Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2018/2019 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 1 (Mellersta). Vi har även lag i både dam- och herrklass i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Vill du hjälpa oss med marknadssidan? Öppet hus.
2018-10-22 13:38

Telge SIBK har en ambitiös plan om att bli ännu bättre som organisation och även avancera i seriesystemen på dam- och herrsidan i föreningen.  För att klara detta behövs hjälp av fler personer som kan vara delaktiga i bl.a. vår marknadsgrupp.


Vår huvudsakliga syssla i marknadsgruppen är att söka nya samarbetspartners och sponsorer åt föreningen. Därefter underhålla relationen med dessa och skapa mervärde i relationen för båda parter.  För detta behöver vi stärka vår marknadsgrupp med personer som gillar att kommunicera. Även den mer praktiska sidan med beställning och hantering av framtaget material behöver vi också bemanning till.


Utöver detta söker vi även personer som kan jobba med kommunikation och sociala medier. Det kan vara att fotografera och/eller filma, intervjua och/eller skriva lite text till desamma.

För att klara ovanstående behöver vi volontärer som vill hjälpa till. Ålder och kön är underordnat utan det viktiga är viljan att hjälpa till.


Tycker du detta låter intressant? I så fall får du gärna kontakta oss eller hälsa på oss.

På torsdag kväll efter kl 18 kommer Mikael Wikner och jag att sitta i Västergård Arena (kanslirummet) och då är du välkommen att titta in för ett litet snack. Vi bjuder på kaffe.


Förhoppningsvis ses vi!

Mvh/Tor Bratland

Vill du prova på- eller börja spela innebandy?
2018-10-19 17:50
Vi har nu utrymme att fylla på med nya spelare i flera av barn- och ungdomslagen. Är du sugen att testa eller helt enkelt börja spela innebandy får du köra tre veckor utan kostnad.


Enklast är ifall du klickar in dig på menypunkten "SPELA INNEBANDY I TELGE" och registrerar dig. Då kontaktar vi dig efter några dagar och meddelar vart och hur.


Du kan även kontakta laget direkt och kontaktuppgifter till ditt lag i din åldersklass hittar du i menyn längst upp under "POJKAR" eller FLICKOR" där du klickar in dig på aktuell lagsida.


Varmt välkommen till oss i Telge SIBK!

Dam Allsvenskan
En vinst och en torsk, och två hemmatcher på gång...
2018-10-19 16:47, Dam Allsvenskan

Efter en helgs uppehåll är det återigen dags för lite action, och det smäller inte bara en gång utan det är en double-header, med två hemmamatcher samma helg.

Vår Västra serie går ju i par med den Södra serien, och i förra omgången för två veckor sedan så var vi ju på en road-trip i södra Sverige som slutade med en vinst och en förlust. 

Segermatchen kom på Lördagen i Hässleholm då vi vann matchen mot nykomlingen Röke med 4-3.

Herrar H1
Referat: Älvsjö AIK IBF - Telge IBS
Inför Älvsjö AIK - Telge IBS: Matchens profil
2018-10-14 08:00, Herrar H1
Dags för match mot ett lag vi känner väl den här gången. Älvsjö AIK väntar i svårspelade Västertorpshallen på Söndag 14/10 kl 17:00. Föregående säsong när lagen möttes så slutade det med seger båda gångerna för våran del. Inför den här omgången befinner sig herrlaget på femteplats och Älvsjö på sjundeplats. Vi pratade inför matchen lite med #7 Tommy Cannerbo för att kolla läget i laget inför matchen.
Herrar H1
Referat: Telge IBS - Ledberg IBF
Oavgjort mot Ledberg! Nu väntar tuff match mot Älvsjö AIK!
2018-10-12 21:00, Herrar H1
Oavgjort mot Ledberg IBF förra helgen efter att herrlaget lyckades kvittera med endast 5 sekunder kvar. En tuff match där det svängde fram och tillbaka under matchens gång. Denna helg väntar en av de lag som vi stött på flera gånger under våra säsonger i Division 1, Älvsjö AIK IBK. Det brukar alltid bli jämna matcher med tufft och snabbt spel och det är säkerligen det som väntar även denna gång då herrlaget besöker Västertorpshallen. Klicka på nyheten för att läsa Staffan Gustafssons tankar om matcherna.
Pojkar 09/10
P09/10 maskotar ihop med P11 på herrmatch
2018-10-07 10:46, Pojkar 09/10
Våra killar var maskotar ihop med P11 på herrlagets match mot Ledberg IBF. Vilket innebar att killarna fick springa in med herrlaget vid presentationen och sedan spela match under pauserna
Herrar H1
Referat: Telge IBS - Ledberg IBF
Inför Telge IBS - Ledberg IBF: Matchens profil
2018-10-06 11:00, Herrar H1
Dags för tredje matchen i Division 1 Mellersta Sveland. Snöplig förlust senast nere i Jönköping mot Hovslätts IK så det är ett revanschsuget herrlag som på Lördagen tar emot nykomlingen Ledberg IBF i Västergård Arena kl 13:30. Ledeberg IBF  som förra året vann Division 2 Östergötland är en helt ny bekantskap för vårat herrlag och det ska bli spännande att se vad de har att bjuda på. Inför matchen pratade vi lite med en av lagets assisterande kaptener  #22 Matias Karkulahti för att kolla läget inför matchen.
Herrar H1
Referat: Hovslätts IK - Telge IBS
Uddamålsförlust i Jönköping! Nu väntar Ledberg IBF på hemmaplan!
2018-10-06 10:25, Herrar H1
Det blev ytterligare en uddamålsförlust mot Hovslätts IK. En match med mycket kamp och många olika ansikten som känns som den kunde gått åt vilket håll som helst. Efter en dålig första period så gör herrlaget en bra andra period och vänder matchen. Men i tredje så svänger det återigen tillbaka i Hovslätts favör. Klicka på nyheten för att läsa Staffan Gustafssons tankar om matchen och helgens match mot Ledberg IBF.
Premiärförlust och Road-Trip...
2018-10-05 09:09

Förra helgens premiär mot Skoghall var en match där vi lärde oss en hel del. Storfavoriten Skoghall visade att man inte har råd med att slarva för mycket, och att inte bjuda på något, för då straffas man obönhörligt. Skoghall visade sig vara numret för stort för oss, men jag tycker ändå att vi stod upp bra över 60 minuter!


Peter och teamet kommer att jobba med tjejerna framöver för att putsa bort det onödiga slarvet, och att se till att vara mer noggranna i det vi gör över hela banan. Jag tror att laget bara kommer att bli bättre och bättre under säsongen, och ser ljust på framtiden, trots premiärförlusten. 

Herrar H1
Inför Hovslätts IK - Telge IBS: Matchens profil
2018-09-29 09:25, Herrar H1
Dags för säsongens andra match och det är ännu ett Jönköpingslag som står för motståndet. Denna gång i form av Hovslätts IK som förra säsongen slutade på en sjunde plats i tabellen. Förra året när lagen möttes så slutade båda mötena med uddamålssegrar i Hovslätts favör och Hovslätt var det enda lag som herrlaget inte tog poäng av i serien. Så det är ett herrlag ute efter revansch som åker ner till Jönköping på Lördag, inför matchen tog vi och pratade lite med #95 Morgan Ahlberg som i premiären blev den åttonde spelaren i föreningens historia att komma över 100 poäng för herrlaget.
Herrar H1
Referat: Telge IBS - Jönköping IBK Ungdom
Seger för herrlaget i premiären! Dags för ny match i helgen!
2018-09-28 18:03, Herrar H1
Foto: Roland Osbeck
Det blev en komfortabel seger för herrlaget i premiären i Division 1 Mellersta Svealand. Slutsiffrorna skrevs till 8-1 efter periodsiffrorna (2-1,5-0,1-0). Efter en jämn första period med en hel del chanser åt båda hållen så gjorde herrlaget ett ryck i början på andra perioden när man gjorde 5 mål på fyra minuter. Detta rycket lyckades aldrig Jönköping hämta sig ifrån och herrlaget kunde på ett kontrollerat sätt spela på sin ledning och bärga säsongens första seger. Klicka på nyheten för att läsa Staffan Gustafssons referat om matchen.
Seger i genrepet, och seriepremiär för Damerna...
2018-09-27 08:57

Efter en del uddamålsförluster på försäsongen så avrundade laget med en 5-2-seger på bortaplan mot Storvreta under Onsdagskvällen, vilket ger en positiv känsla inför helgen. Det har varit en något rörig avslutning på försäsongen, och i säsongspremiären på Lördag står vårt unga lag inför en riktigt härlig utmaning  då Skoghall kommer på besök. 

När visslan ljuder kl. 14.00 på Lördag så står alltså Skoghall på andra sidan, och det är ett lag som har höga ambitioner inför säsongen, där uppflyttning för dom är ett självklart mål. För vårt unga lag blir det något att sätta tänderna i, men samtidigt en bra värdemätare, där vi garanterat ska sälja oss dyrt!


Kom och stötta oss på Lördag, och bekanta er med den i många delar helt nya truppen!

Köp dina Telge-kläder hos Intersport i Moraberg
2018-09-26 19:57
Är det dags att uppdatera garderoben med innebandykläder? Då gör du det bäst och enklast hos vår sponsor Intersport i Moraberg!

Här beställer du träningskläder, overall, väska, strumpor och mycket annat. Självklart med Telge SIBK profil. Ska hela laget ekiperas med nya overaller, tröjor etc? Även då vänder ni er direkt till Intersport i Moraberg. 

Årets sortimentprofil hittar du här

Om hela laget ska göra en beställning, så vill vi tipsa om att kika igenom dokumentet "klädprofil" i dokumentbanken här på vår web innan ni beställer. Där finns instruktioner om hur trycken ska se ut och placeras. 


Herrar H1
Inför herrlagets seriepremiär! Staffan Gustafsson tippar serien!
2018-09-22 09:00, Herrar H1
Herrlaget rullar i helgen igång årets säsong och det är hög tid att vi får höra vad våran egen expert här på hemsidan har att säga inför årets säsong. Staffan Gustfsson med en lång erfarenhet inom innebandyvärlden och som följer herrlaget och serien på nära håll delar här med sig av sina tankar och levererar även ett tips för hur årets säsong i Division 1 MS kommer att se ut.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Juniorallsvenskan Herr/HJ, 21/10 22:44 
Juniorallsvenskan Herr/HJ, 18/10 11:47 
Hammers Svart, 16/10 12:12 
Flickor 08/09, 15/10 20:18 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram