Tack till våra huvudsponsorer:
 
Se matcherna live:
 
 
 
 
Välkommen till Telge SIBK

Välkommen till en av Södermanlands största innebandyföreningar. Under säsongen 2015/2016 är vi mycket stolta över att både våra Damer och Herrar spelar i Division 1.
Dessutom har vi en mängd duktiga och lovande ungdomar som spelar innebandy i vår förening.

Grattis Felicia och Natta!
2015-08-25 17:04
Felicia Forsmark & Nathalie Engström

Vi gratulerar Felicia och Natta som blivit uttagna till U-19 landslagets första läger inför VM. VM går av stapeln i Kanada under maj månad 2016.


Tjejer, vi tror stenhårt på er och hoppas ni öser på i sedvanlig stil och visar vad ni går för!


Än en gång stort grattis från föreningen!


Vi passar även på att gratulera Clara Ekenström från Nykvarn som även hon har tagits ut till lägret.

Framtidslöften i Sörmland
2015-08-23 11:23
Tidningen Innebandymagazinet presenterar en lista över de mest lovande juniorerna i Sverige.

Vi i Telge arbetar hårt och målmedvetet med vår satsning på barn och ungdomar.
Det är därför mycket glädjande att i listan över de 50 mest lovande juniorerna i Sörmland finns inte mindre än sju av våra duktiga spelare med (födda 96-99): Ludwig Neander, Adam Blomberg, Kevin Haglund, Oliwer Nyström, Nathalie Engström, Felicia Forsmark och Ebba Köpsén.

Stort grattis till er duktiga spelare och vi ser verkligen fram emot att följa er i er fortsatta innebandykarriär.

Smygpremiär i Västergård Arena i helgen!
2015-08-20 11:38

I helgen så spelar våra representationslag träningsmatcher i Västergård Arena.

Så passa på att se lagen samt den nya hallen innan invigningen i september.

 

På fredagen så spelar damerna kl 19:30 mot Hammarby.

 

Hammarby spelade kval till SSL i våras så räkna med en riktig holmgång.

 

 

På lördagen spelar herrarna kl 16:00 mot Salem.

 

Salem som överraskade stort förra säsongen i Allsvenskan kommer på besök, så räkna med underhållande och farfylld innebandy.

 

 

På söndagen spelar herrarna kl 16:00 mot Balrog.

 

Det anrika laget från Botkyrka spelar även dem i Allsvenskan så ännu en bra värdemätare under försäsongen för herrarna.

 

 

Så Perfekt. Eran helg är nu planerad! Ses i fina Västergård Arena i helgen!

 

Telge ersätter Södertälje Östra i H2!
2015-08-15 18:05
Tre av dem nya spelarna denna säsong: Holmström, Jelvegård och Anjou-Hebbel.
Det började med att Södertälje Östra meddelade förbundet att man inte kommer kunna genomföra denna säsong som möjligheten dök upp.

Efter att båda Galagowear och Järna valt att tacka nej så gick frågan till Telge SIBK.

I fredags så meddelade Telge SIBK förbundet att man tackar ja till platsen i H2.
Det betyder att HJ-A laget som skulle spelat i H3 denna säsong nu istället tog klivet upp en division till H2.

Med tanke på den vision Telge SIBK jobbar efter för att kunna erbjuda Södertäljes och närkommunens juniorer utvecklingsmöjlighet även efter JAS så är detta en utmärkt möjlighet att erbjuda rätt förutsättningar för juniorerna i sin framtida utveckling.

Truppen består bl.a  av några nya spelare som har Telge SIBK eller Södertälje IBK som moderförening och som nu efter några år i andra klubbar vänt hem igen.
Iochmed uppflyttningen så kommer det fylllas på med några spelare till med H2 rutin då målet är självklart att hänga kvar i H2.
Man kommer ha ett nära samarbete med H1 laget under säsongen.

Seriepremären blir den 3 eller 4 Oktober hemma mot Standard.

Laget kommer tränas av Mikael Vauhkonen och Fredrik Urefors.

Försäsongscup för pojkar födda -02
2015-08-09 16:15
Välkomna till den 4:e upplagan av Telgecupen i innebandy för pojkar födda 2002, den perfekta uppladdningen inför kommande seriespel! Denna upplaga spelas i 2 olika hallar och det går att anmäla sig till antingen Lätt eller Svår.

Cupen, som går av stapeln 12-13 september, arrangeras av Telge SIBK P02 och du läser mer om hur du anmäler ditt lag här.
Linnéa vaktar vidare!
2015-08-06 16:20
Linnéa Bergman
Läs mer här.
Samarbete mellan Telge SIBK och Salems IF om Juniorallsvenskan (JAS)
2015-07-30 17:21

Salems IF och Telge SIBK kommer under kommande säsong att samarbeta med ett gemensamt lag i Juniorallsvenskan.

Båda föreningarna har flera duktiga ungdomar födda 1997 och 1998 som tillhör föreningarnas herrlag som spelar i Allsvenskan respektive Division 1.  Vi har dock inte tillräckligt med spelare för att varje förening själv ska kunna ställa ett konkurrenskraftigt lag i Juniorallsvenskan på planen.

Båda föreningarna har en ambition att delta i de rikstäckande serierna, varför vi började diskutera ett samarbete under senvåren och även fått detta beviljat av SIBF enligt de nya reglerna för samarbete.

Från båda föreningarna ser man mycket fram mot detta samarbete som också innebär att vi samarbetar runt träningar och förlägger träningar och matcher i båda föreningarnas hallar.

Samarbetet är begränsat till Juniorallsvenskan och innefattar inte övrig juniorverksamhet eller herrlagsverksamhet.

Laget tillhör organisatoriskt respektive herrlagsverksamhet eftersom merparten av spelarna tillhör träningstrupperna i herrlagen.

 

Vill du veta mer om Salems / Telges JAS lag? Ta kontakt med: sportchef i Telge SIBK Mats Köpsén 0706-881 032 respektive Salems IF Christian Holm 070-220 1832 alternativt någon av ledarna Nicklas Hedstål 072-236 4400 eller Mattias Haglund 073-6136938

Semester!
2015-07-10 17:45
Tillbaka 10 augusti!
Snart inviger vi nya Västergårds Arena!
2015-06-26 10:56
En liten förhandsbild på vår nya arena

Nu är besiktningen av Västergårds Arena godkänd. Kommunen kommer att ta över hallen den 1:a augusti och sedan ska den inredas.
Planen är att träningarna kan starta den 17:e augusti. Den nya arenan kommer att bli ett stort lyft för Telge och innebandyn i Södertälje.


Vi ser fram emot en härlig innebandysäsong i Västergårds Arena!

Telge SIBK:s hemsida på topplistan!
2015-06-26 10:45
I samband med premiären av förra årets säsong, lanserade vi vår nya hemsida. Under året har alla lag och funktionärer bidragit med innehåll till sidan och det har burit frukt: Tidningen Innebandymagazinet presenterade för någon vecka sedan en topplista över de 100 bästa innebandysajterna i landet och Telge SIBK placerade sig på en mycket hedrande plats 30!

Vi är väldigt stolta över detta och kommer under säsongen 15/16 att jobba ännu hårdare med hemsidan när det gäller intressant innehåll.
Nästa år siktar vi på topp 15 på topplistan :)

För att vi ska nå vår målsättning måste vi alla hjälpas åt att fylla sidan med bra och intressant innehåll från alla lag. Är du själv, eller någon annan i laget, en hejare på att skriva matchreferat, gillar statistik, fotografera eller något annat som kan vara intressant att publicera på webben? Ta då kontakt med din lagledare eller med vår webbansvariga Jessica Alnesved.
Vill du vara med i Telge SIBK:s marknadsgrupp?
2015-06-10 18:21

Marknadsgruppen behöver bli större!

En ny säsong närmar sig med stormsteg och marknadsgruppens utmaningar är stora.

Vill vi göra ett bra jobb behöver vi bli fler. Det gäller i stort inom alla våra arbetsområden bl a sponsorsgruppen, arrangemangsgruppen och IT-gruppen.

 

Sponsorsgruppen behöver få in nya sponsorer på bred front för att föreningens ekonomi ska fortsätta att vara stabil och för att vi ska kunna ta föreningen vidare mot nya mål för såväl ungdoms- som seniorverksamhet. Sponsorsgruppen arbetar aktivt med att få in nya sponsorer till föreningen och att se till att de sponsorer vi har är nöjda. Känner du att detta skulle kunna vara något för dig, tveka inte, kontakta någon i Sponsorsgruppen:
Jan Berger tel 0709269097 e-post 
Mats Dragon tel 0702469153 e-post 

Ronny Carnell tel 0705123931 e-post 

 

Arrangemangsgruppen har som grunduppgift att se till att arrangemangen kring seniormatcherna blir en upplevelse. Gruppen har även till uppgift att hjälpa till vid andra föreningsarrangemang som t ex föreningsdagar och som nu i höst: invigningen av nya Västergårdshallen. Till kommande säsong  finns ett stort behov av att utöka gruppen för att klara dessa utmaningar. Alla som kan hjälpa till är välkomna, även om man bara kan avvara några timmar då och då kommer det vara till stor hjälp. Intresserad? Kontakta:
Håkan Ahlqvist, tel 0704014819, e-post  

Tor Bratland tel 0708166607, e-post 

 

Kommunikations-/Mediagruppen ser till att vi syns, både inåt och utåt. Här behöver vi bli fler för att vi ska kunna utveckla och uppdatera vår webb och vår Facebook-sida kontinuerligt. Vi vill även hitta och utveckla nya kommunikationsvägar via andra mediekanaler för att nå ut med föreningens information, både internt till våra medlemmar och externt till alla innebandyintresserade och sponsorer. Till nästa säsong planerar vi t ex att bli mer aktiva på Instagram. Är du intresserad av sociala media och/eller vill skriva reportage om vår förening och spelare till webb och dagspress? Kontakta då:
Jessica Alnesved, tel 070 241 35 10 e-post 

 

Tillsammans gör vi föreningen bättre!

H1 Truppbygget
2015-06-09 21:55

Dags att presentera de tre sista spelarna som skrivit på .

August Sjögar, en back som har mycket bra defensiva kvaliteter. Spelade förra året med JAS och i div 3. Hagge som varit August tränare förra året i JAS har gjort ett jätte bra jobb och utvecklat August offensiv med bravur.

 August är en av det bäst tränade i laget när det gäller konditionen.

Kommer behöva träna upp fysiken och kommer han att göra automatiskt när han flyttat upp i H1 laget. Skrivit på för två år framåt. Tröjnummer : 45,


Pelle Hansson, vår yngsta spelare i truppen. Född -99 med massa innebandy i sin lilla kropp.

Pelle tillhör säkert en av de bästa 99:or i Stockholms området.

Har en fantastisk teknik med ett bra skott.

Det Pelle behöver träna upp är sin fysik som kommer ske automatiskt med tiden när han blir äldre. Skrivit på för ett år framåt. Tröjnummer : 29.


Kim Callin ( ny från Salem).

Han kommer att vara spelande tränare.

Kim kommer att bidra med massa rutin som det här relativt unga laget behöver.

Kim kommer göra mycket poäng och med sin pondus på planen så kommer massa spelare att lyfta sig och tro på sig själva.

Kim är i väldigt bra form och vad jag har sett av försäsongen hittills så har det sett väldigt bra ut.

Skrivit på för två år framåt. Tröjnummer : 5.

 //Rolle

Duo är på igen!
2015-06-09 15:30
Malin & Evelina
Läs mer här.
H1 Truppbygget
2015-06-06 08:36

Tre till:

Kevin Haglund,en av de bästa talanger jag har sett i Telge. Kevin började i JAS förra säsongen för att sedan avsluta i H 1.

Jag tror att han gjorde 10 mål när han klev upp i H1.

Kevin har en fantastisk teknik och ett mycket bra skott.

Han är mycket duktig på att lägga straffar, verkar inte ha några nerver.

Om Kevin har någon svaghet så är det fysiken, men med en bra försäsong så kommer han lösa den biten också.

Kevin kommer bli en SSL spelare om han själv vill.

Skrivit på för ett år framåt. Tröjnummer : 66.

 

Måns Ahlberg, ( ny från Älvsjö).

Måns kommer tillbaka till oss efter en säsong i Älvsjö.

Han har gjort en bra säsong i Älvsjö med en hel del mål och assist.

Måns kommer att bidra med sitt fysiska spel och mycket mål.

Att han väljer att komma tillbaka till oss är vi mycket nöjda med.

Skrivit på för två år framåt. Tröjnummer : 20.

 

Morgan Ahlberg, en spelare som jag tror kommer att ta stora kliv i år.

Mogge är en listig spelare som alltid söker sig mot mål.

Mogge behöver träna upp sin fysik så kommer hans lägsta nivå bli betydligt bättre.

Det Mogge måste bli bättre på är att inte tappa humöret när det går lite trögt i matcherna. Skrivit på för två år framåt. Tröjnummer : 95.

// Rolle


Nyheter från våra lag
Flickor 99/00, 28/08 09:09 
Dam D1, 25/08 17:04 
Pojkar 99/00, 25/08 15:02 
Herrjuniorer A, 25/08 08:35 
Pojkar 02, 24/08 21:52 
Pojkar 02, 24/08 21:47