SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2022/2023 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även ett damlag och ett herrlag representerade i JuniorAllsvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Flickor Grön
Vi söker spelare!
2022-08-10 10:55, Flickor Grön

Från och med söndag 11/9 är vi ett glatt gäng som drar i gång en ny säsong utav innebandy. Vi träffas och tränar en timme på söndagar mellan 11.00-12.00, samt att det kommer att spelas ett par sammandrag under säsongen. Vill du, eller kanske du och någon kompis till dig komma och prova på att spela innebandy?

Tveka då inte att höra av dig till oss! Det går alldeles utmärkt att komma och provträna, känna hur det känns att tillhöra laget och föreningen innan du/ni bestämmer er. 

 

Varmt välkomna till Västergård Arena 🌟

Ny tränare för herr Div 2
2022-08-06 12:34
Robin Berglund

Robin Berglund klar som spelande tränare för herr div 2.

 

Vi är väldigt glada över att presentera Robin som spelande tränare för säsongen 22/23, Robin har spelat i Telge SIBK 7 säsonger, tidigare har han representerat bla Onyx IBK och IFK Gnesta.

 

" Det är väldigt roligt att en gammal spelare som känner spelarna och klubben tar över laget" tycker Robin, vi håller med!

 

Vi ser fram emot kommande säsong och är övertygade om att laget kommer fortsätta vara ett topplag i div 2, vi önskar Robin lycka till!

Vi ses i hallen.

Dam Allsvenskan
Ebba Andersson stannar i Telge SIBK!
2022-07-11 12:00, Dam Allsvenskan

Förlängning 🔥

 

Ebba, född-02, har spelat i Telge SIBK hela sin karriär och vi är mycket glada att hon väljer att fortsätta på det spåret. Ebba kom in underifrån kring jul förra säsongen och visade att hon ville vara med och kriga om en plats. Nu är hon med från start vilket är en väldigt viktig förlängning i den numera betydligt yngre truppen än förra säsongen. Ebba besitter ett mycket fint spelsinne från sin numera backplats och ett riktigt vasst skott med bra tryck som vi garanterat kommer få se mer utav framöver!

Dam Allsvenskan
Julia Södergren förlänger med Telge SIBK!
2022-07-08 12:00, Dam Allsvenskan

Förlängning 🔥

 

Julia, född-05, är en spelare från vårat eget led och har till en börjar tillhört vårt D1 lag under säsongen 21/22. Men Julia visade ganska snabbt att hon vill vara med och kriga om en plats i det Allsvenska laget, dit hon även avancerade sig och tillhörde slutet av säsongen. I Julia har vi en oerhört spelskicklig back som gillar att sätta upp sina forwards i bra lägen och en har riktigt fin smartness i spelvändningar och offensivt etablerat spel.

Dam Allsvenskan
Jennifer Ekman klar för Telge SIBK!
2022-07-07 11:32, Dam Allsvenskan

Nyförvärv 🔥

 

”Jenna”, född-02, har redan under säsongen 21/22 haft en dubbel licens med Telge SIBK och visat att hon hör hemma i Allsvenskan och är villig att göra det hårda jobbet för att fortsätta att utvecklas. Så vi är nu riktigt glada över att ”Jenna” valt att göra det i Telges färger redan från start inför säsongen 22/23!

Dam Allsvenskan
Wera Nygren signar seniorkontrakt med Telge SIBK!
2022-07-06 13:23, Dam Allsvenskan

Förlängning 🔥

 

Wera, född-03, har tillhört Allsvenskan truppen redan säsongen 21/22 och har nu även valt att förlänga sitt kontrakt vilket vi är riktigt glada över. I Wera får vi en spelskicklig och hårt arbetande tvåvägscenter med en bra blick för spelet som redan under förra säsongen tagit stora kliv framåt i sin utveckling.

Sommarskoj i Västergård Arena!
2022-07-05 17:40

Förra veckan ägde årets upplaga av Sommarskoj – 2022 via Telge AB rum i Västergård Arena.

Vi hade många som sökt just innebandyn, vilket vi tycker är väldigt roligt för vår verksamhet. Vi hade totalt 40 platser att fylla, fördelat på två grupper med spelare födda 2010–2012 och 2013–2015.

Dam Allsvenskan
Anna Flensburg till Telge SIBK!
2022-07-04 14:20, Dam Allsvenskan

Äntligen dags att dra igång presentaioner av nyförvärv och förlängningar. Först ut på listan så ska vi presentera säsongens första nyförvärv 🔥

 

Vi hälsar Anna Flensburg varmt välkommen till Telge SIBK!

 

Anna, född 2003, kommer från Trosa Edanö IBK, som även är hennes moderförening. Hon är en duktig tvåvägscenter med framtiden framför sig. Anna har nu valt ”testa sina vingar” och vi är riktigt glada över att hon valt att göra det hos oss i Telge SIBK.

Årsmötet avklarat och ny styrelse på plats!
2022-07-03 23:26

Tisdag 14 juni gick föreningens årsmöte av stapeln och fötutom den fasta agendan och bra diskussioner så valdes även Telge SIBKs nya styrelse och den ser ut enligt nedan:

 

  • Ordförande Tina Ahtela
  • Vice ordförande/Marknad Jörgen Rogstam
  • Sekreterare:  Samer Ahi
  • Kassör: Daniel Nilsson
  • Ledamot Sport:  Richard Anglered
  • Ledamöter Klubbverksamhet/Arrangemang:  Can Bektas och Emmy Swärd
  • Ledamot/Marknad Mattias Omberg
  • Ledamot/ Marknad Jonas Augustsson
  • Valberedning Mattias Omberg och Jonas Augustsson
  • Adjungerad ledamot och Kanslist: Caroline Rosenberg

Här nedan kommer lite hopplock från förste styrelsemötet (konstituerande) nu i veckan och som brukligt är finns det en hel del att jobba med framåt: 

Blå/gult!
2022-05-10 16:44
Foto: Roland Osbeck, Sportphoto.wiki

Stort grattis till Victoria Wallenhov som blivit uttagen till U19-landslagets

läger för spelare födda 03-04!

 

25 spelare är totalt uttagna för landslagslägret, där det kommer spelas tre landskamper mot Finland i Täby 19e-22a maj. 

 

Vi säger också stort grattis till Fanny Sundgren och Stina Höög som båda är uttagna till U19-landslagsläger för spelare födda 04-05!

 

Mellan den 26e-29e maj är truppen på 35 spelare på Bosön för ett breddläger. 

 

Lycka till! 🌟

Nu Gäller det!
2022-04-25 15:00
Kom igen nu!...

Valberedningen igen!

Hej alla föräldrar och spelare i Telge SIBK!

För lite mer än en månad sedan skickade Telge SIBKs valberedning ut en förfrågan om hjälp att hitta personer till styrelse och andra funktioner som vi är beroende av för att driva föreningen och innebandyn framåt i Södertälje.


Tyvärr uteblev responsen!
Då flera ledamöter är på väg att lämna styrelsen i Telge SIBK så är vi beroende av att rekrytera nya ledamöter till styrelsen inför kommande säsong och årsmötet i juni då en ny styrelse ska väljas.

Det är av yttersta vikt att vi nu får in nya ledamöter i styrelsen eftersom verksamheten inte kan bedrivas utan styrelse. För ytterligare information se nedan.


ALLA kan bidra med lite – ingen kan göra allt!

 

Kontakta valberedningen@telgesibk.se eller någon av nedanstående.

 

Tina Ahtela

Mikael Wikner

076-035 39 31

070-727 03 70

tina.ahtela@telgesibk.se

mikael.wikner@telgesibk.se

Fördjupat samarbete med Telge AB genom nattvandring
2022-04-21 17:03

Telge SIBK fördjupar samarbetet med Telge AB vilket bl.a. innebär att föreningen ska delta vid sk Föreningsnattvandringar under året. Ett första provtillfälle genomfördes under höstlovet 2021 då föreningens styrelse deltog. De kommande passen kommer att delas upp mellan föreningens lag på ett liknande sätt som andra sponsoråtaganden.

 

Södertälje kommun har jobbat med att få igång nattvandring i flera områden tillsammans med verksamma nattvandrargrupper och bl.a. Södertäljes idrottsföreningar.

 

- Vi kan göra bra grejer när vi jobbar tillsammans.  Några av de idrottsföreningar som Telge sponsrar har som motkrav att vara delaktiga i aktiviteter som vi och kommunen arrangerar – en sån aktivitet är nattvandring, säger Lenore Johansson, sponsringsansvarig Telge.

 

Vad är nattvandring?

 

Nattvandring innebär att man kvällstid rör sig ute bland ungdomar. Syftet är att skapa trygghet genom att befinna sig där det ofta är mycket ungdomar i rörelse, men få vuxna. Som nattvandrare är man varken polis eller ordningsvakt, utan helt enkelt en trygg vuxen som frågar hur det är. Det kan handla om att lyssna, medla, plåstra om eller i vissa fall påkalla hjälp. Läs mer: https://www.sodertalje.se/kultur-och-fritid/ung-i-sodertalje/nattvandring/

Dam junior
Till festen!
2022-04-13 11:53, Dam junior

Telges JAS-lag på damsidan har tagit sig hela vägen till Innebandyfesten i Uppsala!

 

I slutet av april drar slutspelet igång, säkra dina biljetter här: Innebandyfesten DJ18 21/22

 

Inte på plats i Uppsala? Se matcherna här: https://www.innebandy.tv/svenskinnebandy

 

Spelschemat i dagsläget är inte fastställt men du kommer sedan hitta det här: https://www.innebandy.se

 

Dra på Telge-tröjan så ses vi i IFU! 🌟

Dam Allsvenskan
Säsongen 21/22
2022-04-08 14:45, Dam Allsvenskan
📸: Roland Osbeck, @sportphoto.wiki

[Reposted - telgesibkdam instagram]: 

 

Tack.❤️

 

Tack för allt ert supporterstöd den här säsongen, från början till slut.  Så som ni sluter upp bakom oss i år och inte minst under de avgörande matcherna i kvalet är magiskt! Publikrekord för vår del i Västergård i lördags, och igår (onsdags) var ni med och bidrog till en mer än fullsatt bortahall! Vi är så tacksamma för er och hur ni hjälpt till att lyfta oss i år! Tusen tusen tack.

 

Tyvärr slutade kvalet igår och det blir fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong. Vi sliter på bra hela matchen igår, varenda en av oss, men möter ett vasst lag som drar det längsta strået i två matcher. Besvikelse och tomhet idag, men vi har visat hela säsongen vilken nivå vi besitter och vilken potential som finns och bara växer i det här laget! Många som fått ny viktig erfarenhet i år, både med allsvenskt spel och kvalspel - Det är något vi tar med oss inför framtiden och bygger vidare på!

 

Nu bryter vi ihop och blickar så småningom framåt.

 

Återigen Tack för säsongen 21/22. Vi hörs snart! ❤️

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Flickor Grön, 10/08 10:55 
Pojkar 13, 04/08 01:02 
Dam Allsvenskan, 11/07 12:00 
Dam Allsvenskan, 08/07 12:00 
Dam Allsvenskan, 07/07 11:32 
Dam Allsvenskan, 04/07 14:20 
Pojkar 09/10, 11/06 15:21 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram