SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2020/2021 spelar våra Damer i Allsvenskan (Östra) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även ett herrlag representerade i JuniorAllsvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionshinder.

Dam Allsvenskan
Rutinerad back förlänger!
2021-07-22 14:22, Dam Allsvenskan

Det är med glädje vi kan meddela att den rutinerade backen Madeleine Rooslien valt att förlänga med oss! Madde är en fysisk back som man ofta hittar i skottlinjen eller i sargduellerna som hon allt som oftast går vinnande ur. Hennes rutin och spel är minst sagt viktig för laget. Såhär säger Madde om förlängningen:

Dam Allsvenskan
Ytterligare ung talang klar för Telge
2021-07-18 19:40, Dam Allsvenskan

Nu är det dags att presentera ytterligare en lovande ung talang som skrivit på för oss. Det handlar om 17-åriga backen Fanny Sundgren som kommer från Nykvarn. Fanny är en självsäker back som sin ålder till trots gärna tar för sig på planen och sätter sina medspelare i bra situationer med öppnande passningar. Så här säger Fanny om övergången:

Herrar H2
Två talangfulla spelare klara för herrlagets kommande säsong!
2021-07-16 22:13, Herrar H2
Gustav Bäckström & Johannes Ygberg Foto: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera två spelare till som är redo för spel med herrlaget den kommande säsongen. Johannes Ygberg och Gustav Bäckström är klara för spel med herrlaget den kommande säsongen!

 

Johannes är fostrad i Telge SIBK men spelade under junioråren i Salems IF. Han anslöt till herrlagets trupp under säsongen 2019/2020 från nämnda Salems IF. Förra säsongen blev det 1 poäng på 5 matcher innan pandemiavbrottet stängde ner säsongen. Totalt har det blivit 6 poäng på 12 matcher under hans två första säsonger med herrlaget.

 

Gustav är en egen produkt som vandrat hela vägen genom föreningens ungdomslag upp i herrlaget. Debuten skedde under säsongen 2019/2020 och inför förra säsongen lyftes han upp i herrlaget på permanent basis. Steget över till herrlagsspel har han skött med bravur och förra säsongen blev det 3 poäng på 5 matcher. Totalt i herlaget har det hittils blivit 11 poäng på 13 matcher.

Dam Allsvenskan
Lovande junior kritar på!
2021-07-14 17:25, Dam Allsvenskan

Näst ut på tur att krita på är en ung junior från Nykvarn. Det är mini-Höög i form av Stina Höög som valt att ta steget till Telge. Stina, född -04, är trots sin unga ålder en spelare som redan på försäsongen visat vad hon går för. Det är en spelare som gärna tar löpdueller och besitter en bra spelförståelse. Så här säger Stina om övergången:

Herrar H2
Två av herrlagets trotjänare klara för ytterligare en säsong!
2021-07-14 12:00, Herrar H2
Jakob Leek & Joham Talvio Foto: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera två spealre till som kommer representera herrlaget den kommande säsongen. Johan Talvio och Jakob Leek som är två av lagets mest rutinerade spelare fortsätter i herrlaget!

 

Johan gjorde debut i herrlaget redan 2007/2008 och har spelat många år i herrlaget. Det har blivit några äventyr på annat håll genom åren i bland annat Salems IF och Tumba GOIF men sedan 2018/2019 har han återigen varit en del av vårat herrlag. Förra säsongen gjorde han 3 poäng på 5 matcher och totalt genom åren har det blivit 99 poäng på 125 matcher.

 

Jakob är en egen produkt som förutom en kortare utflykt i Salems IF under säsongen 2012/2013 så har han funnits i föreningen sedan 90-talet. Debuten i herrlaget kom redan säsongen 2008/2009 och sedan dess har det totalt blivit 106 poäng på 186 matcher. Förra säsongen blev det inga poäng men väl 6 matcher spealde innan säsongen avbröts.

Herrar H2
Två målvakter klara för herrlagets kommande säsong!
2021-07-12 22:05, Herrar H2
Rikard Weilow & Casper Fältö Foto: Roland Osbeck & Idrottsfoto

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera två viktiga spelarförlängningar till herrlagets kommande säsong. Målvakterna Rikard Weilow och Casper Fältö är klara för spel till den kommande säsongen!

 

Rikard har varit en av herrlagets målvakter under många säsonger. Debuten i Telge SIBK:s herrlag skedde säsongen 2012/2013 då han anslöt i samband med sammanslagningen med Södertälje IBK. Förutom en säsong med Trosa Edanö IBK så har han varit bofast som en av lagets målvakter sedan dess. Förra säsongen blev det 5 matcher och 1 assist. Totalt har det blivit 3 poäng på 102 matcher vilket gör han till den målvakt med flest matcher i herrlaget genom tiderna.

 

Casper är fostrad i Trosa Edanö IBK men kom till föreningens juniorlag säsongen 2018/2019 och har sedan dess tagit steget upp till herrlaget. Debuten i herrlaget skedde under säsongen 2019/2020 och inför förra säsongen lyftes han upp permanent i herrlaget. Förra säsongen hann han göra 2 matcher och totalt har det blivit 4 matcher och 0 poäng i herrlaget. 

Herrar H2
Herrlagets första nyförvärv klart! Välkommen till Telge SIBK Martin Thunholm!
2021-07-10 12:00, Herrar H2
Martin Thunholm

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets första nyförvärv inför den kommande säsongen. Martin Thunholm har skrivit på för föreningen och förstärker Telge SIBK:s herrlag inför den kommande säsongen!

 

Martin inledde sin innebandykarriär i Onyx IBK där han spelade hela vägen upp i junioråldern. Därefter blev det Trosa Edanö IBK där han spelat för deras herrlag i Division 2. Totalt har det under de två säsonger han spenderat där blivit 31 poäng på 22 matcher. Vi har också fått se Martin i Telges tröja då han spelade med det JAS-lag som vi hade tillsammmans med Trosa Edanö IBK så vi har fått förmånen att se han på nära hand under en tid. Martin är en lovande spelare som vi tror mycket på inför framtiden. Med sina offensiva färdigheter har han en hög poängkapacitet som vi ser fram emot att se honom utveckla ytterligare under den kommande säsongen med Telge SIBK:s herrlag.

Herrar H2
Rutinerad backduo klara för ytterligare en säsong med herrlaget!
2021-07-08 12:00, Herrar H2
Andreas Fränzel & Matias Karkulahti

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ytterligare två förlängningar för vårat herrlag och den här gången är det dags för två av spelarna som varit me dlängst i herrlaget. Andreas Fränzel och Matias Karkulahti är klara för fortsatt spel med herrlaget!

 

Andreas gjorde sina första herrlagsmatcher säsonge 2007/2008 och har sedan dess varit en del av herrlagets resa upp och ner några gånger mellan Division 1 och Division 2. Förra säsongen 4 poäng på 6 matcher och totalt har det blivit 126 poäng på 241 matcher vilket är fler matcher än vad någon annan gjort i Telge SIBK:s herrlag.

 

Matias är från början en egen produkt som spenderat nästintill hela sin innebandykarriär i Telge SIBK. Debuten i herrlaget gjordes säsongen 2009/2010 och sedan dess har han varit en av lagets ledande backar. Förra säsongen hann han göra 3 poäng på 4 matcher och totalt har det blivit 102 poäng på 186 matcher i herrlaget.

Dam Allsvenskan
Ännu en Telgetjej återvänder!
2021-07-06 19:39, Dam Allsvenskan

Ännu en ”gammal” SSL-meriterad Telgetjej har valt att vända hem. Denna gång är det ingen mindre än Centern/ forwarden Felicia Forsmark, senast i Täby, som drar på sig den rödvita tröjan som hjärtat slår extra hårt för kommande säsong! I bagaget har Felicia bland annat ett USM-guld från sin tid i Nykvarn och ett U19 guld med landslaget. I Felicia får vi en tvåvägsspelare med bra blick för spelet som gärna serverar en lasermacka då och då.

Herrar H2
Två viktiga spelare förlänger med herrlaget!
2021-07-06 12:00, Herrar H2
Tommy Cannerbo & Jonathan Edelsvärd Fotograf: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ytterligare två förlängningar för vårat herrlag. Tommy Cannerbo och Jonathan Edelsvärd är klara för en fortsättning med vårat herrlag den kommande säsongen!

 

Jonathan anslöt till laget inför säsongen 2019/2020 från Nykvarns IBF och blev snabbt en av lagets mer framträdande backar. Han har under ungdomsåren även spelat med Telge SIBK:s ungdomslag. Förra säsongen blev det 1 poäng på 5 matcher från sin backplats och totalt har han under sina två säsonger i laget stått för 11 poäng på 18 matcher.

 

Tommy gjorde sin första säsong i herrlaget 2016/2017 då han anslöt från Nykvarns IBF och har med sin höga poängkapacitet sedan dess varit en nyckelspelare i herrlaget. Förra säsongen hann han skrapa ihop 7 poäg på 6 matcher. Totalt har det hittils blivit imponerande 119 poäng på 71 matcher för herrlaget.

 

 

Herrar H2
Herrlagets åldermän klara för fortsatt spel ännu en säsong!
2021-07-04 12:00, Herrar H2
David Larsen & Måns Ahlberg Fotograf: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera att lagets två äldsta spelare är klara för en ny säsong med Telge SIBK:s herrlag. Måns Ahlberg och David Larsen är klara för den kommande säsongen med Telge SIBK:s herrlag!

 

David som har spelat hela sin innebandykarriär i Telge SIBK gjorde debut i herrlaget säsongen 2007/2008 och har sedan dess mer eller mindre varit bofast i laget. Förra säsongen gjorde han 5 poäng på 6 matcher vilket känns lovande inför den kommande säsongen. Totalt har det blivit 67 poäng på 177 matcher i herrlaget.

 

Måns gjorde debut i herrlaget 2009/2010 och har sedan dess gjort 172 poäng på 108 matcher vilket göra han till den spelare som gjort näst mest poäng i herrlagets historia. Måns återvända till herrlaget under säsongen 2018/2019 efter några säsonger på utflykt i bland annat Älvsjö AIK. Förra säsongen blev det 8 poäng på 6 matcher innan säsongen stängdes ner på grund av pandemin.

Herrar H2
Två nyckelspelare spelar vidare med herrlaget!
2021-07-02 12:00, Herrar H2
Andreas Lindgren & Robin Berglund Fotograf: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera att två nyckelspelare i herrlaget valt att fortsätta spela med Telge SIBK. Robin Berglund och Andreas Lindgren kommer representera Telge SIBK:s herrlag även den kommande säsongen!

 

Robin gjorde sin första säsong med herrlaget säsongen 2014/2015 och förutom en kortare utflykt i Onyx IBK samma säsong spelat med Telge SIBK:s herrlag. Förra säsongen blev det endast 1 match då lite skador kom ivägen för fortsatt spel men samtidigt blev det ändå 3 poäng på den matchen. Totalt har det genom åren blivit 110 poäng 94 matcher.

 

Andreas anslöt till herrlaget från Hölö-Mörkö IF under den något turbulenta säsongsinledningen 2017/2018 och har sedan dess varit en viktig spelare i herrlaget. Förra säsongen hann det bli 7 poäng på 6 matcher. Totalt har han hunnit komma upp i 61 poäng på 59 matcher under sina säsonger med herrlaget.

Dam Allsvenskan
SSL-meriterad back återvänder
2021-07-01 18:23, Dam Allsvenskan

Förstärkningen på backsidan fortsätter! Det är med glädje vi meddelar att Telgefostrade Caroline Rosenberg vänder hem efter att ha huserat i Mora senaste säsongerna och bär med sig bland annat ett SM-silver i ryggsäcken.

Herrar H2
Poängstark duo klar för den kommande säsongen!
2021-06-30 12:00, Herrar H2
Jens Karlsson-Lindblom & Jonathan Neander Fotograf: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera att två nyförvärv från den förra säsongen är klara för en fortsättning med herrlaget. Jens Karlsson-Lindblom och Jonathan Neander som båda anslöt inför förra säsongen från IFK Gnesta är klara för fortsatt spel med Telge SIBK:s herrlag!

 

Jonathan är spelare som är fostrad i Telge SIBK med flera säsonger bakom sig i herrlaget som återkom efter några säsonger i IFK Gnesta. Jonathan var lagets poängbästa spelare förra säsongen med sina 11 poäng på 6 matcher. Debuten i herrlaget skedde så tidigt som säsongen 2009/2010 och totalt har det för Jonathan blivit 57 poäng på 82 matcher i herrlaget.

 

Jens anslöt från sin moderklubb IFK Gnesta inför den föregående säsongen och fick snabbt en viktig roll i laget med sina stora offensiva kvalitéer. Totalt blev det 10 poäng på 6 matcher under hans första säsong i herrlagetoch vi ör övertygade om att han kommer fortsätta bidra med mycket poäng den kommande säsongen.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram