SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2020/2021 spelar våra Damer i Allsvenskan (Östra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även ett herrlag representerade i JuniorAllsvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Valberedningen igen!
2021-05-13 14:21

Hej alla ledare, volontärer och förtroendevalda i Telge SIBK.

 

För snart två månader sedan skickade Telge SIBKs valberedning ut en begäran om hjälp att hitta kandidater till styrelse och ett antal andra funktioner som föreningen är beroende av för att underhålla och utveckla den organisation vi behöver för att utveckla innebandyn i Södertälje.

 

Tyvärr fick vi inte respons från en enda person på detta och då flera trotjänare lämnat eller är på väg att lämna kommer vi ha svårt att upprätthålla den service som behövs inför kommande säsong.

 

Nu börjar det brådska då årsmötet står för dörren i mitten på juni och vi behöver veta vilken kapacitet vi kommer ha inför återstarten som normalt börjar någon gång runt skolstartstiden.

Flickor 04/07
Flickor 04/07 vill bli fler!
2021-05-09 20:22, Flickor 04/07

Välkomna till Flickor Röd (04-07)

Tjejerna som hellre är på plan än på stan.

Är du tjej, född 2007-2004 och sugen på att spela innebandy?

Då har du kommit rätt!

 

Vårt härliga gäng behöver bli fler så vi söker fler spelare, gärna med erfarenhet av sporten.

Har du frågor eller är intresserad är du varmt välkommen att kontakta:

Elin Gelin Marsh 0763086550

elin.marsh@telgesibk.se

 

Just nu har vi börjat trappa ner på våra ordinarie träningar men samtränar tillsammans med F08/09. Inom kort kommer vi dra igång med sommarfys för att bygga styrka, smidighet och öka farten inför säsongen 21/22 där vi satsar på att spela i flickor röd (a eller b).

 

Varmt välkommen till oss - vi vill ha med dig också!

Dam Div 1
Öppen träning
2021-05-08 15:57, Dam Div 1

Telge SIBK startar upp ett JAS-lag för damjuniorer.

Vi söker därför dig som är född 2003-2005 som vill provträna med oss.

 

Torsdag 13/5 18:45 Västergård Arena.

 

Ring tränaren Peter Nilsson

på 070-443 83 72 och anmäl dig.

 

 

 

Dam Allsvenskan
Ny tränare klar för Allsvenska damlaget
2021-04-30 17:39, Dam Allsvenskan

Det är med stor gläjde vi äntligen kan presentera damlagets nya tränare.

 

Viktor Matsenius

 

Hela föreningen är oerhört glada över detta. Viktor har skrivit ett kontrakt på 2+1 år.

 

Vem är då Viktor?

-  Jaha, Viktor Matsenius heter jag, 44 år gammal och bor i ett medelstort hus i Uppsala tillsammans med min familj, Bestående av sambon Therese samt barnen Milo 11 år och Nova 14 år.

Arbetar som Idrottslärare på en högstadieskola i Uppsala, ett yrke som jag stortrivs med! Har även i kombo med lärarjobbet varit ansvarig för NIU Uppsala 2012-2018!
 
Hur länge har du hållt på med innebandy?
- Har en spelarbakgrund under -90 och -00 talet där jag representerat Uppsala City, Storvreta i SSL och även Grasshoppers och Rychenberg i NLA och NLB.
Lade klubban på hyllan 2005 och flyttade till Växjö för att starta upp ett innebandygymnasium där och i kombination med det träna Ingelstads damer i SSL som då var nykomlingar!
Som tränare har jag haft den stora förmånen att ha fått träna både damer och herrar i SSL och allsvenskan där jag i Synnerhet älskar och har gjort resan från allsvenskan mot SSL många ggr, närmare bestämt 8ggr, med Örebro, Årsta IBK, FBC Uppsala(Sirius idag) TTIBK och Växjö Vipers! I SSL har jag tränat lag som Warberg IC med ett SM brons där vi åkte ut mot min moderklubb Storvreta och Sirius Herr!
På Damsidan har jag tränat Ingelstad och FBC Uppsala i SSL!
Har också hunnit med att träna lag som Västerås och Visby med på herrsidan och Bele/Barkarby och Storvreta på damsidan vilket också vart mina två senaste klubbadresser!
Som ni märker har jag pysslat litegrann med innebandy i livet och har ännu inte slutat brinna för sporten!
 
