Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Serieledare visade upp sig i div 1 Herrar
2015-10-19 19:49
 Telge spelade bitvis bra i hemmamatchen mot Onyx. Det var ett intensivt spel, högt tempo och tuffa kamper, men mot Onyx snabba kontringar och Onyx effektiva backar i anfall, då räckte inte Telge till. Så här gick det period för period.

Första perioden inleder Telge med mål efter 2 minuter.  Markus lägger iväg en långboll som når ända fram till Onyx mål och där snappar Neander upp bollen och lyfter in den i målet. 1,5 minut senare får vi straff som vi tyvärr missar, och dessutom får Onyx till en kontring så att det blir ett baklängesmål i vårt power play. Att Onyx kontrar blir signifikant för matchen då de gör 5-6 kontringsmål. Onyx har också ett spel där skickliga backar får utrymme, ligger relativt långt bak men skickar iväg långa och hårda pass framåt som ställer vårt försvar, och vi hinner inte med. Onyx hinner med att göra 3 mål till i perioden varav det sista en typisk riktigt lång långboll, från en back ändra fram till forward framför mål, och som retsamt enkelt styr in bollen, 1 sekund före periodslut. Första perioden slutar 1-4, med skott statistik 14-12.

Andra perioden så böljar spelet fram och tillbaka och Onyx blixtrar till med sina kontringar. När Telge halvvägs in perioden 2 gånger om får spela boxplay, då kan Onyx till utöka sin ledning till 5-1. Under stora delar av perioden gör vår målvakt Richard ett kanonjobb räddar oss från flera baklängesmål. När det är 6 minuter kvar av perioden kändes som om Onyx stelnar till (kanske har de redan signerat dagens vinst). På 3 skott på mål så går Telge ikapp till 4-5. Först är det Olander som passar upp till Kerk på backposition som på ett direktskott sätt bollen i mål. Minuten efter får vi power play och en bit in i detta så fångar Kevin upp returen på ett backskott från Oliver, och Kevin lägger in bollen i mål. Minuten efter drar Markus på ett backskott som går i mål. Det är 3 minuter kvar och Onyx vaknar och det blir till ett ställningskrig sista minuterna. Perioden slutar 3-1 till oss, det står 4-5 i matchen. Skott på mål i perioden blev 8-11, vilket visar att vi var effektiva när Onyx hade sin down period.

Tredje perioden börjar med fortsatt intensivt spel men efter 4-5 minuter börjar Onyx visa upp sin effektivitet. 2 mål i powerplay, 2-3 kontringsmål, och något misstag från vår sida gör att Onyx kan få till 6 mål under perioden. Själva kan vi svara upp med att göra 2 mål i slutet av perioden. Kevin plockar in en boll köksvägen, och Kallin får tag på bollen när han står intill Onyxmålet och kan där trilla in bollen mellan stolpe och målvakt. Perioden slutar 2-6 och hela matchen 6-11.

Sammanfattningsvis så mötte Telge ett riktigt bra lag, sannolikt kommer Onyx att ta hem serien. I stora delar av matchen så gjorde Tegle en bra match, men Onyx vann på sina effektiva kontringar där vi försvarsmässigt inte räckte till och Onyx utnyttjade sin backar att mata bollar effektivt fram till anfallare, ofta långbollar. När det gäller rent anfallsspel, att göra mål under anfallsspel och försvara sig under anfallsspel, då vill jag säga att den matchen vann vi. Och notera att vi gör 6 mål mot ett topplag. Kan vi försvarsmässigt stoppa typ Onyx kontringsspel och backspel, då kan vi även vinna mot ett lag som Onyx. Så vi ser fram emot returmatchen 24 januari.

Nu närmast 25 oktober är det bortamatch mot Åby, och jag kan garantera att det är ett revanschsuget Telge som kommer gå ut på plan. Och nästa hemmamatch är söndag 1 november kl 14 mot Tullinge, lite av ett derby. Då är du välkommen till vår nya fina Västergårdhall.