Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2018/2019 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 1 (Mellersta). Vi har även lag i både dam- och herrklass i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Välkomna till Ungdoms-DM i Innebandy 2018
2018-11-15 18:12
Uppe till vänster: Pershagenhallen Uppe till höger: Västergård Arena Nere till vänster: Viksbergshallen (ny) Nere till höger: Wasa Sporthall

Ungdoms-DM spelas 1-2 dec och 8-9 dec i Södertäljes fyra bästa hallar.  De deltagande lagen kommer från: IFK Gnesta, Flens IBF, Järna SK, Strängnäs IBK, Katrineholms IBF, Mesta IBK, Torshälla IBK, Trosa Edanö IBK, IFK Mariefred, Nykvarns IF, Onyx IBS och Telge SIBK. 

Även i år var vi med på Företagardagen i Scaniarinken
2018-11-12 13:32
Till vänster, träff med vår sponsor N4. Uppe till höger mässområdet i Scaniarinken. Nere till höger, företagardagen öppnades av Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner
"Syns man inte finns man inte" är tanken med att vi nu för andra året är med på Södertälje företagardag. För oss är det viktigt att nätverka och knyta nya kontakter med företag och organisationer i vårt närområde med tanke på möjlig framtida samarbete.
Juniorallsvenskan Herr/HJ
Dags för Ny JAS - match!
2018-11-11 21:42, Juniorallsvenskan Herr/HJ

Nu på Fredag den 16/11 klockan 19:30 tar vi emot Åby IBK Ungdom från Norrköping i en spännande sammandrabbning. I dagsläget ligger våra killar två poäng före i serietabellen mot Åby.


Kom till Västergård Arena, köp en korv i kiosken och stötta våra duktiga killar.
Vill du prova på- eller börja spela innebandy?
2018-11-10 17:50
Vi har nu utrymme att fylla på med nya spelare i flera av barn- och ungdomslagen. Är du sugen att testa eller helt enkelt börja spela innebandy får du köra tre veckor utan kostnad.


Enklast är ifall du klickar in dig på menypunkten "SPELA INNEBANDY I TELGE" och registrerar dig. Då kontaktar vi dig efter några dagar och meddelar vart och hur.


Du kan även kontakta laget direkt och kontaktuppgifter till ditt lag i din åldersklass hittar du i menyn längst upp under "POJKAR" eller FLICKOR" där du klickar in dig på aktuell lagsida.


Varmt välkommen till oss i Telge SIBK!

Herrar H1
Inför Telge IBS - Linköping FBC: Matchens profil
2018-11-07 18:45, Herrar H1
Ännu en veckomatch för herrlaget och den här gången är det tabellsjuan Linköping FBC som besöker Västergård Arena. Linköping har för närvarande spelat in 6 poäng och är bara 2 poäng bakom herrlaget. Det brukar bli jämna matcher mot Linköping och blir säkert det även den här gången förra säsongen slutade med varsin uddamålsseger. Den här matchens profil är ännu en jubilar som nyligen passerade 200 seriematcher i herrlaget vilket han är ensam om i föreningens historia, #17 Andreas Fränzel.
Herrar H1
Intervju efter matchen mot Hammarby IF IBF med Alexander Lundström
2018-11-06 21:00, Herrar H1
Intervjun inför Hammarbymatchen blev försenad så därför kommer den nu istället. Matchens profil den här matchen var given då #2 Alexander Lundström nyligen klivit över 100 matcher i seriesammanhang för herrlaget. Alex är den tionde spelaren i föreningens historia att kliva över 100 matcher och firade detta med att göra tre poäng i herrlagets komfortabla segermatch mot Hammarby. Klicka på nyheten för att läsa Alex tankar om de två senaste matcherna och en del annat.
Herrar H1
Energiboost via Bajen och inför Linköping hemma!
2018-11-06 20:50, Herrar H1
En komfortabel seger mot Hammarby IF IBF med 13-1 ledde till säsongens andra hemmaseger. En match som väl aldrig blev spännande, klasskilnaden för dagen var tydlig redan från start och herrlaget höll ett bra fokus genom hela matchen. Nu väntar en gammal bekant igen som man trots det aldrig riktigt vet var man har när Linköping FBC kommer på besök i Västergård Arena på Onsdag 7/11 kl 19:30. Klicka på nyheten för att läsa Staffan Gustafssons tankar om den kommande matchen och de två senaste.
Ledarmöte söndag 25 nov kl 18:30
2018-11-01 13:52
Hej!
 
Telge SIBK bjuder in till ledarträff söndag 25 nov kl 18:30 i Teorisalen i Västergård Arena (=VGA).
Vi ska bland annat prata om
  • Läget i lagen, hur funkar det, vad behöver lagen, vad kan man hjälpa andra med
  • På gång i klubben, organisation, ekonomi, aktiviteter
  • Ungdoms-DM 1-2 och 8-9 dec som Telge SIBK arrangerar.
  • Utbildningar. På gång nu som ni måste anmäla er till INNAN detta möte är Grundutbildning i Södertälje tisd 4 dec kl 17:45-21, och Människan 1 Blå i Södertälje lörd 24 nov kl 0900-17. Kontakta vår kanslist Eva Bratland
  • Nya regler i år (om ni inte redan märkt det..)
  • Rekrytering av nya lag. Hur gör vi bäst och hur behåller vi spelare?
Hör av er om sånt ni vill prata om så kompletterar vi agendan

Lördag 17 nov spelar både H1 (kl 13:00) och DA (kl 16:00). Vi vill att så många lag/spelare/ledare som möjligt kommer dit och ser en eller båda matcherna. Och ta gärna med nån som inte sett innebandy tidigare.

Med vänlig hälsning Leo Lundgren, Sportkommittén Telge SIBK

Vill du hjälpa oss med marknadssidan?
2018-10-28 13:38
Telge SIBK har en ambitiös plan om att bli ännu bättre som organisation och även avancera i seriesystemen på dam- och herrsidan i föreningen.  För att klara detta behövs hjälp av fler personer som kan vara delaktiga i bl.a. vår marknadsgrupp.


Vår huvudsakliga syssla i marknadsgruppen är att söka nya samarbetspartners och sponsorer åt föreningen. Därefter underhålla relationen med dessa och skapa mervärde i relationen för båda parter.  För detta behöver vi stärka vår marknadsgrupp med personer som gillar att kommunicera. Även den mer praktiska sidan med beställning och hantering av framtaget material behöver vi också bemanning till.


Utöver detta söker vi även personer som kan jobba med kommunikation och sociala medier. Det kan vara att fotografera och/eller filma, intervjua och/eller skriva lite text till desamma.

För att klara ovanstående behöver vi volontärer som vill hjälpa till. Ålder och kön är underordnat utan det viktiga är viljan att hjälpa till.

Herrar H1
Inför Farsta IBK - Telge IBS: Matchens profil
2018-10-27 09:00, Herrar H1
#11 Filip Rönnkvist
Då var det dags för det årliga besöket för herrlaget i Farstahallen för att möta Farsta IBK. På den svårspelade parketten brukar hemmalaget vara svårslaget men förra säsongen så vann vi med 3-5 och vi hoppas på något liknande den här helgen. Inför matchen återfinns herrlaget på plats 7 med 5 inspelade poäng och Farsta på plats 4 med 6 inspelade poäng. Inför matchen så pratade vi lite med en av lagets nya spelare den här säsongen #11 Filip Rönnkvist för att kolla läget i laget.
Dam Allsvenskan
Lyckad double-header och match mot legendarisk klubb…
2018-10-26 15:09, Dam Allsvenskan

Förra helgens dubbla hemmamatcher mot Söderlagen Fröjered och Hovslätt slutade ju på bästa sätt, då vi bärgade 6 pinnar rätt in på kontot!

På Lördagen var alltså Fröjered på besök, i en match där Josefine Krogh fick göra debut i Allsvenskan, och det gjorde hon med den äran! Jossan agerade som en trygg och säker sista utpost, och stöttade laget till en övertygande seger med hela 9-4... 

Herrar H1
Uppskattat samarbete under uppehållet.
2018-10-26 10:30, Herrar H1

Salems IF kom på besök till Västergård Arena när seriespelet tagit uppehåll för EFT(Euro Floorball Tour).

Under onsdag 17oktober hade Salem och Telges representationslag gemensam träning, för att hålla uppe fart och intensitet under den matchfria veckan som var.

En uppskattad kväll av både spelare och ledare, samt att vi ser fram emot flera såna här tillfällen. 
Dam Allsvenskan
En vinst och en torsk, och två hemmatcher på gång...
2018-10-19 16:47, Dam Allsvenskan

Efter en helgs uppehåll är det återigen dags för lite action, och det smäller inte bara en gång utan det är en double-header, med två hemmamatcher samma helg.

Vår Västra serie går ju i par med den Södra serien, och i förra omgången för två veckor sedan så var vi ju på en road-trip i södra Sverige som slutade med en vinst och en förlust. 

Segermatchen kom på Lördagen i Hässleholm då vi vann matchen mot nykomlingen Röke med 4-3.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Dam Div 1, 14/11 01:37 
Herrar H2, 11/11 22:45 
Juniorallsvenskan Herr/HJ, 11/11 21:58 
Juniorallsvenskan Herr/HJ, 11/11 21:57 
Juniorallsvenskan Herr/HJ, 11/11 21:52 
Juniorallsvenskan Herr/HJ, 11/11 21:42 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram