SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Herrar Div 3

Nykvarns IF U-lag
2 - 5
Telge SIBK U-lag
Nykvarns IF U-lag2 - 5Telge SIBK U-lag

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 september, 11:00
Plats:Björkestahallen
Serie:Herrar Division 3 Öst   Tabell >>
Samling:10:00
Äntligen seger!
2021-09-27 12:49

Efter förluster i träningsmatchen, DM och första seriematchen samt en torsdagsträning som man kunde önska sig mer utav så kom första seger för säsongen. 

Vinsten, 5-2, kom mot ett Nykvarn, 10 man, som såg mer ut som ett ihopplock av det man kunde hitta för dagen. 

 

Första perioden:

Båda lagen börjar försiktigt och det händer inte så mycket långa stunder. Varken Vi eller Nykvarn får till något som skulle klassas som en farlig målchans utan det är mer chansningar där man kastar in bollar mot mål och hoppas på det bästa. 

 

Skottstatistik: 7-9 

 

Andra perioden: 

I periodpausen så förmedlas det mer rakare spel och mer att följa taktiken. 

Andra perioden börjar lite bättre än första och det blir mer strukturerat spel från oss vilket även skapar fler lägen för oss. 

7:33 in andra så lyckas Josef Celik pricka in 0-1. 

Man märker att målet ger matchen liv och tempot går upp. 

12:43 gör Jimmy Nilsson, matchens lirare, en grym enhandsräddning och bollen studsar ut till Adam Blomberg som levererar bollen till Max Ahlberg. Max älgar på tillsammans med Daniel Rask i ett 2mot1 läge och där Rasken sätter dit bollen med ett direktskott. 

14:07 lyckas kedjan med Narva-Jakobsson-Celik få bra rull och press och det slutar med att Jakobsson petar in bollen på pass från Narva. 

15:37 kontrar Nykvarn och bollen hamnar i hörnet där Mikael Hansson jagar bollen. Det slutar med att Micke tar en tvåa för slag och i det efter följande PP (15:48) så stänker David Törnqvist in 1-3. 

17:37 får Dennis Fagelund, Nykvarn, bollen i en spelvändning och skjuter en sten hård handledare i krysset. Passningen står Elias Rosenberg för efter en rejäl chansboll i anfall från vårt håll som han snappar upp.  

 

Skottstatistik: 6-9 

 

Tredje perioden:

Periodpaussnacket var kort men budskapet var att vi måste visa att vi vill vinna matchen. 

Vi kliver in på plan och båda lagen är inställda på att göra fler mål. 

Både Jimmy och Jesper Frisk Björkmyr, i Nykvarns målet, visar varför de egentligen hör hemma i en högre division. Båda gör några svettiga räddningar. 

8:26 in i perioden blir det tjafs mellan bänkarna pga av en icke situation på plan. Det slutar med att Mikael Celik, 2+10, och Elias Rosenberg, M1, får lämna bänken. 

Detta utnyttjar vi bäst. Först genom att Max Ahlberg gör mål på en spelvändning i 4 mot 4, pass från Blomberg. Tid 10:18. 

Därefter i PP genom Anton Bylger när han slår in sin egen retur, pass från Iskander Elias Saume. Tid 11:12.

Nykvarn som decimerat till 9 man orkar inte hålla spelnivån uppe utan det blir en del slarv men man får även några fina lägen men Jimmy har stängt butiken för dagen. 

18:34 får Nykvarn ett frislag i slottet där Josef står för nära och åker ut 2 minuter för felaktigt avstånd. BP får full kontroll på Nykvarn som försöker med distansskott som inte kommer fram. 

 

Skottstatistik: 6-8

 

Totalt: 19-26 

 

Sammanfattning:

Vi rullar på 3 femmor men på något sätt verkade det som att vi inte orkade hålla tempot upp eller spelkvaliteten. Vi skjuter fler skott än Nykvarn och det är väldigt tydligt att när vi spelar enkelt så är det då vi är som bäst. 

Även om vi fortfarande har en del att jobba med så visar denna match att vi ändå kan vinna matcher med lågasiffror och att vi har ett bra försvarspel. 

 

Dagens stjärnor: 

Jimmy Nilsson ***

Max Ahlberg **

Johnny Jakobsson *

 

<< Tillbaka

 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram