Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2019/2020 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även dam- och herrlag representerade i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Herrar H1
Två nyckelspelare förlänger med herrlaget!
2019-06-24 10:00, Herrar H1
#21 Robin Berglund & #7 Tommy Cannerbo
Det är dags att börja presentera herrlagets trupp inför den kommande säsongen. Den sportsliga ledningen har jobbat hårt för att ställa ett slagkraftigt lag på banan till den kommande säsongen. Nu börjar truppen formas och det är hög tid att presentera spelarna.
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att #21 Robin Berglund och #7 Tommy Cannerbo fortsätter i herrlaget kommande säsong. Både Tommy och Robin har under de senaste säsongerna varit nyckelspelare i vårt Division 1 lag och stått för mycket poäng. Nästa år kommer de vara två av våra viktigaste spelare och vi kommer säkerligen få se en hel del poäng från deras klubbor i Division 2.
Telge SIBK samarbetar med "Hero Of The Talk"
2019-06-11 10:40
Telge SIBK har inlett ett samarbete med Hero Of The Talk för att aktivt motarbeta mobbning och utanförskap på plan. Samarbetet innebär att Telge SIBK har upp till 48 gratisplatser, där våra spelare i åldrarna 10-13 flickor och pojkar kan vara med i Hero Camp i sommar. Hero Camps är uppdelat på olika idrotter och i sommar har de innebandy med. Innebandygruppen kommer ledas av vår egna- och damlagets Josefine Krogh, så passa på att boka snabbt!
Telge SIBK/IBS årsmöte för säsongen 2019/2020
2019-06-10 12:52

Publicerat 2019-05-11

Dags för årsmöte i Telge SIBK/IBS

Datum:    Torsdag 13 juni 2019, kl 19

Plats:       Västergård Arena, VIP/Utbildningslokalen

Alla medlemmar är mycket välkomna!


Valberedningen tar gärna emot tips om tänkbara personer för styrelseuppdrag eller annat. I så fall kontakta Tina Ahtela 076-035 39 31 eller tina_ahtela@hotmail.com 


Dagordning:
Dam Allsvenskan
2019-06-06 16:52, Dam Allsvenskan
Arbetet med trupp och stab till Damlaget fortsätter, och idag kan vi med glädje presentera vår nya lagledare.
Då Christer Svensson, som gjort ett jättejobb för oss under några säsonger, nu har valt att lämna sitt uppdrag, så har vi nu gjort klart med den som tar över detta viktiga uppdrag.

Den som tar över nu är ingen mindre än Henrik Wemmer som är ett känt ansikte i föreningen. Som bl.a flitig speaker på både D1 och Dam A-matcherna så har hans optimistiska stämma och sköna musik hörts över hallen.
Dam Allsvenskan
Ny tränare till Damallsvenskan
2019-05-20 16:47, Dam Allsvenskan
Nu laddar vi om på riktigt inför nästa säsong, och det har precis blivit klart med ny tränare för Damlaget
Vi är mycket glada för att ha kunnat knyta till oss en riktig innebandyprofil till damerna, nämligen Bruno Lundberg! 

Bruno har en lång och gedigen innebandykarriär bakom sig, både som spelare och tränare och kommer närmast ifrån en 3-årig sejour i Tyresö Trollbäcken. Det vi söker är ett rakt och tydligt ledarskap med stort engagemang, och en brinnande vilja att utveckla vårt unga lag, och där tror vi Bruno är rätt person för den rollen. Kontraktet med Bruno har vi skrivit på 2+1 år, och i och med detta så hälsar vi honom hjärtligt välkommen till klubben!!
Materialare klar för juniorlaget!
2019-05-10 19:44
Vi kan nu stolt presentera att vi har gjort klart med en materialare inför säsongen 2019/2020. 

Detta är någonting vi har letat efter då vi har känt att detta har saknats i truppen. 

Kort presentation utav Dana:

Namn: Dana Hall
Ålder: 45 år
Bor: Centrala Nykvarn
Familjesituation: Gift sedan 18 år tillbaka med min fina livskamrat Carina. Två söner, Elias & Gustav samt två hundar, Ludde & Laban.
Fritidsintressen: Att se boysen spela innebandy (!), gymträning, egna byggprojekt och allt som har med BBQ att göra.
Kort historia om Dana: Född i USA. Flyttade till Sverige 1981. Arbetar med fondhandel till vardags på SEB. Nyfiken på människan bakom klubban. Matglad och skojfrisk. Och ja, jag följer GOT!  
Våra Parasportare behöver instruktör/tränare/ledare!
2019-05-02 09:52
Sedan flera år har vi haft en väl fungerande  grupp av parasportspelare (spelare med viss funktionsnedsättning) i vår förening. Spelarna har visat fina sportsliga framgångar lika väl som att det blivit en mogen grupp som utvecklats mycket positivt i vardagslivet tillsammans med föreningen. Engagerade ledare har varit en viktig del av framgångarna.

Nu behövs nya ledare då de gamla lämnar för andra uppgifter. Är du en person som gillar eller önskar att jobba med och utveckla parasportare så får du mycket gärna höra av dig till oss. Har du utbildning inom området är det givetvis toppen men entusiasm och människotycke kommer högt på meritlistan.  
Öppna träningar med Jas/HJ truppen
2019-04-29 16:32
Vi kommer hålla öppna träningar från och med V.18 och framåt för spelare som är intresserade att komma och provträna med vårat Jas/Hj lag. 

