Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2020/2021 spelar våra Damer i Allsvenskan (Östra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även ett herrlag representerade i JuniorAllsvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Dam Allsvenskan
Det som nästan hela innebandysverige väntat på är nu här!
2020-10-21 20:38, Dam Allsvenskan
Telge SIBK har äntligen efter mycket arbete lyckats lösa så vi kan ha publik till helgens match mellan Telge och Åkersberga IBF. 

Biljetter köper du via vår hemsida. I biljettpriset ingår dryck & bulle.

Tänk på att läget är inte som det har varit. Vi har tagit smittspridning på stort allvar och gjort allt vi kan för att vi ska kunna på ett säkert sätt kunna ta in publik. Lyssna därför på de funktionärer och matchvärdar när det kommer till hur du får röra dig i hallen. För allas säkerhet.

Varmt välkomna!
Herrar H2
Inför Nykvarns IF-Telge SIBK: Matchens profil
2020-10-17 07:30, Herrar H2
Fotograf: Roland Osbeck
Förra helgens match mot Torshälla IBK slutade med en vinst i förlängning efter ett sent insläppt mål i spel en man mer. Ett surt resultat men trots allt två poäng med oss hem från Eskilstuna. Till helgen väntar en välbekant motståndare i form av Nykvarns IF. Förra säsongen blev det fyra tuffa möten där vi avgick med segern i tre av mötena.I och med matchen mot Torshälla så jubilerade våran målvakt Rikard Weilow genom att göra sin hundrade tävlingsmatch för herrlaget. Han är tolfte spelaren att passera den milstolpen men den första målvakten som ansluter sig till skaran av spelare som gjort mer än etthundra tävlingsmatcher. Därför kändes det passande att prata lite med honom om hans år i laget och den kommande matchen.
Innebandysäsongen är igång - påminnelse runt Coronaläget
2020-10-16 16:30

Innebandysäsongen är igång och vi vill påminna om föreningens riktlinjer gällande matcher. Nedan följer riktlinjer för gästande lag, föreningens lag och hur vi tänker framåt.

 

I korthet:

Vi tillåter inte publik och erbjuder ingen kiosk. Samkörning ska ske i största möjligaste mån, se SOIBFs riktlinjer kring detta.
Nu har Telge SIBK knatte-innebandy startat. Välkommen att prova på!
2020-10-12 09:31
Med start söndag 4 okt och sedan söndagar framöver drar vi igång en ny grupp som riktar sig till tjejer och killar födda 2012 och senare. Vi håller till i Östertäljehallen. Ledare är spelare från våra seniorlag.

Sen hoppas vi med föräldrars hjälp kunna starta ett eller flera nya lag. Då kan andra tider och hallar bli aktuella, beroende på vad som passar er bäst.
Är du kille och 7-8 år kanske du slussas in i ett av våra befintliga lag.

Det finns också platser i flera andra åldersgrupper både för killar och tjejer för den som vill prova på.

Sprid gärna detta på sociala medier, och det finns flyers att sätta upp på anslagstavla på ditt jobb, affär eller för att dela ut. Hör av dig om du undrar nåt.

/Leo Lundgren, Sportkommittén, tel 0706-692069  leo.lundgren@telgesibk.se

Säsongens knatteträning är igång
2020-10-04 20:22
Idag var startskottet för säsongens knattelag.
Drygt trettio förväntansfulla tjejer och killar kom till dagens träning i Östertäljehallen. Barnen var födda mellan 2012-2016.

I hallen mötte dagens ledare från damlaget (Elin W, Jennifer B och Olivia H) upp barnen med roliga aktiviteter under den dryga timmen. Leo L hade en informationsstund gör alla föräldrar utanför i höstvädret.

Alla är välkomna igen nästa söndag kl 1130 i Östertälje hallen för en ny roligt träning och tag gärna med en eller flera kompisar.
Herrar H2
Inför Telge SIBK-IFK Gnesta: Matchens profil
2020-10-03 10:00, Herrar H2
Fotograf: Roland Osbeck
Efter en inledning på säsongen med två bortamatcher är det nu dags för herrlaget att spela hemmapremiär i Västergård Arena. Tyvärr kan vi inte ta in någon publik på matchen men kommer att sända den via webben ( www.innebandy.tv ). Det blev vinst även i säsongens andra bortamatch mot ett Strängnäs IBK U med 6-3 som dagen till ära förstärkt sig med en av allsvenskans bästa spelare. Den här helgen spelar herrlaget mot IFK Gnesta på söndag 4/10 kl 14:00 i Västergård Arena. Ett IFK Gnesta som har inlett säsongen med en vinst och en förlust och vi förväntar oss en tuff match på Söndag. Vi pratade inför matchen lite med Andreas Lindgren för att få hans syn på den kommande matchen och tidigare matcher.
Är du en god kommunikatör?
2020-09-27 11:03

Telge SIBK har en ambitiös plan för att utvecklas som organisation och bredda basen med fler ungdomar, samtidigt som vi gärna ser att våra dam- och herrlag avancerar uppåt i seriesystemen. En viktig pusselbit på vägen framåt är föreningens kommunikation.

 

För att leva upp till vår ambition att utveckla organisationen söker vi nu personer som är intresserade av att kommunicera. I praktiken betyder det att utveckla våra media- och kommunikationskanaler såsom webb, sociala medier, utskick, mm.

 

Vi önskar helt enkelt synas mer, både inåt och utåt, men även utveckla fler kommunikationsvägar via nya mediekanaler för att nå ut.

 

Tycker du detta låter intressant? I så fall får du gärna kontakta oss;

 

Jörgen Rogstam                    076 858 15 45

Tor Bratland                          070 816 66 07

Herrar H2
Inför Strängnäs IBK U-Telge SIBK: Matchens profil
2020-09-26 12:00, Herrar H2
Fotograf: Roland Osbeck
Det blev seger i premiären för herrlaget efter en tuff match i Hedebyhallen. Nu på söndag åker laget till Strängnäs för att spela säsongens andra bortamatch. Strängnäs IBK U står för motståndet i Thomas Arena på Söndag 27/9 kl 11:00. Strängnäns U är nya i Division 2 efter att ha vunnit Division 3 föregående säsong och i första matchen förlorade man mot Onyx IBS. Inför matchen pratar vi lite med Jonathan Edelsvärd som stod för en fin insats i premiären för att höra hans tankar om den kommande matchen och hur han ser på årets säsong.
Dam Allsvenskan
Kaptenstrion är utsedd
2020-09-25 17:24, Dam Allsvenskan
Säsongen närmar sig med stormsteg och redan nu på söndag beger vi oss mot Uppsala för att ta oss an Sirius. Vi har naturligtvis utsett en kaptenstrio som utan tvekan kommer att leda laget på ett bra sätt under säsongen!
Bilda lag och delta i veteran-SM?
2020-09-23 10:33
Det bör finnas många "innebandyveteraner" i Södertäljeområdet

Anmälan öppen till veteran-SM


Den 5-7 februari avgörs veteran-SM i Uppsalas IFU Arena. 


Veteran-SM är vänder sig till veteranspelare i åldrarna 35 och 45 år 

- nu är anmälan öppen.


Det finns endast begränsat antal platser i respektive klass och principen ”först till kvarn” gäller vid anmälan. SIBF återkommer med en bekräftelse om laget erhållit en plats.

Läs mer och anmäl er här.

Dam Allsvenskan
Olivia flyttas upp i A-truppen!
2020-09-22 18:11, Dam Allsvenskan
Ytterligare en spelare flyttas upp i damlaget nedifrån. Denna gång är det den skarpa right-skytten Olivia Hellsing!

Olivia är en ung spelare som med sina 19 år besitter en enorm utvecklingspotential. Som rightfattad spelare utgör hon ett hot överallt på banan. Med sitt sylvassa skott och välutvecklade spelförståelse kommer Olivia komplettera truppen på ett oerhört bra sätt!
Herrar H2
Herrlagets lagkaptener den kommande säsongen!
2020-09-18 18:00, Herrar H2
Fotograf: Roland Osbeck
Premiären närmar sig och det är nu endast dagar kvar till serien rullar gång igen efter ett långt uppehåll. Vi kan nu passa på att presentera vilka spelare i herrlaget som kommer vara lagkaptener den kommande säsongen.

Mattias Nordenadler kommer vara lagets lagkapten under den kommande säsongen. Mattias gjorde sin debut i herrlaget säsongen 16/17 och står därmed redo för sin femte säsong med herrlaget. Under dessa är har vi fått se honom växa från junior till en av lagets viktigaste backar med en given roll i startuppställningen. Vid sin sida som assisterande lagkapten kommer han ha Morgan Ahlberg som redan förra året klev in i den rollen. Morgan gör sin tionde säsong med herrlaget den kommande säsongen och är en av de som varit med länge i herrlaget som en av de bärande spelare.
Herrar H2
Henrik Brunsärn skriver på för Telge SIBK:s herrlag!
2020-09-18 12:00, Herrar H2
Fotograf: Roland Osbeck
Telge SIBK är glada över att kunna presentera ännu en pusselbit i  herrlagets lagbygge inför den kommande säsongen. Henrik Brunsärn har skrivit på ett kontrakt med herrlaget och ansluter inför den kommande säsongen!
Henrik är en egen produkt som spelat i föreningens ungdomslag hela vägen upp till juniorlaget.
Han är ett nytt ansikte i vårat herrlag men har genom spel i föreningens juniorlag och reservlag under flera säsonger tränat mycket med herrlaget men ännu inte fått göra debut. Förra säsongen spelade han endast ett fåtal matcher med vårat reservlag då militärtjänstgöring kom emellan. Henrik är en tuff back som är stark i det defensiva spelet som även brukar kunna göra en del mål. Med sin träningsvillighet och vilja att utvecklas så tror vi han kan ta rejäla kliv framåt den kommande säsongen och vi är glada att han valt att skriva på för vårat herrlag inför den kommande säsongen.
Herrar H2
Ung talangfull back flyttas upp i Telge SIBK:s herrlag!
2020-09-17 12:00, Herrar H2
Theo Harmaala Hollsten
Telge SIBK är glada över att kunna presentera ännu en del i lagbygget inför den kommande säsongen. Theo Harmaala Hollsten har skrivit på ett kontrakt med herrlaget och flyttas upp från juniorlaget inför den kommande säsongen!
Theo är en egen produkt född 2003 som gått den långa vägen genom klubbens ungdomslag hela vägen upp till herrlaget. Förra säsongen tillhörde han vårat juniorlag där han var en av det lagets viktigaste backar. Han fick även göra debut i herrlaget under förra säsongen då han var med och spelade en match i Division 2 mot Flens IBF. 
Till den kommande säsongen anser vi att han är redo för större uppgifter och vara en del av herrlagets trupp redan vid säsongsstart. Theo är en spelare vi tror mycket på inför framtiden och vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas under den kommande säsongen med spel i vårat herrlag.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram