Suddenförlust mot Huddinge
2015-01-12 11:23
Sandra hittar luckan. Fotograf Tom Tällö.

Period 1

Vi får en kanonstart när Lotta Ekstrand kliver fram på högerkanten och skjuter, på returen jobbar Felicia Forsmark bra och får bollen i en båge över Huddinges målvakt Erika Johansson. 0-1 redan efter 31 sek. Det går inte att säga att ett så tidigt mål är välförtjänt men oj så skönt i alla fall.

Starten av matchen är rätt avvaktande med lågt tempo där lagen försöker tempoväxla när tillfälle ges.

Efter 2 minuter försöker Huddinge en lång boll på Sofie Karlsson men Linnéa Bergman hinner precis före och kan nypa bollen.

Huddinge tar tillvara på nästa chans istället. Caroline Adelöw gör en bra löpning utan boll och drar till direkt när passningen kommer och det står 1-1 efter 3.15.

Matchen fortsätter med samma knepiga karaktär, lågt tempo där det stundtals blixtrar till några sekunder. Jag får ingen känsla alls vart det här är på väg.

I sjunde minuten trycker Jennifer Lindholm iväg ett skott och Matilda Rotevall försöker sig på en styrning men bollen smiter förbi stolpen.

I nionde minuten kommer Huddinge i en farlig spelvändning men avslutet går utanför.

Minuten senare är det Sandra Seth som skjuter skarpt men en touch från Huddingespelare styr skottet utanför.

Tolv minuter in i perioden trycker Huddinge på och ett bra volleyavslut letar sig fram men Linnéa är rätt placerad och tät.

I fjortonde minuten trampar Lisa Hulting snett och tvingas till behandling, hon kommer tyvärr inte tillbaka i den här matchen.

Vi tar ledningen igen då Malin Hellsén kommer till avslut och skottet smiter in lågt vid första stolpen, passning från Terese Ahlqvist. 1-2 efter 15.04.

I sjuttonde minuten har Lotta läge att utöka ledningen men missar volleyavslutet.

Minuten senare blir det ett avbrott då Cissi Asplund faller in en närkamp och får ont. I det här ögonblicket ser jag att det också är febril aktivitet i båset, Lisa får fortsatt behandling för sin fot, Minnie Callin får behandling och även Jennifer får behandling. Lägg till att Cissi behandlas på plan så förstår ni att en viss oro spreds sig. Det visade sig senare att Jennifer och Cissi kom tillbaka i spel men Minnie fick, liksom Lisa, kliva av.

I nittonde minuten hittar Linnéa Carro Rosenberg med ett fint utkast, Carro spelar Lotta som inte får ordning på backhandavslutet.

I stället kan Huddinge kvittera genom Elin Roos som placerar in en volley efter retur. 2-2 efter 18.40.

Vi får periodens sista möjlighet genom Emma Tällö men Erika Johansson räddar avslutet.

Period 2

I första minuten spelvänder Huddinge och det är nära att man tar ledningen men Linnéa räddar.

I bytet efter skapar vi bra tryck mot Huddinges kasse men utdelningen uteblir.

Huddinge får återigen chansen efter ett bolltapp men skottet går precis utanför.

Till slut kommer målet för Huddinge och det är i princip en kopia på det första. Den här gången är det Sani Klinga som avslutar distinkt. 3-2 efter 4.24.

Minuten senare är det läge igen för Huddinge efter spelvändning men även den här gången går skottet utanför.

Emma och Johanna Norin skapar lite senare tryck mot Huddinges mål och det blir rörigt men vi får inte dit bollen.

Efter 6.46 sitter dock trean. Terese hittar Malin över centrallinjen och det är ”bara” att sätta dit den i tom kasse.

I åttonde och nionde minuten skapar Huddinge flera möjligheter. Först är det ett par bra skottlägen där avsluten går utanför och sedan kommer Sani Klinga igenom efter bra utkast från Erika Johansson. Linnéa är följsam och kan rädda men bollen rullar över henne och in mot mål, som tur är dyker Carro upp och får undan bollen i tid.

Halvvägs in i perioden får Cissi en ny smäll men även den här gången kommer hon tillbaka.

Huddinge tar över matchen och spelar just nu bättre närkampsspel vilket leder till flera farliga chanser under andra halvan av perioden.

I tolfte minuten är det först en frislagsvariant som nästan går hem och sedan skott från slottet som vi lyckas täcka undan.

i sjuttonde minuten kommer Huddinge igen i ett bra läge men Linnéa räddar med hjälmen.

Trots att perioden avslutas med tryck på vår kasse kan vi gå till vill med fortsatt likaläge.

Period 3

Perioden börjar lite nervigt från båda håll men tar sig mer och mer.

I andra minuten trycker Huddinge på utan resultat och fjärde minuten har de ett volleyavslut i stolpen.

Vi svarar med ett stolpskott av Matilda Rotevall i femte minuten. Jag ställer mig själv frågan, vem vågar vinna?

Efter 7.24 så tar vi ledningen med 3-4 genom Sandra Seth som hittar en lucka att sätta skottet i. Passningen från Emma Tällö.

Minuten senare är det nära att vi utökar ledningen. Cissi kommer igenom och skjuter, skottet räddas och på returen är Matilda så nära att slå in den på volley.

I stället för tvåmålsledning kommer Huddinge i en två mot tvåa och lyckas spela sig förbi. Sofie Karlsson avslutar i taket och det är kvitterat till 4-4 efter 9.32.

Vi svarar igen när Lotta hittar en bortglömd Emma som mycket behärskat gör 4-5 efter 10.13.

Huddinge trampar på och de följande minuterna spelar de först fram till möjlighet som Linnéa räddar, därefter är det rörigt framför vår kasse men vi lyckas hålla emot. Senare är det ett bra hemjobb som räddar oss.

Med ungefär 5 minuter kvar kommer Matilda igenom men Erika Johansson gör en reflexräddning med vänster hand.

Efter 15.47 tilldöms Huddinge en straff. Michelle Oskarsson har inget problem att överlista Linnéa och det är kvitterat igen.

Med fyra minuter kvar och massor av energi hos Huddinge går de till attack. Under en kortare period blir det lite av PP-spel och vi kommer undan med andan i halsen.

De två sista minuterna bjuder på varsin chans men målvakterna håller tätt.

Förlängning

Efter 35 sekunder är det nära för Huddinge och efter en minut får Malin en ypperlig möjlighet men får inte till avslutet.

Tre minuter in i förlängningen är det återigen farligt framför Linnéa och minuter senare avslutar Huddinge strax över.

Vi tar time-out efter 4.06 och lägger fram planen för ett avgörande.

Olyckligtvis grusar Huddinge planen och i en spelvändning vinklar Michelle Oskarsson in det avgörande 6-5 målet efter 4.26.