2015-11-06 12:10
Glädje över Felicias kvittering!

Period 1

Vi trummar på direkt i inledningen och skapar ett 3 mot 1 läge som försvinner när passningen tar på Köpingsbackens fot. Strax efteråt skjuter Terese Ahlqvist lågt mot bortre gaveln men skottet räddas med en snabb hand.

I bytet efter nyper Lotta Ekstrand till på volley efter en lång och hög passning men även den här gången räddar målvakten. Lotta får nästa chans också och är riktigt nära att få spräcka nollan men hindras i sista stund.

En bra start som sagt och vi skapar tryck vid flera tillfällen.

I femte minuten får Carro Rosenberg briljera med en grym brytning efter bra hemjobb och ungefär här och nu börjar Köping få mer luft under vingarna och det bjuds på målchanser år båda håll.

9.51 in i perioden tar vi i alla fall ledningen med 1-0 genom Maria Hellstrand som med ett direktskott avslutar en fin upprullning efter passning från Johanna Larsson.

Minuten efter blir Lotta utvisad och Köping sätter upp ett bra PP och hittar fram till många skottlägen där Elin Aronsson får göra flera bra räddningar men till slut orkar vare sig hon eller laget sortera rätt och bollen trycks upp i taket till 1-1 efter 12.00.

Köping har jobbat sig in i matchen och i fjortonde minuten kommer de i ett superläge där jag tror att bollföraren inte uppfattar hennes lagkamrats friläge utan försöker själv avsluta, vilket vi ska vara glada för.

Efter 13.42 tar vi trots allt ledningen igen när Jessika Hellsén hittar Natta Engström med ett långt frislag. Natta drar till direkt och bollen sitter fint vid bortre stolproten, 2-1 på tavlan.

Sista fjärdedelen av perioden ligger Köping på för kvittering och det är nära ett antal gånger men Elin och försvaret håller tätt.

Skottstatistiken blir 11-7 i Telges favör.

Period 2

Köping fortsätter att pumpa på och vi får slita ordentligt för att freda oss. Köping är hetare än vad vi är i nuläget. Vi sticker ändå upp och genom Felicia Forsmarks och Lottas hårda jobb på returen efter Nattas skott kunde vi ha fått en tvåmålsledning, men icke.

Matchen står och väger en aning nu men det känns som om Köping är närmast mål. Efter 10.09 drar vi på oss en tvåa och den möjligheten är inte Köping sena att utnyttja. 2-2 kommer på ett skott från vår vänstersida som sitter i bortre gaveln, tid 11.10.

Köping ligger på och ser ut att vara fyllda av energi och vilja vilket inte riktigt är fallet med oss.

I femtonde minuten räddar Elin ett farligt skott med tåspetsen.

Köpings övertag fortsätter och de chanser jag noterar i slutet av andra perioden är i stort sett bara deras. Om inte skotten missar mål så står Elin pall på ett bra sätt.

Perioden vinns av Köping med 1-0 och medan Telge vinner skottstatistiken med 5-3. Även om många av Köpings avslut i farliga lägen gick utanför ramen så var det nog fler än 3 skott.

Period 3

Efter 20 sekunder är vi nära att återta ledningen när Terese dribblar sig in framför mål men hon får inte till avslutet utan Köpings målvakt kan rädda.

Båda lagen byter ett par chanser med varandra i den inledande minuten och min känsla är att vi går en oviss tillställning till mötes.

Runt femte minuten är spelet aningen mer avvaktande och en viss vaksamhet hos båda lagen kan anas.

7.48 drabbas Köping av en utvisning och vi får en möjlighet i PP. Spelet ser hyggligt ut men ett olyckligt skott i täck ger Köping ett friläge från halvplan och mycket olustigt får vi finna oss i att Köping tar ledningen med 3-2 efter 8.45. Resten av PP ger ingen utdelning.

En ny chans uppenbarar sig när Köping återigen drabbas av en tvåa. Den här gången går det bättre, Carro hittar Felicia på bortre och 3-3 är ett faktum, klockan står på 12.32.

Efter 14.20 åker så Köping på sin tredje raka utvisning men den här gången är det tätt i boxen och ställningen står sig.

Sista minuterna innehåller chanser för båda lagen, först är det Lotta som skjuter strax utanför i bra läge och sedan är det en riktig röra framför vår kasse där vi till slut får lugn och ro. Maria noteras också för en bra chans när hon avslutar på volley.

Det är dock Köping som får utdelning när ett chans(?)avslut går mot mål, Elin är på bollen med benet men kan inte hålla den och den styrs upp i taket för 4-3 med endast 2.10 kvar.

Vi tar time-out direkt och plockar Elin för att sex mot fem trycka in en kvittering. Det dröjer inte dryga halvminuten innan Cecilia Asplund hittar in till Felicia från bakom mål och Felicia kan på något sätt lirka in den för 4-4 efter 18.26.

Det blir ytterligare några chanser och den farligaste har Köping efter 19.25 men Elin snor runt och tar bollen som dansar på mållinjen. Det blir sudden även den här helgen.

Perioden slutar 2-2 och skotten vinner Telge med 13-8, sammanlagt 29-18.

SD

Vi dominerar sudden och känns heta nu. Efter 4.15 har vi vår bästa chans utan att förvalta den.

I samband med ett frislag i anfallszon efter 4.21 tar Köping time-out. Lyckat skulle det visa sig, frislaget läggs in mot mål och styrs olyckligt in i vår kasse för segermålet, 5-4 efter 4.23 i SD.