Vi tränar: 
Måndag 17:50 till 20:00 i Västergård Arena, Löpning och uppvärmning utanför plan 18:00 till 18:30. 
Onsdag 19:20 till 21:30 i Västergård Arena, Löpning och uppvärmning utanför plan 19:30 till 20:00. 

Kontakta ledare vid intresse: 

Fredrik Urefors
0707591353
Urefors@gmail.com

Andreas Fränzel
0739548655
addefranzel@gmail.com
Juniorallsvenskan Herr/HJ
Nysatsning på HJ/JAS i Telge SIBK!
2019-04-28 15:35, Juniorallsvenskan Herr/HJ
Telge SIBK kommet till nästa säsong göra en nysatsning på HJ/JAS med målet att bygga ett slagkraftigt lag till både JAS och HJ serien. Vi har många duktiga ungdomsspelare i föreningen och även i lag runtomkring oss som vi vill kunna erbjuda en god möjlighet att utvecklas till fullbordade seniorspelare under junioråldern. Vi vill genom nysatsningen vara ett bra alternativ för de som vill satsa på innebandyn och ta nästa steg i sin utveckling i en inspirerande miljö. Tryck på nyheten för att läsa mer om hur vi gör denna satsning!
Herrar H1
Ny tränare för herrlaget! Välkommen till Telge SIBK Kari Koskinen!
2019-04-19 14:00, Herrar H1
Kari Koskinen
Då är det dags att presentera herrlagets nya huvudtränare här på hemsidan. Telge SIBK har kontrakterat Kari Koskinen kommande säsong och vi är väldigt glada över att få hälsa honom välkommen till oss.

Kari är ett välkänt ansikte inom Södertäljeinnebandyn både som spelare och ledare. Som spelare har han bland annat representerat flera gamla klassiska klubbar från staden som Kärrviolen IC, IBF Kringelstaden, Södertälje IBK samt en kortare period i Telge SIBK. Som ledare har vi sett honom i Turinge IBF som han ledde till serieseger i Division 2 samt som både tränare och sportchef för Nykvarns IF. Han ledde även Balrog B/S IK under en säsong i Allsvenskan och kommer närmast från ett tränaruppdrag från vår kommande seriekonkurrent Flens IBF som förra säsongen under Karis ledning slutade på en femte plats i Division 2 Södermanland.
Herrar H1
Förändringar i herrlagets ledarstab!
2019-04-18 20:00, Herrar H1
Vi börjar med att tacka av de ledare som lämnat laget efter säsongen. Nicklas Jonsson som föregående säsong var huvudtränare lämnar laget efter säsongen. Han gjorde för cirka två veckor sedan sin sista träning med laget. Nicklas kom in mitt under säsongen 17/18 då han tog över ett lag som låg sist i tabellen och läget såg relativt hopplöst ut. Men vid tränarbytet så ryckte laget upp sig rejält och kontraktet räddades med marginal. Den här säsongen hade vi hoppats få se laget ta nästa steg men tyvärr så blev inte den här säsongen vad vi hoppats på. Nicklas hade utgående kontrakt med option på förlängning som inte utnyttjas. Vi vill därför tacka Nicklas Jonsson för hans insatser i Telge och önska han lycka till i framtiden!

Samtidigt lämnar även assisterande tränare Torbjörn Aanerud på utgående kontrakt. Torbjörn kom in under den här säsongen och har jobbat vid sidan om Nicklas. Vi tackar även Torbjörn för hans tid i Telge och önskar han lycka till i framtiden.
Imorgon presenterar vi våran nya huvudtränare som ska leda laget under den kommande säsongen!
Herrar H1
Omstrukturering på herrsidan i Telge SIBK!
2019-04-18 10:00, Herrar H1
Dessvärre slutade förra säsongen med att föreningens herrlag efter 5 säsonger i Division 1 ramlade ner till Division 2. Det hängde till slut på sista seriematchen men tyvärr så räckte det inte hela vägen trots flera fina insatser på slutet. Så vad händer nu undrar säkert många?

Målsättningen från föreningen är tydlig, att vi ska ha ett herrlag på minst Division 1-nivå och därav ambitionen att omedelbart ta sig tillbaka till Division 1. Redan dagen efter uttåget ur Division 1 var klart inleddes arbetet med att bygga ett lag starkt nog att klara av föreningens målsättning den kommande säsongen. Arbetet har nu kommit en bit på vägen och vi börjar bli redo att presentera ledare och spelare som ska vara delar av laget kommande säsong. Vi börjar dock med att presentera strukturen på herrsidan den kommande säsongen.
Provträningar, Dam - Allsvenskan/D1/JAS
2019-04-16 09:25

Nu är seriespelet över för denna säsong och det blev klart att vi klarade oss kvar i Allsvenskan, vilket var mycket viktigt för oss och innebandyn i Södertälje med omnejd!

 

Förberedelserna är nu i full gång med att ordna slagkraftiga lag på alla nivåer, och vi bjuder nu in till provträningar för Dam A, D1 och JAS.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Flickor 03/05, 20/06 22:04 
Flickor 06/07, 20/06 21:45 
Flickor 03/05, 19/06 08:14 
Flickor 06/07, 19/06 08:03 
Dam Allsvenskan, 06/06 16:52 
Pojkar 03, 06/06 16:48 
Pojkar 11, 29/05 11:41 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram