Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Vinst mot Åby på bortaplan
2015-10-26 15:59

På söndagseftermiddagen var det dags för "IBS" herrar att bege sig iväg för att spela match borta mot Åby. På pappret en av de tuffare matcherna för oss. Tabellmässigt var de precis före oss i tabellen på en 4:e plats med 9 poäng mot våra 6 poäng och en 5:e plats.

Vi hade innan matchen pratat om att vi ska värdesätta vårt försvarsarbete mer och inte släppa till onödiga kontringar. Med facit i hand kan jag säga att vi gjorde precis som vi sagt och spelade ett gediget försvarsarbete matchen igenom.

Just första perioden var nog nyckeln till segern. Även om Åby har mycket boll och skapar en del chanser har vi stort tålamod och förivrar oss inte samtidigt som vi är väldigt effektiva i de målchanser vi själva skapar.

1-3 i första perioden som följdes upp med 1-4 i den första minuten av den andra. Sedan reducerar Åby och får med hjälp av ytterligare två powerplay lite övertag på vår planhalva men vi kan återigen sticka upp med en del bra kontringar och 2-5 kommer genom Kevin Haglund framspelad av Robin Berglund.
Åby reducerar innan paus och vi förväntar oss en hög press från Åby i tredje perioden. Men de lyckas endast vid några fåtal byten skapa oreda i vårt försvarsspel och vi vinner perioden med 0-2 och på matchtavlan står det 3-7 när slutsignalen ljuder.

Sammanfattar det hela som en bra laginsats utan skönspel men vill ändå framhålla några spelare lite extra. Kevin som trots sin unga ålder verkligen visar upp en härlig inställning i match efter match och jobbar hårt i varje byte och har verkligen fått koll på vart målet står. Adam i målet gör en stabil insats och Kerk tar mycket bra beslut från sin backposition och får även synas i målprotokollet. Vi har fortfarande en del att jobba med i vår uppspelsfas men ruggigt starkt att slita med oss tre poäng hem. I och med vinsten byter vi plats med Åby pg a bättre målskillnad och ligger för närvarande på en 4:e plats.

Nästa helg väntar en ny tuff match då vi möter Tullinge hemma.