SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2021/2022 spelar våra Damer i Allsvenskan (Östra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även ett damlag och ett herrlag representerade i JuniorAllsvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Dam Allsvenskan
Ytterligare förstärkning mitt i säsongen
2021-12-16 19:04, Dam Allsvenskan

Vi har även gjort klart med talangfulla Jennifer Ekman från Trosa Edanö IBK på dubbellicens. Jennifer, eller Jenna som hon kallas, är 19 år och har denna säsong hunnit med att göra 12 poäng på 9 matcher i damer division 1.

Dam Allsvenskan
Rutinerad spelare förstärker truppen!
2021-12-10 10:35, Dam Allsvenskan

Vissa har säkerligen lagt märke till att rutinerade Åsa Tjusberg spelat några matcher med oss under inledningen av säsongen. Nu har hon äntligen bestämt sig för att vara med på resan säsongen ut!

Dam Allsvenskan
Serieledning!
2021-12-03 13:52, Dam Allsvenskan
Foto: Roland Osbeck - Sportphoto.wiki

9/9 möjliga vinster för damlaget hittills denna säsong, vilket resulterar i full pott och serieledning!

 

Damlaget har inlett denna säsong starkt, men en säsong är lång och än är det många matcher kvar där laget behöver prestera till 110% för att plocka med sig poäng.

 

Ni som tycker om att läsa om statistik, så är detta verkligen anmärkningsvärt att lyfta. Så här långt har damlaget har hela 7(!) spelare med i topp 12 av poängligan! Tess Gustafsson snittar 5(!) poäng per match och toppar poängligan med 9 poäng! Laget har dessutom en plus/minus statistik på 61+ gjorda mål, hela 19 mål bättre än tvåan.

Viktig information!
2021-12-01 16:32

Från och med idag 1 december tillsätts nya smittskyddsåtgärder för att begränsa spridningen av Covid-19, vilket innebär att vi i klubben kommer förhålla oss till dem nya riktlinjerna enligt följande.

Telge SIBK har beslutat att vid samtliga matcher och sammandrag oavsett hur många personer som vill komma in i hallen så ska ett giltigt vaccinationsbevis och ID-handling uppvisas för att få komma in i hallen. (OBS: gäller personer som är18år och äldre). 

 

Det kommer finnas två olika förhållningsätt som lagen individuellt i klubben bestämmer själva över.

Alternativ ett, aktuella laget du ska se har beslutat sig för att ej ta emot åskådare. Kolla upp detta innan ni tar er till hallen.

Alternativ två, laget tar emot publik/åskådare, du behöver då kunna uppvisa giltigt vaccinbevis och legitimation i entrén vid insläpp till matchen.

 

Vid senior och JAS matcher ska även giltig biljett beställas på hemsidan inför matchen, oavsett om du betalar, är medlem eller sponsor.

För spelare, ledare och funktionärer krävs det i dagsläget inget bevis men detta kan komma att ändras.

 

Vid flera matcher samma dag kommer hallen tömmas på åskådarna mellan matcherna så klubben kan säkerhetsställa och kontrollera att alla som vistas i arenan följer riktlinjerna, så ni kan få vänta utanför innan insläpp sker så klä er efter väder.

 

 

Vid frågor eller funderingar går det bra att maila info@telgesibk.se

Knattar 21/22 flick/pojk
Uppstart nya knattelag 2021
2021-12-01 15:20, Knattar 21/22 flick/pojk

Vi startar upp nya lag

Träning söndagar kl. 12:00-13:00 i Västergård Arena (B-hallen)

Knattar födda 2015-2017 (blandat pojkar och flickor)

 

Start söndagen den 3 Oktober 2021

 

Till första träningen tar ni med innegympaskor, shorts, t-shirt, vattenflaska, innebandyglasögon och klubba (om du har, finns några att låna).

 

Anmäl er gärna (inte ett måste) innan genom att använda ett av alternativen nedan:

Alt. 1:  Klicka på länken allra längst upp på sidan "Vi söker fler spelare...." och välj lag "Knattar" etc.

Alt. 2:  Klicka på rutan (länken) "BLI MEDLEM" i mitkolumnen längst upp under menyraderna.

 

Vid frågor kontakta:

Richard Anglered richard.anglered@hotmail.se

Tel: 070-7922166

 

Välkomna till Telge SIBK!

Uttagna till distriktslaget!
2021-11-23 23:29
Foto: Idrottsfoto Bakgrundsbild: Roland Osbeck

Stort grattis till Julia Södergren och Malva Eriksson som blivit uttagna att representera Södermanland i distriktslags-SM för 16-åringar (födda 2005)!

 

Vi från föreningen önskar Er och Södermanland ett stort lycka till!

 

Distriktslags-SM spelas i Nyköping och Oxelösund, 6-9 januari 2022.

Herrar H2
Inför Telge SIBK-Onyx IBS: Robin Berglund gör sin hundrade match
2021-11-19 12:42, Herrar H2

Herrlaget har nu spelat en tredjedel av serien och mött alla lag i serien. Hittils har det blivit full pott i samtliga matcher. Nu vänder serien och det är därmed Onyx IBS som står för motståndet i Västergård Arena på Lördag 20/11 kl 15:00. Till lördagens match har vi en spealre i herrlaget som jubilerar med sin hundrade seriematch. Robin Berglund kommer i och med matchen mot Onyx IBS nå milstolpen hundra matcher för herrlaget. Vi tyckte därför det var på sin plats att prata lite med jubilaren inför den kommande matchen.

Sponsorerbjudande från Hyrbilsdepån - däckbyte, hyra bil, serva/laga bil!
2021-11-16 10:20

Hög tid att byta däck? Behov av hyrbil för dig eller laget? Eller behöver du verkstadshjälp?

Vår sponsor "HYRBILSDEPÅN" kan hjälpa dig/er genom fina erbjudanden som beskrivs mer detaljerad i medlemsappen.  

 
Chef och kontaktperson på Hyrbilsdepån (+ Verkstadsdepån, Fordonsdepån och Bärgningsdepån) är gamla bekantingen Kevin Malke som växt upp i Telge SIBKs P93-lag. Ingen dålig bakgrund med andra ord.  Kevin fick tyvärr avsluta en lovande karriär som målspottare pga av skada men vurmar fortfarande för sporten och föreningen.
Herrar H3
Referat: Telge SIBK U-lag - Nykvarns IF U-lag
"Derby"
2021-11-14 19:01, Herrar H3

Vi visste redan på torsdagsträningen att flera inte skulle kunna delta på matchen mot Nykvarn, bl.a så visste vi redan att Casper Fältö från H2 laget skulle få stå då Jimmy inte var tillgänglig. 

Planen var att coach Celik skulle ta en av de 6 backplatserna till match och med det så fick han vara med på träningen för att få en träning innan match men under träningen så gick Björn sönder och på fredagen så var Dennis tvungen att tacka nej till lördagsmatchen pga jobb. Vi fick göra en korrigering då vi var nere på 4 backar så vi lånade även in Johan Talvio från H2 och på det viset fick coach Celik agera reservspelare. 

 

Rykterna från Nykvarn var att man skulle låna in 5 man från H2 men väl till match så var det sjukstuga och Nykvarn dök upp med 9 man.

 

StreetGAMES
2021-11-06 13:45
Julio Hernandez och David Ahlström från P04/05

Under höstlovet vecka 44 har vår förening Telge SIBK varit representerade under StreeGames veckan i Södertälje. Denna gång har Julio Hernandez och David Ahlström från P04/05 varit med hela veckan som innebandyledare och gjort det på ett fantastiskt bra och uppskattat sätt. StreeGames har under veckan besökt Lina Grundskola, Ronnaskolan, Fornbackaskolan, Wasa sporthall och Hovsjöhallen.

 

Kommunen om StreetGames...
Street Games-konceptet har funnits i Södertälje sedan höstlovet 2017. Det är en kostnadsfri lovverksamhet där RF-SISU Sörmland tillsammans med lokala idrottsföreningar, duktiga ledare och med stöd från Södertälje kommun, aktiverar barn och ungdomar i idrottssvaga områden i Södertälje.
Oavsett vilket område man växer upp i, tycker vi och många med oss, att alla barn och ungdomar har rätt till att utöva fysisk aktivitet och ha möjlighet att vara aktiva i en förening.

Telge SIBK-muggen!
2021-11-05 12:57

Även denna säsong kan du självklart dra nytta av vår förenings Kaffemugg och samtidigt stötta oss.

Ni som köpte denna till förra säsongen 20/21, har även denna säsong 21/22, fri tillgång till kaffe i hallen när kiosken har öppet, så länge ni har er mugg med er!

 

Har du ingen mugg, är kaffedrickare och tillbringar en hel del tid i Västergård Arena?

Slipp köerna innan match, i periodpauserna och spara in lite pengar samtidigt, för 300:- har du fri tillgång till kaffe under resterande säsong! 

 

Finns att köpa när kiosken har öppet eller så hör ni av er till kansliet med en beställning. 

 

 

Caroline Rosenberg

Kanslist Telge SIBK

Mail: info@telgesibk.se

Telge SIBK nattvandrar för ett tryggare Södertälje  
2021-10-27 15:28
Bild från Södertälje.se

För att skapa ett tryggt och säkert Södertälje samarbetar Södertälje kommun, Förebyggande enheten Barn & Ungdom, med Telge AB som in sin tur stödjer vissa idrottsföreningar. Telge SIBK är en av dem som får ekonomiskt stöd av Telge AB, och som motprestation kommer vi att hjälpa till med nattvandring i Södertälje. 

 

Denna satsning börjar nästa vecka, under höstlovet, då behovet av ”vuxna på stan” ökar och vi gör detta tillsammans med Fältarna som är proffs i sammanhanget. Vi söker nu frivilliga som vill hjälpa föreningen att få ut fler ”trygga vuxna” och på så sätt bidra till ett tryggt Södertälje – och i slutändan leva upp till vår förenings devis ”Hellre på plan än på stan”!

 

Telge SIBK genomför nattvandringen på tisdag 2/11 mellan kl 19 och ca 23.30. Är du intresserad av att delta så hör gärna av dig till kansliet.

 

 

Caroline Rosenberg

Kanslist Telge SIBK

Mail: info@telgesibk.se

Herrar H3
Referat: Trosa Edanö IBK -U - Telge SIBK U-lag
H3. Vi är proffs, därför har vi tisdagsmatcher....
2021-10-27 14:45, Herrar H3
Telge-Trosa

Glädjen efter vinsten mot Mariefred i helgen har knappt hunnit lägga sig innan det är dags för nästa match. Vi klassas som proffs och då är det ok att spela match en tisdagskväll kl 2000. Kan inte finnas så många andra anledningar till att man lägger en match den dagen och tiden i Trosa.

 

Trosa Edanö som inför matchen låg på delad andra plats med oss och hade match så sent som i söndags där man torskade stort mot serieledarna Nyfors, 15-7.

Trosa, som har många individuellt skickliga spelare, är ett lag som kommer att slåss om direktplatserna till fortsättningsserien, men i denna match visar sig att taktik alltid kommer att spela roll i en match bland topplagen. 

Du har väl inte glömt Föreningshäftet?
2021-10-22 13:13
Föreningshäftet 2021 (giltigt t.o.m 211031)

31 oktober-21 är slutdatumet för rabatthäftet och därför kommer här en påminnelse till dig! 

 

Hösten är här och kanske är det dags för lite inomhusaktiviteter, kanske en fika, eller är det däckbyte som står på schemat? 

 

Passa då på att kika igenom ditt häfte och nyttja rabatterna till fullo! 

 

Har du inte föreningshäftet framför dig?

Här hittar du en förteckning över deltagande företag med deras erbjudanden!

(Observera att Ica Maxis erbjudanden tyvärr redan löpt ut). 

 

Blev du intresserad av något erbjudande ovan men ej äger ett häfte? 

Det går fortfarande att lösa!  

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar 09/10, 14/01 20:12 
Dam Allsvenskan, 14/01 18:28 
Pojkar 07/08, 28/12 17:59 
Pojkar 11, 24/12 21:56 
Pojkar 09/10, 20/12 14:40 
Herrar H3, 19/12 13:29 
Pojkar 07/08, 18/12 13:32 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram