästa säsong är redan i full gång och det kommer löpande komma upp nyheter som gäller truppen här på hemsidan när vi har något att presentera.
Flickor 01/02
Jämt i Frejahallen för Flickor Röd A som redan säkrat seriesegern
2018-03-17 14:14, Flickor 01/02

Lördag och sista matchen för denna gång i serien Flickor röd A bjöd på en jämn tillställning.


Vi kom till Gnesta taggade inför uppgiften att vinna sista matchen i serien.

Gnesta som har ett bra lag med pilsnabba forwards som man inte får lämna något utrymme alls till för då hugger dom snabbare än en Cobra.


Vi gör en riktigt bra första period, Gnesta tar ledningen men vi replikerar och går upp till en 3-1 ledning.


SSL Dam
Sista omgången
2018-03-16 15:25, SSL Dam
Nu kör vi!

Ett antal månaders slit med matcher och träningar är nu nedkokade till ett avgörande i sista omgången. Vi åker till Uppsala och ställs mot Sirius i IFU Arena.


Förutsättningarna är att vi måste vinna matchen och samtidigt hoppas på att Mora slår Jönköping, dessutom ska vi ta ikapp sex mål i målskillnad, ja egentligen sju då Jönköping gjort fler mål än vi.

SSL Dam
Blandad kompott
2018-03-15 19:23, SSL Dam

Slutspurten har inletts och fredagens match mot Endre gav tre härliga och välförtjänta poäng efter en spännande drabbning i Visby. Matchen slutar 4-3 till oss efter en dramatisk avslutning.


Söndagens hemmamatch gav inte samma känsla utan vi blev utmanövrerade av ett påläst och skickligt Dalen. Matchen vinns av Dalen med 5-0, däremot har vi lite flyt med andra resultat och kampen går vidare.

Sista seriematchen för säsongen, nu börjar kvalet i DJ JAS.
2018-03-12 16:56

Det var dags för ett riktigt rivalmöte mot Nykvarn i vår Borg. Ett Nykvarn som hade gått som tåget genom serien, där dom avgjorde senast mot oss när det var kvar 7 sekunder av matchen. Detta skulle bli en svår nöt att knäcka.

Herrar H1
Årets sista fajt för säsongen !!! Huddinge gästar Västergård Arena, 13:00 11/3
2018-03-10 23:17, Herrar H1
Då är det dax för sista omgången i årets serie H1 Mellersta Svealand!
SSL Dam
Referat: Malmö FBC - Telge SIBK
En poäng i Malmö
2018-03-05 10:09, SSL Dam
Felicia testar i PP, foto Malmö FBC Facebook
Efter en målsnål drabbning där Malmö kvitterar i tredje och avgör i sudden blev det hemresa med en poäng i bagaget.

Både vi och Malmö missade en hel del samtidigt som det var två skickliga målvakter som vaktade burarna, men nog känns det som om vi borde petat in något till mål. Vi tog i alla fall in en poäng uppåt i tabellen och med resultaten i andra matcher så lever hoppet i högsta grad.
Vi söker en Telge Cup-ansvarig!
2018-03-03 10:21

Telge Cup har existerat under olika skepnader i många år inom innebandyvärlden men sedan två/tre år har den fått form som en proffsig, uppskattad och välarrangerad cup med 40-50 deltagande lag under viktiga säsongsupptakten runt mitten av september.

Det har getts mycket beröm för arrangemangen och det är föreningens önskan att kunna fortsätta driva cupen på liknande sätt framöver.


Från föreningens sida är detta en möjlighet att generera lite överskott som är välkommet i alla åtaganden man har och gör att vi kan satsa ytterligare på spelarutveckling med bra tränare som tar över efterhand som barnen växer upp.

Herrar H1
Referat: Linköping FBC - Telge IBS
Telge IBS reser till Linköping
2018-03-02 19:59, Herrar H1
Serien går nu definitivt in i sitt slutskede med endast 2 omgångar kvar!
Innebandyskola igång under sportlovet
2018-02-28 18:50

Måndag morron v.9 stod det ett gäng otåliga barn och väntade på att få dra igång i Västergård Arena. Det är första gången vi kör sportlovsinnebandy där men det fungerar alldeles perfekt.


Vi kunde gärna varit fler men de som är där får en jättebra uppmärksamhet av våra duktiga instruktörer Ebba, Agnes, Elina och Linn från F01/02 laget. Detta ger goda möjligheter att träna på nya saker som man annars har svårt att hinna med. Glada miner och skratt var det vi som besökte IB-skolan noterade vid ett besök.


Nästa innebandyskola blir "Sommarskoj" som vi kör tillsammans med Telge AB första veckan i juli. 

SSL Dam
Referat: Telge SIBK - KAIS Mora IF
Förlust mot Mora
2018-02-26 14:32, SSL Dam
Kauppi måljublar!

Serieledarna Mora på besök i Västergård Arena. En på förhand mycket tuff match som vi till slut förlorar med 4-7 efter periodsiffrorna 2-3, 2-1, 0-2.


Matchen lever dock länge och vi har straff för 5-5, men den räddas och Mora kan senare utöka ledningen för att punktera matchen i sista minuten i tom bur fram till 4-7.

Sportlovsinnebandy. IB-skolan startar på måndag
2018-02-23 19:30

Det gick lite trögt med anmälningarna men nu har vi i alla fall så många barn med att vi startar. Än kan man anmäla sig via hemsidan om man vill vara med fom måndag v.9.


Observera att det kostar inget. Glöm inte ta med nåt enkelt att äta som lunch.


Välkomna nya- och befintliga spelare!

JAS DJ. Vi får vara med att leka ett tag till efter vinst mot Huddinge IK
2018-02-23 09:48

Det var åter dags för en match i JAS DJ serien, i potten stod det en kvalplats för vidare JAS-spel.  Det var för en repris, borta mot Huddinge IK. Som senaste i sitt hemmaderby vann. Vi själva jobbar fortfarande med utbildning av spelare, där uppspel står på menyn. Detta skulle bli en tuff och tight föreställning.

Nyheter från våra lag
Flickor 08/09, 19/03 20:22 
Flickor 08/09, 19/03 15:27 
Pojkar 02, 18/03 08:23 
Juniorallsvenskan Dam, 16/03 16:02 
SSL Dam, 16/03 15:25 
SSL Dam, 15/03 19:23 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: