Telge SIBK
Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Segerorganisatörer som skickade den Blå Maskinen på service!!! Älvsjö - Telge 6-8
2016-09-26 08:00
#50 Philip Gustafsson, Mv & #21 Robin Berglund, Fw
Matchens Profil #50 Gustafsson byggde upp en betongmur i kassen som bara blev större vartefter tiden tickade på, samtidigt som #21 Berglund(1+3) ständigt sprang och skottade grus in i den Blå Älvsjö-maskinen tills den rasade ihop efter 60min och fick uppsöka service. PG varnade för Berglund i sin intervju i veckan, och fick RÄTT!
Denna söndag väntade årets första bortamatch och de var ett favorittippat Älvsjö AIK som bjöd in till match i Västertorpshallen. Telge ställs alltså mot ett hemmalag som inte förlorat en grundseriematch i sin hemmaborg sedan 15e November förra året, vilket skulle visa sig vara bra tändvätska plus att Älvsjös #33 Bron-Sundbom tippat resultatet 10-5, dessa siffror skulle Telge se till att ha möblerat om inom 60min.
Ett annorlunda/innovativt intro där huvudnumret bestod av en musiker med talang för säckpipa, Vågat, Roligt, Lyckat!

1a. Perioden
Båda lagen lägger i högsta växeln från start där Älvsjö som väntat har ett litet övertag på bollinnehav, men Telge står emot med fysiskt spel, vilket Kapten Karkulahti visar upp när han plockar bort #22 Pilati som försöker ta position framför Telge-målet. Älvsjö rullar bollen bra men Telge pressar högt och vinner ofta boll högt upp i plan vilket #95  Morgan Ahlberg gör efter halva perioden, steker sedan sin försvarare o sätter säkert 0-1.
Älvsjö studsar tillbaka två minuter senare efter ett Telge-anfall som man vänder snabbt på så har vi 1-1. Nästan direkt efter kvitteringen så får hemmalaget friläge genom #9 Ed, men PG står på huvudet i kassen och avvärjer.
När man slutar sätta press högt upp i plan så får Älvsjö visa upp sitt breda register och då sitter även 2-1 14:39.
Men direkt på tekning bara 7sek efter baklängesmål så petar #21 Berglund ut på kant till #5 Callin som sätter 2-2 lågt bortre.
Kontringar från de blå laget fortsätter där man kommer 2 mot 1, blir upphakad när man ska slå in bollen, ser ut som solklar straff, men domare friar situationen spelet vänder där Mogge släpper upp snyggt på första stolpen till Kapten-Kerki, 2-3, 16:27.
Fullt ös från båda lagen fortsätter och Telge börjar pressa högt igen som ger utdelning dryga minuten senare, 2-4.
Blå #9 Ed, skapar chanser på egen hand flera gånger om man PG är följsam gång på gång. Sen ska man bara hålla i bollen sista minuten men hemmalaget får sista anfallet och man rullar ut på kanten där Älvsjö-kaptenen får ostört prickskjuta in 3-4 lågt i bortre, SLARVIGT!
Skott: 10-5

2a. Perioden
Högt tempo skulle spegla hela matchen igenom, och redan efter 18sek in i perioden, på en chansboll som Berglund slår till på, retur och Callin slevar in den i öppen kasse, 3-5, och här känns det som att hemmalaget börjar tappa humöret en aning, Telge håller sig lugna vilket resulterar i matchens kanske snyggaste strut där Calle driver upp längs vänsterkanten och slår en flipp-macka diagonalt genom Älvsjö-slottet o Mogge kan enkelt bara lägga fram klubban o stöta in bollen, 3-6. Frustrationen fortsätter och resulterar 04:06 i 2min(Slag), Älvsjö bra box och kommer med två man fria, PG står på huvudet igen och räddar, men när #11 Prim kommer till undsättning gör han de i målområdet, STRAFF!
#15 Filip Bergman kliver fram, duktig straffskytt, snabba dragningar men när han ska lägga in bollen så glider den av bladet och utanför(Ska passa på att dela ut en KÄNGA till de egna supportrarna som tog till lite störande ljud under straffen, INTE SNYGGT, vi kan bättre)
vi reder ut boxplay, men åker på ny utvisning 13:37, även denna gång ser vi ut att klara av de efter att vi täcker skott gång på gång, tills då Älvsjö gör de enkla, en pass i sidled å skott, 4-6 tid 15:14.
Telge är ordentligt tillbakatryckta under de sista minuterna, men strax innan paus får man ordning på bollen och under avvaktande utvisning, så sticker Callin upp bollen till Prim som kyligt håller inne skottet tills målisen är såld o placerar in 4-7 19:43.
Skott 12-10

3e. Perioden
Älvsjö gör vad de kan för att bryta mönstret och byter målvakt i hopp om att tända till inför sista 20min. Lindahl testar tidigt med ett riktigt höstlöv till skott där keeper har fri sikt men kan inte greppa, tvål i vantarna eller bara kall efter 40min bänk?
Spel i högt tempo fortsätter, lite tennismatch-känsla(fram&tillbaka), där sen #22 Pilati var i farten igen och slår efter boll som PG redan plockat upp, slaget undgår inte Kapten-Kerkis öga som kliver dit och trycker till å ropar på utvisning utan framgång. Sedan har vi en krånglig situation där Mogge och Älvsjös Bron-Sundbom krokar ihop och den senare nämnd håller fast tills Mogge försöker ta sig loss och Älvsjö-Danne ska ha en liten teaterföreställning, då han faller ihop ledlöst, men domarn står nära och viftar snabbt bort.
Telge försöker dra ner på tempot men de stärker bara Älvsjö och då 07:00 sitter 5-7.
De dröjer inte mer än två minuter exakt, för 09:00 flippar hemmalaget ett frislag från hörnet där Älvsjöback rusar upp på bortre kanten o slår in 6-7. Sen är de en sekvens på en minut då samma domare missar TRE stycken solklara inslag för Telge, vilket gör att Älvsjö får fortsätta hålla mycket boll å Telge känns nu smått skakiga och Coach Nilsson tar Time-Out.
Efter halva tredje akten får vi spela PP och de blir lite andrum för stunden, inget mål faller i denna spelform den här gången heller. Mittplanskrig råder tills 16:48 då Berglund bryter på mittplan, #11 Prim uppfattar snabbt och hänger på kontringen, 2 mot 1 och Älvsjö backen vågar inte stöta ut och Berglund hänger distinkt den förlösande 6-8kassen, 16:48.
Älvsjö försöker desperat ordna fram en snabb reducering och är så nära men PG lägger sig på bollen å mosar den så vi får ett avbrott, ny chans dyker upp när Kapten-Kerki ska ta hämnd på Älvsjö-spelaren som sprungit över honom helt utanför spelet. Man kan tycka att de var onödigt, men va gör de när spelarna man mönstrar i BP sitter som en mur ivägen hur mycket än Älvsjö flyttar bollen. man klarar utvisningen och saken är klar.
Skott: 10-3 (Totalt: 32-18)