Hur tycker du det känns att komma till Telge SIBK?
Ser mycket fram emot att hoppa på er resa och bidra med det jag kan tillföra, erfarenhet, ledarskap och utveckling!
 
Återigen välkommen Viktor

 

 

Ska du bygga ny altan i sommar eller är det dags för att byta däck på bilen?
2021-04-20 20:00
Föreningshäftet 2021 (giltigt t.o.m 211031)

Med Telge SIBKs föreningshäfte blir altanbygget billigare och däcksbytet blir enklare. I föreningshäftet finner du många fina erbjudanden från några av våra lokala företag i Södertälje. Genom att köpa föreningshäftet stöttar du vår innebandyförening och även delar av Södertäljes näringsliv.

 

Föreningshäftet kostar endast 200 kr och kan köpas via våra olika lag i föreningen eller via marknadsgruppen, för kontakt se nedan.

F04/07 sålde föreningshäften vid Blomsterlandet
2021-03-30 23:36

Telge SIBKs lag F04/07 gjorde i helgen en insats för klubben och deras lagkassa genom att sälja föreningshäften utanför Blomsterlandet i Wasa. En av kupongerna i häftet sparar 150 kr vid inköp på just Blomsterlandet och med våren i antågande så var det en bra kombination.

Elin Gelin Marsh är lagledare och arrangerade försäljningen tillsammans med tjejerna:  

Våra tjejer ville öka på lagkassan så vi tyckte det här var en bra aktivitet. Vi har pratat om att vi ville göra en gemensam aktivitet...

Valberedningen söker kandidater till Telge SIBKs styrelse!
2021-03-18 19:14

Efter ett mycket speciellt verksamhetsår som präglats hårt av Coronapandemin planeras det nu för en ny innebandysäsong med uppstart efter sommaren. Telge SIBK’s valberedning söker nu inför årsmötet i juni 2021 kandidater till styrelsen. Nya kandidater behövs eftersom det finns ledamöter som är på tur att avgå samt att styrelsen behöver utöka antalet ledamöter.

Vi söker dig som har ett hjärta för vår förening och för innebandy. Kandidaterna skall vara intresserade av att fortsätta utveckla vår fina och inkluderande förening där ”hellre på plan än på stan” är vår ledstjärna. Administrativ- och/eller praktisk förmåga att få saker att hända är viktigare än detaljkunskap om spelet. Föräldrar kan vara den naturliga basen att välja styrelsens ledamöter från men det kan lika gärna vara andra engagerade som gillar barn- och ungdomsidrott.

Uppdatering kring matchläget
2021-02-24 15:01
I förra veckan deltog vi i två digitala möten med SöIBF gällande uppstart av enstaka matcher för spelare yngre än 2004 samt för seniorer i Sörmland och kan i korthet ge er följande information:

Enstaka matcher kan spelas tidigast från vecka 10 OM Södertälje kommun ger klart besked för oss att så få göra. OM detta blir aktuellt återkommer vi med vad som krävs inför och runt en match av er men mycket hänger så klart ihop med utvecklingen av smitta efter alla sportloven.
Gällande seriematcher så ställs alla ungdomsserier och sammandrag in för resten av säsongen så det kan nu endast bli tal om att själva då boka egna matcher med lag som är närliggande samt inom vårat distrikt.  Interna matcher mellan våra lag i Telge är inte heller ok förnärvarande.

För H2, H3, D1 samt juniorserierna så finns det ännu olika scenarier beroende på när och om spela kan återupptas. Mer information om detta finns att läsa på SöIBFs hemsida men sista ev. startdatum just nu är slutet av mars för att kunna planera och genomföra den lilla tid som finns kvar på säsongen. På mötet bestämdes även att alla spelare måste få två veckor på sig att träna innan ev. match kan genomföras.

Vi fick slutligen information om att SöIBF har framfört krav på att SvIBF måste nu ta fram ett slutgiltigt besked om det blir seriespel eller inte. På hemsidan så står det att de ska återkomma med ett besked innan 1 mars så därför lär vi få veta mera nu under veckan.

Dam Div 1
Vi är igång inför DJ18 SM!
2021-02-14 16:41, Dam Div 1
I och med coronapandemins senaste utveckling har ungdomar födda -02 och senare fått börja träna tillsammans igen. I veckan har vi tillsammans med Nykvarn börjat förbereda inför DJ18 SM!
2002-2004 får träna igen
2021-02-07 10:47
I veckan nåddes vi av beskedet att ungdomar födda 2002-2004 får nu igen träna så de lag som får möjligheten nu kommer att se hur de ska göra på bästa sätt för att påbörja träningen igen.

Äldre spelare får tyvärr inte träna än så länge.


Träningsstopp 21/12 - 24/1 2021
2020-12-20 21:22
I fredags nåddes vi alla av nyheten om att all träningsverksamhet för alla utom elitidrottare.
All träning inomhus som utomhus i Telge SIBKs regi ställs in under denna perioden och vi uppmanar alla våra medlemmar att följa restriktionerna.

Nedan finner ni information från Södertälje Kommun. 

Södertälje kommun stänger idrottsanläggningar och bibliotek

 

Den 18 december gav regeringen och Folkhälsomyndigheten besked om ytterligare skärpta restriktioner inför jul- och nyårshelgen.Som en följd av restriktionerna stänger Södertälje kommun samtliga bokningsbara idrottsanläggningar och bibliotek.

Smittläget i Södertälje och i regionen är mycket allvarligt. Därför har Södertälje kommun beslutat att all verksamhet för samtliga åldrar är inställd på kommunens bokningsbara idrottsanläggningar, inom- och utomhus. Kommunens bibliotek stänger från och med måndag den 21 december fram till och med den 24 januari 2021. Kommunen öppnar den 28 decemberen tillfällig informationsnod för samhällsviktig information i delar av stadsbibliotekets lokaler.


Detta gäller för idrottsanläggningar:

Grattis Hammers svart till "Kommunala handikapprådets tillgänglighetsutmärkelse"
2020-12-05 15:28
Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner delar ut tillgänglighetsutmärkelsen till Telge SIBK, Hammers svart. Mi Karlung, tränare och lagledare, Simon Sallander, spelare, Kristina Sallander
Kommunala handikapprådet tilldelar Telge SIBK innebandyklubb, Hammers svart, tillgänglighetsutmärkelsen. Motiveringen är bland annat att de arbetar aktivt med att ge personer med funktionsnedsättning en chans att ingå i ett socialt sammanhang och bryta isoleringen.
Dam Allsvenskan
Utlåning Therese Gustafsson
2020-12-05 09:18, Dam Allsvenskan
Telge SIBK & Västerås Rönnby IBK har kommit överens om följande:

Telge lånar ut Tess till och med 17/1 -21.
Vi är glad att Tess får möjligheten att återigen få spela innebandy. Tess kommer alltså få spela med Rönnbys SSL lag.

Vi hoppas att vår egen serie kommer igång så snart som det är möjligt.

Lycka till Tess!
Ge bort sport och stötta samtidigt Telge SIBK!
2020-12-02 18:13
Ge bort sport i jul och stötta samtidigt vår förening! 

När du köper dina julklappar hos vår samarbetspartner Intersport ges 3% tillbaka till föreningslivet. Du kan själv välja vilken förening du vill stötta – du väljer väl oss? - genom att koppla ditt medlemskap på Mina sidor. Självklart får du, precis som vanligt, tillbaka din bonus om 2–6% på dina privata köp. Så ju mer du handlar, desto mer bonus får du OCH vår förening. Snacka om win-win-win! Stötta din förening och ha chans på att vinna ett presentkort.

Handla tryggt på Intersport

Vi vill göra det enkelt och tryggt för dig att handla hos oss. Du kan smidigt boka dina varor online och snabbt hämta dem i butik eller få dem skickade hem till dig. 


Koppla enkelt ditt medlemskap på länken nedan. 

https://www.intersport.se/kampanj/foreningslivet?utm_source=intersport_qrcode&utm_medium=katalog&utm_campaign=jul-20&utm_content=foreningar

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Flickor 04/07, 09/05 20:22 
Dam Div 1, 08/05 15:57 
Flickor 04/07, 04/05 20:45 
Dam Allsvenskan, 30/04 17:39 
Pojkar 12, 30/04 09:31 
Pojkar 07/08, 02/03 17:55 
Pojkar 11, 28/02 05:39 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram