Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2019/2020 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även dam- och herrlag representerade i JuniorAllSvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Nu är den här!
2019-09-15 16:29

Ett måste för alla Telge SIBK supporters!


Föreningen har tagit fram en gemensam och snygg supportertröja att stötta alla våra grymma 

Telge-lag !

Oavsett om vi tittar på det yngsta laget i föreningen eller om vi följer dam/herrlaget i de högre divisionerna så kan vi nu visa att vi är Telge SIBK.

Det är alltså en tröja som kommer finnas på under hela säsongen, på bortaplan, hemmaplan, cuper och sammandrag.


Tröjan finns i fyra storlekar:

XS (Till våra unga supporter)

M

L

XL


Priset för tröjan är 150 kr.

Tröjan kommer säljas i kiosken i Västergård Arena.

Ni vet väl om att det även finns Telge-mössor i kiosken?

Snacka om att vi kommer synas runt om i landet.


Var med och bidra till en härlig samhörighet på läktaren och njut av den positiva stämningen bland alla Telge Sibk supporters!


Låt oss synas enade i alla innebandyhallar.

Vi är Telge SIBK!
Flickor 08/09
Svensk mästare på besök
2019-09-15 15:38, Flickor 08/09
Under tisdagsträningen fick laget ett roligt besök av Ranja  Varli, som tagit SM guld med Täby och även tagit TelgeSIBKs enda SM Guld på damsidan. Ranja som även har meriter från landslaget förgyllde vår träning under en timme. Hon och innebandy professorn Göte Rosth höll i träningen och visade lite passnings och skott övningar för tjejerna.
Sedan blev det signering på tröjor och fotografering.
Vi hoppas så klart att både Ranja och Göte vill hälsa på oss någon gång igen.
Träningsmatch Telge H2 - Torshälla H1
2019-09-14 19:00
Träningsmatch Telge SIBK H2 - Torshälla IBK H1
På onsdag den 18 september är det dags för herrarna i Telges A-lag att möta Torshällas representationslag i div. 1.

Matchen startar kl.19.00 i Västergård Arena.

Välkomna till Västergård Arena.
2019-09-11 06:45
 25%
PÅ ALLT HOS INTERSPORT!
 FÖRENINGSDAGAR 11–15 SEPTEMBER
Exklusivt erbjudande till alla våra medlemmar!
Den 11–15 september önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT! Som medlem får du 25% rabatt på allt i butiken*. Passa på att inhandla höstens jackor och allt för en ny härlig idrottssäsong.
Ta med den här inbjudan till någon av våra butiker eller visa upp den i din smartphone i kassan för att erhålla rabatten. Du kan också använda rabattkoden Förening25 på intersport.se.
Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se!
*Erbjudandet gäller 11–15 september på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror.

Dam Div 1
Vinst i DJ DM
2019-09-08 19:22, Dam Div 1
Vi säger stort grattis till våra tjejer som vann över Trosa i finalen i Hedebyhallen. 0-3 slutar matchen. Båda lagen kämpade väl men Telge var snäppet bättre. Bra kämpat av alla. 
Herrar H2
Silvermedalj till herrlaget i DM!
2019-09-06 17:05, Herrar H2
Herrlaget spelade i helgen DM i Vagnhärad för att försvara sin titel från förra säsongen. Förra säsongens finalmotståndare Flens IBF drog sig ur någon dag innan turneringen startade vilket ledde till att endast en match spelades i gruppspelet mot Torshälla IBK U som vi vinner med 7-1. I semifinalen besegrades Trosa Edanö IBK med 3-1. I finalen väntade nyblivna Division 1 laget IFK Gnesta. Tyvärr räckte vi inte ända fram utan föll i en svängig finalmatch mot IFK Gnesta med 3-4. Klicka på nyheten för att läsa kortare referat från matcherna.
Juniorallsvenskan Herr/HJ
Träningsmatch nr 2 avklarad för JAS-laget
2019-09-01 20:29, Juniorallsvenskan Herr/HJ
Idag spelades säsongens andra träningsmatch efter en hel helg med träningsläger. 

För motståndet stod Tungelsta Hj. 

Period 1: Vi pratade i omklädningsrummet att arbeta på de sakerna vi pratat om under träningslägret men det var ingenting vi fick se i den första perioden. Redan efter 0:29 in i första perioden gör Tungelsta mål. Vi lyckas dock både kvittera 1:41 genom Joel Mankefors och ta ledning med 2-1 tid 1:58 genom Emil Stenros. Snacka om rivstart! Vi spelar ängsligt och typiskt försäsongsinnebandy, Tungelsta kvitterar efter 5:50 till 2-2. Perioden fortsätter i ängsligt tempo från båda lagen, fysisk innebandy spelades men några vassa målchanser skapades inte. Vi får PP efter 17:45 men första perioden är inte våran period spelmässigt, Tungelsta tar ledning i Boxplay med 3-2 när klockan står på 19:00. Vi kvitterar dock i PP bara 9 sekunder senare genom Leon Carlsson tid 19:09. 
Skotten:  7-6 till oss. 
Herrar H2
Två spännande spelare har skrivit på för herrlaget!
2019-08-31 23:59, Herrar H2
Telge SIBK är glada över att kunna presentera två spelare till som är klara inför den kommande säsongen i vårat herrlag. Mattias Nordenadler och Anton Malmqvist-Scott har skrivit på och kommer spela med vårat herrlag nästa säsong.
Mattias har varit en del av vårat herrlag under några säsonger och fick förra säsongen sitt genombrott i herrlaget på riktigt då han var ordinarie under nästan hela säsongen i Division 1. Vi tror att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling och det ska bli spännande att se hans fortsatta utveckling under nästa säsong.
Anton är en egen produkt som nu skriver på sitt första kontrakt med herrlaget. 
Herrar H2
Två unga spelare klara för herrlaget till nästa säsong!
2019-08-30 14:47, Herrar H2
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ytterligare två pusselbitar i vårat lagbygge till den kommande säsongen. Den ena är Mattiece Myllyperkiö-Cortez som flyttas upp från de egna leden och den andra är ett nyförvärv i form av Philip Haglund som vi hälsar välkommen till Telge SIBK.
Domare
Vill du prova på att vara innebandydomare och samtidigt tjäna en slant?
2019-08-29 14:56, Domare
Varje säsong behövs nya domare och för oss på föreningsnivå är det vi själva som fixar domare till sammandrag mm. Nu behöver vi några fler domare och då betalar vi även utbildningskostnaden för dessa.  Att döma matcher är även bra för den egna utvecklingen då man lär sig reglerna i detalj samt att man ställs inför snabba beslut som är en god erfarenhet i allmänhet.

Just nu är följande utbildning för "Matchledare"på gång:
04 september, kl 18:00 - kl 21:00 i Björkestahallens cafeteria, Nykvarn.
För mer information, kontakta:
Jan Berg hos SÖIBF på 070-5491116
Hos oss i Telge SIBK kan du prata med Leo Lundgren leo.lundgren@telgesibk.se  eller Göte Rosth gote.rosth@gmail.com  ifall du vill veta mer om domargärningen. 

Läs också mer och anmäl dig via: https://www.innebandy.se/sodermanland/inlaegg/lista/dags-att-anmala-sig-till-en-domarkurs/
Meddela även vårt sekretariat v/Eva B "eva.bratland@telia.com" eller 0708-641106 ifall du anmäler dig.
Herrar H2
Nyförvärv till herrlaget! Välkommen till Telge SIBK Jonathan Edelsvärd!
2019-08-29 10:36, Herrar H2
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ett nyförvärv inför den kommande säsongen. Jonathan Edelsvärd har skrivit på för föreningen och förstärker laget inför den kommande säsongen!

Jonathan som varit i Telge tidigare under sina ungdomsår då han spelade i föreningens framgångsrika P98-lag kommer närmast från Nykvarns IBF som han tillhört de senaste säsongerna. Förra säsongen var han del i det Nykvarnslag som spelade upp sig till Allsvenskan. Med Jonathan i laget får vi en spelskicklig back med bra blick för spelet som kan driva spelet.
Vi vet att det finns en stor potential i Jonathan som vi hoppas kunna få ut under nästa säsong och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i herrlaget den kommande säsongen.
Herrar H2
Två rutinerade spelare återvänder till herrlaget!
2019-08-28 23:46, Herrar H2
Telge SIBK är glada över att kunna presentera ytterligare två spelare i vårat herrlag till den kommande säsong. Det är två bekanta namn med närmare 300 matcher sammanlagt i herrlaget som nu återvänder efter att ha tillhört vårt U-lag under föregående säsong. Jakob Leek och Johan Talvio har skrivit på och kommer spela med Telge SIBK under den kommande säsongen.
Herrar H2
Målfarligt brödrapar klara för ännu en säsong i herrlaget!
2019-08-27 23:30, Herrar H2
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att ytterligare två spelare med stor erfarenhet från Division 1-nivå kommer fortsätta spela med herrlaget den kommande säsongen. Morgan Ahlberg och Måns Ahlberg har skrivit på och spelar med herrlaget nästa säsong.
Morgan har varit en tongivande spelare i herrlaget under flera år som fortsatt utvecklas år för år och som fortfarande kan bli bättre. Med åtta säsonger i herrlaget och över 100 poäng på de säsongerna har han även samlat på sig värdefull rutin och med sin snabbhet och teknik kommer vi säkerligen få se många poäng från hans klubba kommande säsong. 
Hammers Svart
Hon brinner för att hjälpa funktionshindrade
2019-08-26 03:29, Hammers Svart
 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar 04/05, 15/09 21:19 
Flickor 08/09, 15/09 15:38 
Juniorallsvenskan Herr/HJ, 13/09 10:42 
Juniorallsvenskan Herr/HJ, 12/09 07:45 
Flickor 08/09, 09/09 18:09 
Dam Div 1, 08/09 19:22 
Herrar H2, 06/09 17:05 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram