Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2017/2018 spelar våra Damer i Allsvenskan (västra) och Herrarna i Division 1. Vi har även lag i både dam- och herrklass i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Bekanta ansikten tillbaks i Telge...
2018-06-20 16:20

Ett par välbekanta ansikten är nästa nyförvärv som vi presenterar. Det är systrarna Emelie och Sarah Schoning vilka spelat med oss tidigare, men som förra säsongen spelade i Nykvarn.

 

Emelie är en tuff back som efter en lång tids skadefrånvaro gjorde comeback förra året, men som nu är fit for fight och kommer att stärka upp vår defensiv på ett bra sätt. Sarah är en spelare som kan användas både back och forward, vilket hon testade på då hon spelade med oss i den Allsvenska säsongen då vi gick upp i SSL. Vi tror att båda två kommer att ta chansen ordentligt, och utvecklas mycket framöver.

 

Vi är mycket glada att se Emelie och Sarah tillbaks i Telgetröjan igen!! Välkomna!!

Damallsvenskan. Nu är äntligen säsongen igång
2018-06-19 09:47

Nu har vi kört drygt en månad, där vi har varvat fys med innebandy. Vi håller en bra nivå på det vi gör på banan,
där vi jobbar med nya spelsystem. Truppen börjar ta form, där vår sportchef har gjort ett superjobb och lyckats värvat in 9st nya spelare samt så har vi plockat upp 4st spelare från egna leden.

Vi bygger vidare...
2018-06-18 08:41

Alla spelare i nästa års trupp kommer såklart inte utifrån, och till vår A-trupp för säsongen så har vi glädjen att presentera två unga tjejer som flyttas upp från vårt D1/JAS-lag, nämligen Josefine Krogh och Wan Elander


Jossan är en målvakt som vi tror mycket på inför framtiden och hon har spelat med oss under alla år. Wan är en speedig forward som kom till oss från Nacka/Wallenstam under fjolåret, och spel med A-truppen kommer självklart att utveckla henne ännu mer.

 

Välkomna till A-truppen, Jossan och Wan!

Herrar H1
En ny lovande målvakt klar för Telge IBS!
2018-06-13 12:00, Herrar H1
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett nyförvärv till herrlaget inför den kommande säsongen. Samuel Sundman har skrivit på ett kontrakt med föreningen och förstärker laget inför kommande säsong.

Samuel har de senaste säsongerna vaktat målet för Djurgårdens IF IBS och deltog förra säsongen i 14 matcher för deras herrlag i Allsvenskan Norra. Han har även varit en viktig del av Djurgårdens framgångsrika JAS-lag och tidigare har han spelat för Älvsjö AIK i deras ungdomsorganisation samt representerat Stockholms Stadslag i Distrikslags-SM. 

Samuel är född 1999 så det är en ung lovande målvakt som nu ansluter till laget vilket gör att tillsammans med våra två andra målvakter så ser vår målvaktssida väldigt stark ut.
Ett comebackande nyförvärv...
2018-06-11 12:08

Nästa nyförvärv vi presenterar är en “gammal” bekant, nämligen Melanie Callin


Minnie har haft ett litet uppehåll pga en fotskada, men känner sig nu hel nog och sugen på att spela bandy igen. Minnie spelade senast för Thorengruppen, där hon var med och gav oss en tuff match under säsongen vi kvalade oss upp i SSL. 


Vi är glada att ha henne tillbaks i moderklubben igen, och kommer med sin rutin att vara väldigt nyttig för vårt unga lag.

 

Välkommen tillbaks i röd/vitt, Minnie!!

Nybygget fortsätter...
2018-06-08 08:30

Idag är det dags att presentera två nyförvärv som kommer till oss från Nykvarn. Från den duktiga 00-kullen så kommer Maja Höög och Wilma Löwenthal, och här har vi ett par tjejer som vi känner kommer att fightas direkt för att ge sig rätt in i hetluften i Västra Allsvenskan. Vi har ju också stora förhoppningar på vårt DJ18-lag där Maja och Wilma kommer att ha viktiga roller, och här har vi ju i Telge goda traditioner att upprätthålla, där Innebandyfesten är ett självklart mål för laget.
 

Vi hälsar Maja och Wilma hjärtligt välkomna till Telge!!

Damtruppen börjar ta form....
2018-06-04 11:20

Nu har det varit tyst under en lång tid, men jag kan försäkra att vi jobbat på för att säkra upp truppen 😊

 

Först ut att presenteras inför nästa säsong är två kända ansikten, nämligen Jessika Hellsén och Elin Aronsson.

 

Jessika är en kulturbärare av stora format för vårt Telge, då hon är den som varit med i laget längst. En speedig forward som kanske hade sin bästa säsong förra året i SSL, och kommer att bli mycket viktig för oss även i år. En spelare som alltid ger järnet och som med sitt goda humör alltid sprider energi till övriga gruppen. Vi är mycket glada att Jessika valde att ”krita på” för ytterligare två säsonger med oss!

 

Elin är en rutinerad målvakt som kommer tillbaks till oss från Linköping, och hon var ju senast hos oss under säsongen 2016/2017 där hon hjälpte oss att ta klivet upp i SSL. Det har varit viktigt för oss att hitta en stabil och rutinerad sista utpost, och i Elin så vet vi att vi har en tjej som kommer att hålla ihop vårt unga lag på ett mycket bra sätt, och som är en bra förebild för våra yngre målvakter som är på väg upp.  Välkommen tillbaks till Telge, Elin!

Herrar H1
Nyförvärv till herrlaget! Välkommen till Telge IBS Albin Fröberg!
2018-06-03 09:00, Herrar H1
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett nyförvärv till herrlaget inför den kommande säsongen. Albin Fröberg har skrivit på ett kontrakt med klubben och förstärker laget till nästa säsong. 
Albin har haft intresse på sig från flera lag och det är väldigt kul att valet till slut föl på Telge. Albin kommer närmast från tidigare seriekonkurrenten Balrog B/S IK där han under fjolåret stod för 27 poäng på 22 matcher. Han är född 1997 och har tidigare spelat i Nacka Wallenstam IBK som junior och på senior nivå. Han har även spelat dubbla SDF-SM för Stockholms stadslag och hunnit med en vända i Djurgårdens juniororganisation.
Herrar H1
Nyförvärv till herrlaget! Välkommen till Telge IBS Axel Lindell Nilsson!
2018-06-02 09:00, Herrar H1
Telge SIBK är väldigt nöjda att kunna presentera ett spännande nyförvärv till herrlaget inför kommande säsong. Axel Lindell Nilsson har skrivit på ett kontrakt med klubben och förstärker laget inför kommande säsong.
Axel kommer närmast från Djurgårdens IF IBS där han under föregående säsong tillhörde föreningens representationslag i Allsvenskan. Axel har tidigare spelat för Huddinge IBS ända från unga ungdomsår till spel i Division 1 med Huddinges herrlag. Han har även meriter från SDF_SM med Stockholm Stadslag. Axel är en ung spelare med stor potential som det kommer bli spännande att se hur han utvecklas under kommande säsong.
Herrar H1
Truppförändringar i herrlaget! Några spelare som lämnar men nya på väg in!
2018-06-01 20:00, Herrar H1
Det händer mycket i herrlaget som tränar på för full inför kommande säsong redan. Bygget för att skapa ett starkt lag inför kommande säsong är i full gång och det har varit en hel del nya ansikten på träningarna under våren. Under helgen så kommer vi presntera några nya spelare som nu skrivit på för laget men vi börjar att skriva lite om de som tyvärr valt att lämna laget av olika anledningar.
Nya dataskyddsförordningen i Telge SIBK/IBS
2018-06-01 16:56

Publicerat 2018-05-19

Inom Telge SIBK/IBS behandlar vi en relativt stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

 

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här

 

Styrelsen

Telge SIBK/IBS

En tänkvärt video om hur du kan stötta ditt/dina barn på rätt sätt inom idrotten!
2018-05-17 11:51
Varje dag släcks idrottsintresset för barn runt om i Sverige. Ett av fem barn känner för stor press från tränare, förälder eller annan vuxen.
Pressmeddelande. Ny bekant sportchef för damverksamheten.
2018-05-10 17:17

Peter Nilsson, assisterad av Roger Callin, ny sportchef for damverksamheten.

 

Som ett led i satsningen på DJ/Dam och återtaget till SSL kommer bekanta Peter Nilsson ta över ansvaret som sportchef for damverksamheten inom föreningen. Till Peters stöd kommer även Roger Callin som också varit med förut bli del av teamet. Deras uttalade målsättning blir att bygga vidare på den grund som finns men även se till att vara duktiga juniorer fortsätter och gradvis tar mer plats i vårt representationslag tillsammans med Torbjörn Aanerud som annonserades som ny damtränare förra veckan.

Herrar H1
Snabb forward förlänger med Telge IBS!
2018-05-10 14:05, Herrar H1
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att Andreas Lindgren har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.
Andreas kom till laget en bit in i säsongen och blev trots att han varit borta från Division 1-nivå en längre tid snabbt en viktig kugge i laget. Andreas största styrkor på innebandyplanen är hans snabbhet och målfarlighet som gör honom till ett ständigt hot mot motståndarnas försvar. Det nya kontraktet är skrivet på två säsonger och gäller därmed över säsongen 19/20.
Nyheter från våra lag
Dam Allsvenskan, 20/06 16:16 
Dam Allsvenskan, 18/06 08:25 
Pojkar 02, 13/06 20:20 
Dam Allsvenskan, 11/06 12:05 
Dam Allsvenskan, 08/06 08:29 
Dam Allsvenskan, 04/06 11:00 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: