Tack till våra huvudsponsorer:
 
Guldsponsorer
 
Vi stödjer Telge SIBK!
Se matcherna live:
 
 
Skapa din egen drömfemma - tävla om fina priser!
 
 
Senaste från telge.sibk på Instagram
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2016/2017 är vi mycket stolta över att både våra Damer spelar i Allsvenskan och Herrarna spelar i Division 1. 

Dessutom har vi en mängd duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Utöver detta har vi lag för motionsspel och inte minst även ParaSportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Allsvenskan
Tre tjejer till U19!
2016-08-29 15:42, Allsvenskan

Vi gratulerar Clara Ekenström, Felicia Forsmark och Therese Gustafsson som tagits ut till U19-landslagets läger på Bosön i September.


Bra jobbat tjejer!

Allsvenskan
Vi sammanfattar de senaste veckorna
2016-08-29 13:44, Allsvenskan
Gamla lagkamrater i löpduell. Foto Björn Alexanderson Täby FC

Det har passerat ytterligare två veckor i våra förberedelser inför säsongen. Den här perioden har varit riktigt mastig då vi har varit tillsammans en bra bit över 100 timmar på 14 dagar. Det har säkert varit påfrestande både fysiskt och mentalt men ledningen har fått en massa nyttig information och vi har alla kommit en bra bit på vägen i förståelse vad vi som förening, lag och individ vill åstadkomma och vad som krävs för att nå dit. Vi har naturligtvis även matchat under de här veckorna, hela 6 matcher har vi hunnit med.

Mina kommenterar kring matcherna:

Allsvenskan
Uppdaterad info träningsmatcher DA
2016-08-17 08:04, Allsvenskan
Tider och platser har bekräftats och justerats en aning i träningsmatchandet samt tyvärr ett inställt tillfälle, men också en tillkommande match. Ändringar i fet stil:
Knattar
Nu startar vi nya lag för knattar!
2016-08-15 19:45, Knattar
Nu startar vi upp nya lag för tjejer och killar födda 09-11 som är sugna på att börja spela innebandy.

Vi tränar på söndagar kl 12.30 i Östertäljehallen och du är varmt välkommen att komma och prova på för att se om innebandy är något för dig.

Den första träningen är söndagen den 25 september kl 12.30.

Till träningen tar du med innegympaskor, shorts, t-shirt, vattenflaska och innebandyklubba. Har du ingen egen klubba, finns det klubbor att låna.

Välkommen till Telge SIBK!

Intresseanmälan via föreningens hemsida www.telgesibk.se under "Spela innebandy - intresseanmälan"  och frågor sker till:
Robert Nägling
Allsvenskan
Sammanfattning av inledande period
2016-08-14 23:00, Allsvenskan
Glad Tess efter 1-2 målet.

I och med matchen mot Tyresö Trollbäcken igår har vi klarat av den första delen av förberedelserna inför kommande säsong. En period där vi tränat bra och matchat tre gånger. Med ny ledning och flera nya inslag i spelartruppen handlar det mycket om att lära känna varandra och sätta nya tankar i speluppbyggnad och agerande. Nu går vi in i en ny period där ytterligare pusselbitar ska sättas samt relativt många matcher ska avverkas då deltagande i Kallsta Open ingår i denna period.


Några ord om matcherna vi spelat:

Telgecupen, samtliga klasser fulltaliga!
2016-08-14 18:00

Telgecupen 2016 arrangeras i år för F01/02, P03 och P02 och spelas 10-11 september i 4 hallar i Södertälje med omnejd. Vi har nu sammanlagt 32 anmälda vilket betyder att samtliga klasser är fulltaliga, superkul! Nu väntar först lite sommarlov och därefter fortsätter arbetet. Den 28 augusti publiceras spelschemat.


//Cupkommittén

Allsvenskan
Träningsmatch!
2016-08-12 09:02, Allsvenskan
Lördag 13/8 kl 15.30 är det dags för tredje träningsmatchen för damlaget. Vi får besök av Tyresö Trollbäcken som i våras kvalificerade sig för spel i SSL. Vi räknar med en tuff match och hoppas att du vill komma och titta, varmt välkommen!.
En sammanfattning av de första veckorna, inkl matcher, kommer att presenteras på hemsidan under söndagen.

Allsvenskan
Träningsmatcher
2016-07-15 13:51, Allsvenskan
Dags för lite action igen!

Damernas träningsmatcher inför kommande säsong är mer eller mindre klara, något frågetecken återstår att reda ut men vid följande tillfällen har ni chansen att se favoritlaget växla upp inför seriestarten den 17 september.


31/7       Trosa Edanö IBK, matchstart 14.00 i Västergård Arena

6/8         Nykvarns IF, matchstart 15.30 i Västergård Arena

13/8       Tyresö Trollbäcken IBK, matchstart 15.30 i Västergård Arena

21/8       Motståndare ej klart, matchstart 13.00 i Västergård Arena

24/8       Täby FC IBK, klockslag ej klart, matchen spelas borta i Tibblehallen

26-28/8  Kallsta Open i Karlstad

4/9        Linköping IBK, matchstart 14.00 i Västergård Arena

10/9      Rönnby Västerås, matchstart 18:30 i Bombardier arena

11/9      FBC Uppsala, matchstart 16.00 borta i IFU Arena


"Sommarskoj" med Innebandy igång!
2016-07-07 10:16

I måndags checkade ca 40 förväntningsfulla barn in på "Sommarskoj" / Innebandy som vi kör tillsammans med vår sponsor och namne Telge AB.


Det är full rulle måndag till fredag mellan 09 och 15 och dagarna är fyllda med lek och innebandy. Aktiviteterna pågår både inomhus och utomhus och leds av Michaela som varit med flera gånger. Tillsammans med sig har hon tre toppenkillar och alla fyra kommer från vårt mixade motionslag.


Det var lite nervöst innan det drog igång men nu är det bara kul då barnen är jätteduktiga och disciplinerade säger ledarteamet.  Kan vi få några av dessa fina barnen att tycka om innebandy och kanske komma tillbaka för spel i ett lag, ja då har vi lyckats!

Vi är med och delar på 50 miljoner!
2016-07-06 20:01
Vår förening är ansluten till Svenska Spels satsning Gräsroten. Det unika med denna satsning är att alla som spelar hos Svenska Spel är med och bestämmer till vilka föreningar pengarna skall gå. Välj oss som din favoritförening nästa gång du spelar hos Svenska Spel. Då är vi med och delar på pengarna. Du gör det i din spelbutik, på svenskaspel.se eller genom att ringa Svenska Spels Kundservice på 0770-11 11 11.  Tack för ditt stöd!
Sjätte nyförvärvet!
2016-06-29 21:00
Åsa Tjusberg

Vi är väldigt glada och nöjda när vi nu presenterar Åsa Tjusberg och välkomnar henne tillbaka i Telge-tröjan efter fler säsonger i allra högsta ligan! Åsa spelade senast i Rönnby Västerås IBK.


Åsa kommer till Telge SIBK med en stor portion erfarenhet och ett enormt kunnande som kommer att betyda väldigt mycket för oss. Hon är en tänkande spelare som verkligen besitter förmågan att se lösningar på planen samtidigt som hon är 100 % påkopplad i alla lägen.


- Otroligt roligt att vi får in en så pass meriterad och skicklig spelare i truppen! Åsa kommer naturligvis betyda massor för oss och hennes spelskicklighet gör att hon kan användas på många positioner. Jag vet också att vi kommer ha stor nytta av hennes erfarenheter då hon vet vad som krävs för att nå de höjder vi vill nå, säger Damelitansvarige Håkan Ahlqvist.


Carro förlänger!
2016-06-27 14:03
Caroline Rosenberg

Vi har glädjen att presentera ytterligare en förlängning, Caroline Rosenberg väljer fortsatt spel i Telge SIBK!


Carro gör därmed sin femte säsong i föreningen där hon utvecklats till en av seriens spelskickligaste backar från att tidigare ha spelat i centerrollen. Carro har en spelintelligens utöver det vanliga och kommer i princip alltid rätt i situationerna och kommer med all säkerhet bidra med stabilt spel från sin position.


Håkan Ahlqvist kommenteerar: - Carro hade en del skadebekymmer under förra säsongen men jag räknar med att det var tillfälligt och att hon kommer att ha en betydande roll för laget under kommande säsong. När Carro är på topp är det få som slår henne på fingrarna!

Allsvenskan
Forward förlänger!
2016-06-26 18:49, Allsvenskan
Maria Hellstrand

Vi är glada att presentera ännu en förlängning när Maria Hellstrand väljer att fortsätta i Telge SIBK!


Maria kom in i laget precis till förra säsongens premiär och gjorde ett bra arbete. Efter att ha snittat 1 poäng per match tog hon en framskjuten plats i interna poängligan.


- Maria tillför mycket fart och intensitet, dessutom orkar hon alltid, hon är en riktig duracell-kanin! Hon är också påpasslig och allt som oftast på rätt plats för att sätta dit bollen. Nu när Maria kan vara med på alla förberedande tillfällen ska det bli roligt att se vad det kan betyda, säger Håkan Ahlqvist.

Allsvenskan
Nyförvärv nr 5!
2016-06-23 09:51, Allsvenskan
Johanna Kauppinen

Vi har glädjen att presentera ytterligare att nyförvärv när vi hälsar Johanna Kauppinen varmt välkommen till oss i Telge SIBK. Johanna kommer till oss från FBI Tullinge.


20-åriga Johanna är en energisk spelartyp med bra fart under fötterna kombinerat med bra teknik och handleder vilket gör att hon är svår att komma åt och öppnar upp för både lagkamrater och henne själv.


- Johanna är en spelare som vi haft på radarn en tid och det är mycket roligt att vi nu får se henne hos oss. Jag räknar med att vi ska kunna utveckla hennes egenskaper ytterligare och att hon blir en bidragande orsak till vår gemensamma framgång. Kommenterar Håkan Ahlqvist.

Nyheter från våra lag