SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2022/2023 spelar våra Damer i Allsvenskan (Västra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även ett damlag och ett herrlag representerade i JuniorAllsvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Blå/gult!
2022-05-10 16:44
Foto: Roland Osbeck, Sportphoto.wiki

Stort grattis till Victoria Wallenhov som blivit uttagen till U19-landslagets

läger för spelare födda 03-04!

 

25 spelare är totalt uttagna för landslagslägret, där det kommer spelas tre landskamper mot Finland i Täby 19e-22a maj. 

 

Vi säger också stort grattis till Fanny Sundgren och Stina Höög som båda är uttagna till U19-landslagsläger för spelare födda 04-05!

 

Mellan den 26e-29e maj är truppen på 35 spelare på Bosön för ett breddläger. 

 

Lycka till! 🌟

Nu Gäller det!
2022-04-25 15:00
Kom igen nu!...

Valberedningen igen!

Hej alla föräldrar och spelare i Telge SIBK!

För lite mer än en månad sedan skickade Telge SIBKs valberedning ut en förfrågan om hjälp att hitta personer till styrelse och andra funktioner som vi är beroende av för att driva föreningen och innebandyn framåt i Södertälje.


Tyvärr uteblev responsen!
Då flera ledamöter är på väg att lämna styrelsen i Telge SIBK så är vi beroende av att rekrytera nya ledamöter till styrelsen inför kommande säsong och årsmötet i juni då en ny styrelse ska väljas.

Det är av yttersta vikt att vi nu får in nya ledamöter i styrelsen eftersom verksamheten inte kan bedrivas utan styrelse. För ytterligare information se nedan.


ALLA kan bidra med lite – ingen kan göra allt!

 

Kontakta valberedningen@telgesibk.se eller någon av nedanstående.

 

Tina Ahtela

Mikael Wikner

076-035 39 31

070-727 03 70

tina.ahtela@telgesibk.se

mikael.wikner@telgesibk.se

Fördjupat samarbete med Telge AB genom nattvandring
2022-04-21 17:03

Telge SIBK fördjupar samarbetet med Telge AB vilket bl.a. innebär att föreningen ska delta vid sk Föreningsnattvandringar under året. Ett första provtillfälle genomfördes under höstlovet 2021 då föreningens styrelse deltog. De kommande passen kommer att delas upp mellan föreningens lag på ett liknande sätt som andra sponsoråtaganden.

 

Södertälje kommun har jobbat med att få igång nattvandring i flera områden tillsammans med verksamma nattvandrargrupper och bl.a. Södertäljes idrottsföreningar.

 

- Vi kan göra bra grejer när vi jobbar tillsammans.  Några av de idrottsföreningar som Telge sponsrar har som motkrav att vara delaktiga i aktiviteter som vi och kommunen arrangerar – en sån aktivitet är nattvandring, säger Lenore Johansson, sponsringsansvarig Telge.

 

Vad är nattvandring?

 

Nattvandring innebär att man kvällstid rör sig ute bland ungdomar. Syftet är att skapa trygghet genom att befinna sig där det ofta är mycket ungdomar i rörelse, men få vuxna. Som nattvandrare är man varken polis eller ordningsvakt, utan helt enkelt en trygg vuxen som frågar hur det är. Det kan handla om att lyssna, medla, plåstra om eller i vissa fall påkalla hjälp. Läs mer: https://www.sodertalje.se/kultur-och-fritid/ung-i-sodertalje/nattvandring/

Dam junior
Till festen!
2022-04-13 11:53, Dam junior

Telges JAS-lag på damsidan har tagit sig hela vägen till Innebandyfesten i Uppsala!

 

I slutet av april drar slutspelet igång, säkra dina biljetter här: Innebandyfesten DJ18 21/22

 

Inte på plats i Uppsala? Se matcherna här: https://www.innebandy.tv/svenskinnebandy

 

Spelschemat i dagsläget är inte fastställt men du kommer sedan hitta det här: https://www.innebandy.se

 

Dra på Telge-tröjan så ses vi i IFU! 🌟

Dam Allsvenskan
Säsongen 21/22
2022-04-08 14:45, Dam Allsvenskan
📸: Roland Osbeck, @sportphoto.wiki

[Reposted - telgesibkdam instagram]: 

 

Tack.❤️

 

Tack för allt ert supporterstöd den här säsongen, från början till slut.  Så som ni sluter upp bakom oss i år och inte minst under de avgörande matcherna i kvalet är magiskt! Publikrekord för vår del i Västergård i lördags, och igår (onsdags) var ni med och bidrog till en mer än fullsatt bortahall! Vi är så tacksamma för er och hur ni hjälpt till att lyfta oss i år! Tusen tusen tack.

 

Tyvärr slutade kvalet igår och det blir fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong. Vi sliter på bra hela matchen igår, varenda en av oss, men möter ett vasst lag som drar det längsta strået i två matcher. Besvikelse och tomhet idag, men vi har visat hela säsongen vilken nivå vi besitter och vilken potential som finns och bara växer i det här laget! Många som fått ny viktig erfarenhet i år, både med allsvenskt spel och kvalspel - Det är något vi tar med oss inför framtiden och bygger vidare på!

 

Nu bryter vi ihop och blickar så småningom framåt.

 

Återigen Tack för säsongen 21/22. Vi hörs snart! ❤️

 

KVAL TILL SSL
2022-03-29 12:00
Alla till hallen på lördag

På lördag hemma i Västergård Arena drar damernas sista matchserie igång. Tabelltvåan Åkersberga IBF står för motståndet i kampen om en SSL plats kommande säsong, det är bäst av tre matcher som gäller.

 

Låt oss nu fylla hallen med föreningens alla lag och heja fram tjejerna till en ny vinst på lördag.

Fri entré för medlemmar mot uppvisande av biljett och medlemskort. Vid frågor om biljetter kontakta kansliet eller din lagledare. Kansliet info@telgesibk.se

PlayOff 2 - Alla till Västergård Arena!
2022-03-25 19:45
Nu kör vi - Alla till hallen!

I morgon lördag är det dags för hemmamatch för herrlaget mot Nykvarns IF i Västergård Arena.

 

Nu behöver herrlaget allt stöd och support i hallen som går att uppbringa, så tag med era lag, fastrar, mostrar, syskon och alla andra ni känner som vill vara med om lite spänning på lördagskvällen och samtidigt heja fram herrlaget till ny seger så att kvalresan kan fortsätta mot division 1.

 

Ta på er något rött och visa vilka ni supportar!

Dam Allsvenskan
Vidare till Play off 2!
2022-03-25 18:11, Dam Allsvenskan

Den första Playoff serien blev minst sagt jämn mot ett hårt jobbade Örnsköldsvik. Med deras man-man spel hade Telges damer en svår uppgift att knäcka och fick jobba en hel del med att komma på lösningar som man kanske tidigare under säsongen inte behövt. Trotts detta och att ha börjat båda matcherna med ett 1-0 underläge tidigt i matcherna efter några första slarviga och aviga minuter, så lyckades man jobba sig in i det och gå segrandes ur de båda fighterna. Slutresultat 5-2 och 1-4, vilket även betyder 2-0 i matcher och Telges damer är vidare till Play Off 2!

 

Där står det även redan klart att Åkersberga IBF kommer stå för motståndet efter att de vunnit två raka matcher mot IBK Dalen med 2-8 respektive 5-4.

 

Vi säger varmt välkomna till Västergård Arena lördag den 2/4 kl.: 14.00 för det första mötet i bäst utav tre i Play off 2!

 

Som tidigare kommer även matcherna sändas via Sportbladet/aftonbladet tv!

Kvaltider för DA och HA
2022-03-17 00:48
En kvalfylld innebandyhelg stundar...

Nu startar kvalspelet mot SSL för damlaget. På lördag är det dags för första tek och Örnsköldsvik IB står för motståndet i Västergård Arena. I första rundan är det nu bäst av tre matcher som gäller.

För övriga matchdagar se nedan.

 

Onsdag 23 mars Ö-vik IB - Telge SIBK (Borta)

Söndag 27 mars Telge SIBK - Ö-vik IB (Hemma)

 

Herrlaget har redan påbörjat sitt kvalspel och besegrade i tisdags Torshälla IBK på bortaplan med

10-8 i första playoff matchen. På söndag stundar returmöte och kamp om vidare avancemang till playoff 2.

 

Nu vill vi gärna se så många som möjligt i Västergård Arena under helgen som är med och stöttar våra representationslag under kvalet mot högre divisioner. Passa på och gör en gemensam lagaktivitet och heja fram dom båda lagen i helgen. Boka biljetterna här på vår hemsida, gratis entré för medlemmar. Vid frågor gällande biljetter kontakta kansliet info@telgesibk.se

 

Alla är välkomna så passa på att bjud med någon som ännu inte upptäckt innebandyn och framförallt Telge SIBK.

 

Välkomna till Västergård Arena

Playoff 1 Herrlaget
2022-03-14 16:50
Matte, Adde och Rikard är redo

Nu börjar herrlagets kvalspel.

 

Efter en spelledig helg för Telges herrlag drar nu kvalet till div.1 igång. Redan på tisdag är det dags för första matchen i  Eskilstuna mot Torshälla IBK. Returen spelas kommande söndag den 20:e mars hemma i Västergård Arena. 👊💪

 

Ni som inte hänger med till Eskilstuna i morgon boka in ett besök i Västergård Arena på söndag eftermiddag!

 

Nu vill vi att så många som möjligt kommer och stöttar våra A-lag under deras kommande kval mot högre divisioner!

 

Foto:@sportphoto.wiki

H3:A skall avgöras!
2022-03-11 10:06
Telge SIBK - Järna SK

Nu till helgen skall H3 lagets fortsättningsserie avgöras, vid vinst vinner laget serien och har chansen på att avancera till H2 ifall att H2 laget klarar av sitt kval.

 

Vi vill gärna ha så mycket stöd som möjligt från er alla när allt nu ställs till sin spets, så klä er i rött och bege er till Västergård Arena på söndag klockan 11.

 

Väl mött!

StreetGAMES
2022-03-04 13:00
#66 Ida Wemmer och #88 Julia Södergren

Nu under sportlovet vecka 9 har två av våra Telgespelare från DJAS/D1 varit ledare under StreetGames veckan som anordnas av SISU Sörmland. Den här gången är det Ida Wemmer och Julia Södergren som under veckan hållit ordning och reda på barnen innanför sargen när StreeGames besökt Fornbackaskolan, Wasa sporthall och Hovsjöhallen och Lina Grundskola.
Grymt jobb tjejer!

 

Kommunen om StreetGames...
Street Games-konceptet har funnits i Södertälje sedan höstlovet 2017. Det är en kostnadsfri lovverksamhet där RF-SISU Sörmland tillsammans med lokala idrottsföreningar, duktiga ledare och med stöd från Södertälje kommun, aktiverar barn och ungdomar i idrottssvaga områden i Södertälje.
Oavsett vilket område man växer upp i, tycker vi och många med oss, att alla barn och ungdomar har rätt till att utöva fysisk aktivitet och ha möjlighet att vara aktiva i en förening.

Herrar H2
Inför Telge SIBK-IFK Gnesta: Jakob Leek passerar 200 matcher i herrlaget
2022-02-25 12:00, Herrar H2

Det är dags för grunderseriens sista hemmamatch för herrlaget. Slutspel stundar inom kort och vi ser med spänning fram mot säsongens avgörande. Till helgen väntar IFK Gnesta i Västergård Arena kl 13:45 och vi ska passa på att i samband med den matchen uppmärksamma en jubilar. Jakob Leek gjorde debut i herrlaget 2008 och passerade med förra helgens match 200 seriematcher i herrlaget. Han är den andra spelaren i herrlagets historia att nå denna milstolpe och vi valde att prata en stund med han inför helgens match om åren som gått och mer nutida händelser.

Möjlighet till Stipendium-ansökan!
2022-02-17 08:27

Nu finns det möjlighet att söka stipendium hos Sancta Ragnhilds Gille (SRG)!

 

SRG är ett ideellt ordenssällskap i Södertälje sedan 1859 och verkar för att stimulera och ge yngre människor uppmuntran till utbildning. SRG är redan en väl inarbetad och uppskattad stipendieverksamhet för detta, och från år 2022 tillkommer även ett par idrottstipendier.

 

Dessa två stipendium vänder sig till dig som är idrottare eller idrottsledare mellan 16 till 22 år och uppfyller stipendiets kriterier.

 

Gå in via denna länk för att läsa mer om kriterierna och för att hitta den digitala anmälningsblanketten (längst ner på sidan). 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar 09/10, 11/06 15:21 
Pojkar 09/10, 08/06 22:14 
Pojkar 07/08, 27/05 22:01 
Pojkar 07/08, 27/05 21:59 
Pojkar 07/08, 27/05 11:17 
Pojkar 07/08, 24/05 18:30 
Dam Allsvenskan, 20/05 16:07 
Dam Allsvenskan, 19/05 16:48 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram