SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy

Välkommen till Telge SIBK!

Välkommen till en av Södermanlands större innebandyföreningar. Under säsongen 2024/2025 spelar våra Damer i Svenska SuperLigan (SSL) och Herrarna i Division 2 (Södermanland). Vi har även ett damlag och ett herrlag representerade i JuniorAllsvenskan.

Vi är mycket stolta över våra duktiga och lovande barn/ungdomar som spelar innebandy i vår förening. Detta inkluderar lag för seriespel/sammandrag och inte minst även parasportlag för spelare med någon form av funktionsnedsättning.

Vi välkomnar Vera Eriksson till oss 📝
2024-07-19 17:57

Vera kommer ifrån Tyresö Trollbäcken & den 18 årige backen kommer senast från en stark säsong i allsvenskan med dom 💥

Inte nog med det så tog hon även ett U19 guld förra säsongen 🏆

 

Tränarnas kommentar:

Vi är väldigt belåtna över att Vera väljer spel med oss nästa säsong. Hon är en duktig back som är bra i defensiva spelet, vågar fylla på i anfallsspelet samt tar ett stort ansvar med bollen vilket passar oss väldigt bra så som vi vill agera i spelet. Hon har även erfarenheter från att leda sina lag som hon spelat tidigare i så detta kommer att bli en spännande spelare att följa nästa säsong.

Vi välkomnar Thea Ernberg till oss📝
2024-07-18 21:12

Thea är 19 år & spelade förra säsongen i allsvenskan med Tyresö Trollbäcken å var där en ledande spelare 💥

Hon har även ett U19 VM guld på meritlistan från den föregående säsongen🔥

 

Tränarnas kommentar: 

Vi är väldigt belåtna att en sådan duktig och talangfull spelare väljer spel i den röda tröjan. Vi har varit på jakt efter ytterligare en mångsidig spelare som kan spela på olika positioner framåt och Thea stämmer väl in på detta. Dessutom är det en spelare som brinner för sin innebandy och vill hela tiden bli bättre vilket är en av många egenskaper som vi gillar. Hon har nivån för att bidra direkt och det kommer att bli spännande för publiken i Västergård Arena att följa hennes utveckling.

Fortsatt spel för dessa tjejer i telgetröjan säsongen 24/25
2024-06-29 19:37

Fortsatt spel för dessa tjejer i telgetröjan säsongen 24/25 🔥

 

Coach Stockhults kommentarer om spelarna:

 

Tess Gustafsson:

En spelare som inte behöver någon presentation direkt. Vann poängligan i överlägsen stil förra säsongen men det jag var mest imponerad över var hennes arbetsinsats över hela banan samt utvecklingen i att vilja göra sina lagkamrater bättre. Det finns ännu mer att ta av och det ska bli spännande att följa henne i SSL igen, där hon hör hemma. 

 

Ella Stockhult:

En ung lovande spelare som både kan spela forward och center. Kom från juniorspel och ett fåtal seniormatcher i benen inför den kommande säsongen. Kanske var den spelare i våratlag som hade den längsta utvecklingskurvan. Trots att hon bara är 17 så kommer hon bidra till laget även nästa säsong. 

 

Ella Lindström:

En spelare med ett otroligt ”Telgehjärta” och bidrar både på och utanför planen med sin kravställning både mot sig själv och andra i laget. En tränares dröm att coacha och en spelare som hela tiden vill bli bättre. Ska bli spännande att se hon kan ta för sig sitt första år i SSL. 

 

Malin Hellsen:

En av våra mer rutinerade spelare som gör resan med förening från Allsvenskan till SSL för tredje gången. Nu har hon liksom övriga laget visat under försäsongen att detta inte ska vara någon engångsföreteelse och hon har sett väldigt pigg ut under försäsongen. Vi var ett av de yngsta i serien i fjol och kommer även att vara det kommande säsong så Malins roll i laget är viktigt utifrån många perspektiv. 

 

Olivia Nilsson:

Att vi hade Allsvenskans bästa målvakt under kontrakt är vi givetvis glada över. En målvakt som flugit lite under radarn och precis som några andra spelare i laget så tog hon väldigt stora steg i sin utveckling under säsongen som gick och för hennes del är det äntligen dags att spela i världens bästa liga. Hon hör hemma där och vi hoppas att hon kommer att ta ytterligare kliv i sin utveckling och tillsammans med ”Jossan” skapa ett bra målvaktstandem.

Anna Flensburg förlänger 📝
2024-06-25 19:06

Så kul att Anna har valt att skriva på, en viktigt spelare för laget som nu kliver in på sin tredje säsong i Telge 💥

Kontraktet är skrivet över dom två kommande säsongerna 🔥

 

Tränarnas kommentar: 

Kul att Anna kör vidare. Anna är en spelare som bidrar både på planen och utanför den med sitt bra ledarskap och glädjespridande. Hon har även tagit steg i det innebandymässiga även fast både vi och hon vet att det finns mer att kräma ur henne. Det kommer att bli roligt att få arbeta vidare med henne och jag är väldigt nyfiken över vad vi kan få ut av henne.

Wera Nygren förlänger 📝
2024-06-20 08:20

Ruggigt rolig nyhet att Wera har valt att förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år ❤️

Wera som förra säsongen gjorde 24 poäng i grundserien & hela 15 poäng på sex kvalmatcher🔥

Vilket renderade i sin poängbästa säsong i karriären på den här nivån 💥

 

Tränarnas kommentar:

Först och främst så är vi väldigt glada över Wera väljer att köra med oss nästa säsong. Hon hade en lite tyngre start på förra säsongen men hade under säsongen en imponerande utveckling där hon blev en spelare som ledde laget. Vi är spända och förväntansfulla över vad vi kan uträtta den kommande säsongen och vi vet att det finns mer att hämta. Dessutom är det en ”innebandyartist” som gärna bjuder på det oväntade vilket det behövs mer av i vår sport.

Vi välkomnar Rebecka Risberg till oss📝
2024-06-18 12:02

Rebecka kommer senast från Tyresö Trollbäcken & född år 2005 💥

Förra säsongen var Rebecka en poängstark spelare i TT & vi tycker det ska bli spännande att se vad hon kan göra i SSL🔥

 

Sportchef Nilsson kommentar:

Vi välkomnar Becca till oss! Av henne får vi en snabb & löpstark forward som det ska bli mycket spännande att följa i år. 

En väldigt trevlig & sympatisk tjej som passar bra in i gruppen.

Ny styrelse
2024-06-06 20:35

På gårdagens välbesökta årsmöte valdes följande personer till ny styrelse. Vi vill passa på att tacka Tina Ahtela, Can Bektas och Samer Ahi för deras fina insatser och engagemang under det gånga verksamhetsåret. Den nya styrelsen ser fram emot att fortsätta utveckla vår förening och arbeta för våra medlemmars bästa.

Richard Anglered

Ordförande

Nyval 1år

Daniel Nilsson

Kassör
Vice ordf.​

Omvalår

Helena Edenborg

Ledamot

Nyval 2 år

Jonas Augustsson

Ledamot

Omvalår

Malin Södergren

Ledamot

Nyval 2 år

Emmy Swärd

Ledamot

Omvalår

Mattias Omberg

Suppleant

Omval 1 år

Jimi Axzell

Suppleant

Nyval 1 år

     
     
Vi välkomnar Linnea Hjelm till oss 📝
2024-06-05 15:39

Linnea som är född 2005 spelade senaste säsongen i Allsvenskan med AIK, där hon gjorde 21 poäng (15+6). Hon har även erfarenhet i SSL där hon spelat med Åkersberga 💥

Varmt välkommen Linnea 🔥

 

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna 📝

 

Sportchef Nilssons kommentar: 

Vi är väldigt nöjda över att Linnea väljer oss i konkurrens med andra klubbar. Vi får in en ung utvecklingsbar spelare som gör oss bättre här & nu men som det även finns en väldigt stor uppsida i på längre sikt. Linnea är även en forward som är rightare, bra näsa för att göra mål & är bra i båda riktningar.

2024-06-02 21:21
 

Gorm Entreprenad och Service Group har en lång historia av att erbjuda pålitliga tjänster inom kranbilar samt trafikanordningar. Deras experter är specialiserade på maskinservice, hydraulservice, montage och svetsarbeten.

De strävar alltid efter att leverera högkvalitativa lösningar till kund.

Med stort intresse för idrott och fokus på kvalitet så tyckte de verkligen att Telge SIBK var rätt att samarbeta med. Vi hoppas och tror GORM syns och hörs på läktaren i år.

/Marknadsgruppen

Jennifer Ekman förlänger 📝
2024-06-02 18:06

Förra säsongen gjorde Jenna sin poängbästa säsong i Allsvenskan & noterades för 23+10 på 21 matcher i serien vilket ledde till en sjunde plats i poängligan. 

Glädjande nyheter att denna målfarliga forward förlänger med oss 💥💥

 

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna📝

 

Tränare Martin Stockhults kommentar om förläningen:

Den lokala prägeln på laget fortsätter vilket vi både är nöjda och stolta över. ”Jenna” som tog flera steg i sin utveckling förra säsongen kommer att vara en väldigt intressant spelare att följa den kommande säsongen tror jag. Med sin tyngd, kraft att kunna bryta igenom i trånga situationer och bra avslut så är hon en svår spelare att försvara sig mot för våra motståndare. Dessutom i en bra ålder så vi räknar med att det finns fortsatt utveckling. Det kommer bli spännande att arbeta vidare med henne.

Vi välkomnar Thea Lindén till oss 💥
2024-06-01 18:41

Thea kommer senast från Nacka i allsvenskan men under säsongen 22/23 gällde spel i den högsta ligan. Samma säsong så var hon utlånad till oss i 5 matcher & visade upp sin kvalité med att ösa in 5 mål 🔥

Sportchef Nilssons kommentar: 
Vi är väldigt glada att Thea kör från början denna säsong med oss. 
Hon körde med oss på dubbellicens förr förra säsongen & jag tyckte att hon gjorde det riktigt bra. 
Thea är en skolad & bolltrygg spelare som vi hoppas kan utvecklas ännu mer hos oss.

Kajsa Alm förlänger
2024-05-29 21:01

 📝

Kajsa startade senaste säsongen med Strängnäs men kom till oss på en dubbellicens under säsongen 💥

Så kul att Kajsa valt denna säsong att signa på & spela med oss från start ❤️

 

Kontraktet är skrivet över dom två kommande säsongerna 📝

 

Tränare Stockhults kommentar kring att Kajsa väljer spel i Telge: 

I Kajsa så får vi behålla en spelare med ett högt innebandy IQ & som dessutom har sina bästa år framför sig. Trots en ung ålder så är hon ett föredöme gällande att ligga rätt i position såväl offensivt som defensivt men hon har även en väldigt fin egenskap i att hon hela tiden gör sin omgivning bättre. Det är även en spelare som har en lokalanknytning samt en vilja att själv driva sin utveckling. Detta ligger i linje med hur vi vill arbeta samt att vi är väldigt glada över att Kajsa väljer fortsatt spel i Telge.

Ny/gammal målvaktstränare är klar för nästa säsong
2024-05-28 18:22

Ny/gammal målvaktstränare är klar för nästa säsong

Matte Weilow är ett välbekant ansikte inom klubben & har axlat denna roll förr, både i damlaget samt i vår juniorverksamhet. Vi är glada över detta tillskott för att kunna erbjuda våra målvakter den träning dom behöver för att fortsätta utvecklas! Välkommen tillbaka Matte!

Vi välkomnar Pernilla Lövgren till oss
2024-05-27 20:32

Vi välkomnar Pernilla Lövgren till oss 📝

 

Pernilla är en rutinerad spelare som har många Telge säsonger i bagaget 🔥

Liksom många andra i laget så kommer hon från närområdet & har Nykvarn som moderklubb.

Hon spelade dock majoriteten av sin tid som junior i Telge 💥

Kontraket är skrivit över dom två kommande säsongerna 📝

 

Sportchef Nilssons om nyförvärvet:

Vi är glada att Pernilla vill satsa & försöka ta en tröja hos oss.

Pernilla tror jag kommer bidra med kraft i spelet & hon besitter ett bra skott. 

Personligen tycker jag att det är fantastiskt att få tillbaka tjejer efter att dom har bildat familj.

Nyheter från våra lag
D2, 16/05 16:15 
Pojkar 09/10, 13/05 16:06 
Flickor 10/11, 10/05 16:11 
Flickor 13/16, 08/05 19:19 
Herrar H2, 29/04 12:00 
Dam SSL, 23/04 19:11 
Flickor 10/11, 23/03 22:09 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram