Vi söker fler spelare till våra lag. Vill du spela med oss i Telge SIBK? Anmäl dig via länken.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 09-10

Välkommen till Pojkar 09/10
Lagfoto Pojkar 09/10 säsongen 2022-2023

Vi är ett lag bestående av pojkar födda 2009 och 2010, som spelar matcher på röd nivå. Spelarna kommer från blandade delar av Södertälje och många olika skolor. Vi vill både spela innebandy och ha en bra gemenskap.

 

Säsong 2022/2023  tränar vi måndagar i Pershagenhallen 17.00 - 18.30, onsdagar i Östertäljehallen 18.30 - 20.00 och fredagar i Västergård Arena mellan kl 17.00 - 18.30

 

Vi är idag drygt 20 spelare men tycker att alla ungar ska spela innebandy så varmt välkomna att höra av er till oss och komma och träna. Det är absolut inte för sent att börja med innebandy i 12- eller 13-årsåldern. Det är självklart enklare om man hållt på med ishockey eller någon annan bollsport i lag. Men med hårt arbete och lite tålamod kommer man ikapp.

Vi tycker också att det är bra att man håller på med olika sporter i den åldern som spelarna är och hjälper gärna till att få det att funka så bra som möjligt om man också har flera idrotter.

 

Kontaktuppgifter till ledarna finns under "Truppen" i menyn till vänster.

 

Häng med oss och spela innebandy!

Hur man skyddar boll
2023-01-24 21:43

I analyser över matchspel och på träningar har vi sett att vi behöver arbeta mer med att skydda boll. När vi har vunnit boll vill vi inte förlora den och när vi utmanar en motspelare vill vi göra det svårt för dem att ta bollen. Här är en bra video om hur man bör tänka och göra för att skydda bollen.

 

Och som vanligt; försök att träna på att vara så rejäla i skydd av boll så att det inte ens ska vara möjligt att slå på era klubbor när ni har boll.

Matchen mot Nykvarns IF uppskjuten
2023-01-18 13:54

Den planerande matchen på söndag (22/1) är uppskjuten på Nykvarns IF:s begäran. Vi återkommer om nytt speldatum.

Utmärkelser 2022
2022-12-22 19:05

På avslutningslunchen idag på Östertälje Pizzeria gav vi utnämningar till våra spelare. Detta blev årets utmärkelser 2022!

 

Årets spelintelligens – Charlie

Motivering: Läser alltid spelet perfekt och fattar nästan alltid rätt beslut ute på plan.

Årets bollvinnare – Emanuel

Motivering: Ger aldrig upp en boll och fortsätter jaga precis så länge det behövs.

Årets passningsspelare – Oliver S

Motivering: Vinner bollar med sin fart och fortsätter gärna spela tills han hittar passningar som allt oftare leder till mål.

Årets utmanare – Maxim

Motivering: Ser aldrig en motståndare som ett stopp, bara som ett hinder att ta sig förbi på vägen mot målet.

Årets defensiva forward – Adrian

Motivering: Missar sällan en markering på defensiv planhalva och finns alltid där och stoppar motståndarnas ytor.

 

Årets sammanlänkare – Elias

Motivering: Binder ihop försvar och anfall och fördelar spelet mellan lagdelarna och byter snabbt och rätt position när spelet kräver det. Eller håller bollen i box play så länge det behövs.

 

Årets tekniker – Erik

Motivering: Lyckas ofta kontrollera och vinna bollar där det är som svårast – nära motståndarmålet.


Årets lagspelare – Nils

Motivering: Pratar med alla och jobbar hårt för att föra laget samman både på träning och under match.

Årets brytare – Kasper

Motivering: Är alltid där med sin klubba och tajmar löpningar och bryter bollar och passningar.

Årets bolltäckare – Milo

Motivering: Täcker boll mot sarg, täcker boll vid skott, täcker boll vid inspel, täcker boll alltid. Och spelar sedan den till säkerhet.

 

Årets backhandskott: William

Motivering: Satte grym backhandsvolley mot Mesta, men har ett bra skott både backhand och forehand.

 

Årets mellandistansskytt: Johan

Motivering: Johan har ett bra skott från alla delar av plan, men alldeles särskilt från avståndet mitt emellan mittlinje och mål.

 

Årets speluppbyggare: Karim

Motivering: Karim har grymma passningar från backplats och upp i banan och kan lägga både korta passningar och långa passningar över hela banan och värderar ofta rätt.

 

Årets nykomling: Makarios

Motivering: Har gjort sina första matcher i år och kliver alltid in och gör sitt yttersta för laget.

 

Årets fysiska backspel: Oscar

Motivering: Går alltid tufft in i dueller och visar att det gör ont att möta lagets försvar. Gör dessutom fina brytningar och lägger upp bollen långt vid behov.

 

Årets trygghet: Toni

Motivering: Alltid lugn och trygg, både gentemot lagkamrater utanför plan och i allt sitt agerande på plan.

 

Årets reflexer: Ludvig

Motivering: Har inte varit med så mycket på slutet, men när han är med gör han grymma reflexräddningar och när han är inspirerad är han grym i målet.

 

Årets utveckling: Elliot

Motivering: Tar kliv efter kliv i sin utveckling, särskilt gällande skotten och är ibland med och utmanar i strafftävlingarna.

 

Årets offensiva back: Philip
Motivering: Vågar använda sin fart för att kliva upp i banan och ta med sig bollen och bedöma när motståndare är felplacerade och utnyttja det.

 

Årets frislagsskytt: Oliver O
Motivering: En av våra många duktiga skyttar med en grym precis, hårdhet och skruv, men framför allt duktig på att värdera situationen vid frislag och välja passning eller skott.

Årets närkampare: Yamel

Motivering: Går alltid hårt och sjyst in i alla närkamper och är tuff att spela mot. Ger aldrig upp och sliter i varje närkamp.

Höstterminens sista matcher
2022-12-04 23:26

Idag blev det seger mot Katrineholms IBF efter säsongens kanske bästa insats. Två mål av Charlie som därmed blev den 13:e spelare i laget att göra mål i seriespelet (den 14:e om man räknar in målvakts-Nils hattrick som back i träningsmatchen mot Salem precis före seriestart).

 

idag fick vi till mycket av det vi pratat om:
- Snabbt spel genom mittplan med bollar i djup snarare än sidled, alternativt rakt tillbaka till back. Dvs vertikalt spel genom mitten.
- Backar rättvända med bollkontroll och senare med i anfall så att vi får tryck med hela laget och kan använda skott från backposition.
- Ökad rörlighet vid målvaktsutkast.
- Styrningar och skymning av motståndarmålvakt.
- Hålla motståndarna utanför oss i försvar och alltid i skottlinjen inom mindre än en halv sekund på vår planhalva

- Spela runt i anfallsspel med rörligt passningsspel. 

 

Men det finns också saker att jobba på. 

- Passningar över centrallinjen i anfall.

- Rörlighet framför motståndarmålet.
- Snabbare förstapass på fri spelare.

- Mer snack. Det ska vara framåt i tid (det som hänt behöver vi inte snacka om under matchen, det tar vi efteråt), framåt i plan (målvakt och backar har bäst överblick) och geografiskt (hellre "finns i mitten" eller "längs sarg" än att ropa namn eller "spela mig")


Nu har kallelser gått ut till höstterminens sista matcher. Vi ser fram emot att spela dem och att spelarna gör sitt yttersta. Vi tränare är otroligt stolta över alla spelares framsteg under hösten.

Höstlov
2022-10-30 20:22

Nu är det höstlov för våra spelare. För dem som är hemma kör vi enklare träning måndag i Pershagenhallen och onsdag i Östertäljehallen.

 

För den som vill passa på att öva teknik finns några övningar på röd nivå i klippet.

Följ oss på instagram
2022-10-11 21:14

Telge SIBK P09/10 har ett nytt lagkonto på instagram där vi planerar att lägga ut bilder från verksamheten: https://www.instagram.com/telgesibkp0910/

 

Följ oss gärna där!

Bli bättre målskytt
2022-09-27 17:46

Förra veckan diskuterade vi en del kring målskytte och hur man ska agera och träna för att göra fler mål. Vi listade fem tips för att träna på att göra fler mål. Vid sidan om att man faktiskt ska skjuta och göra allt man kan för att träffa mål när man skjuter.

1. Träna på att titta på målvakten vid skott. Målvakten tittar på dig. Om du inte tittar på målvakten är du direkt i underläge.
 
2. Träna på skjuta snabbt. Helst direkt på passning. Lär dig att utnyttja att målvakten inte hinner komma rätt i placering.
 
3. Träna på att skjuta lågt. Och gå på retur.
 
4. Träna på att dra bollen i sidled mot eller från kroppen i samband med skott. Framför allt för att kunna skjuta runt/förbi backar men också för att snabbt få en annan vinkel.
 
5. Träna att skjuta i konstiga positioner med bollen för långt fram eller för långt bak och när du är i obalans.
Stötta laget genom att handla från Newbody
2022-09-18 23:43

Vi vill åka på fler cuper, ha fler träningsdagar och gemensamma aktiviteter. Därför behöver vi ha en starkare lagkassa. Just nu säljer vi därför från Newbody. Kontakta gärna någon i laget som du känner och köp direkt från dem.

Eller så kan du beställa via länken nedan (går via Nils i laget och eventuell leverans via laget går då via Nils familj):

https://newbodyfamily.com/sv-se/shop/s/TEAWGEY/EAZNBP

Fys + dragskott
2022-08-31 22:36

Idag inledde vi träningen med frivillig fysträning.  Sju av killarna i laget kom tidigare och körde 3 kilometer i Östertäljespåret innan träningen. Under tiden byggde några av de andra klart sargen och körde enklare uppvärmning. Om man inte kunde vara med idag: Ta gärna en löptur och kör fys på egen hand!

Idag tränade vi också lite på dragskott i fart. För dem som inte var med idag eller som vill repertera kunskapen rekommenderas videoklippet där Oscar Lundin förklarar.

Några fakta om innebandy
2022-08-29 23:10

Idag på träningen gick vi igenom några viktiga fakta om innebandy.

 

- Mer än hälften av alla mål görs efter att man vunnit bollen på mittplan. Därför är kamp, rörelse och markeringar på mittplan viktiga.

- De allra flesta mål görs efter avslut från mitten av planhalvan framför motståndarnas mål. Därför är det viktigt att försöka ha rörelse och göra sig fri i mitten, och hitta ytor mellan och bakom ryggen på backarna. Men därför är det också viktigt som försvarande lag att stänga till och markera i mitten.

- En tredjedel av alla mål görs i hörnen längst ner vid stolproten. Det görs betydligt fler mål där än uppe i kryssen. Vill man göra snygga mål ska man skjuta mot krysset. Vill man göra många mål ska man skjuta lågt och jobba på styrning och returer.

 

- De flesta mål görs med noll till tre passningar och inom 8 sekunder efter bollvinst. Det gäller därför att vara snabb och distinkt efter att man vunnit bollen. 

Vi gick också igenom löpteknik. Repertera gärna genom det klipp som finns att titta på här.

Höstträningarna igång
2022-08-27 13:01

Höstens träningar är igång. Måndagarnas träningstid kommer vara 17.00 - 18.30 från måndag. 

Därefter tränar vi på onsdagar och fredagar. Fredagarna är det samträning med P07/08 och dessa träningar leds i samarbete med Akseli, Johan och Richard som är tränare för denna grupp.

 

Vi vill just nu ha fokus på samarbete och passningsspel men kommer också gå mer och mer över mot positioner och taktik.

 

En bit in i oktober blir det seriepremiär!

Glad sommar!
2022-06-11 15:21

Vi ses igen till hösten!

 

 

Säsongsavslutning
2022-06-08 22:14

Idag var det säsongsavslutning för Telge SIBK P09/10. Vi körde match mellan lagets spelare och föräldrar/familjemedlemmar och avslutade med fika.

Tack till alla spelare som representerat laget under säsongen och tack till alla föräldrar som ställt upp med alltifrån kiosk till sekretariat. Ni är grymma!

 

Vi ses till hösten!

Under sommaren är det viktigt att hålla igång med träningen. Se gärna exempel på klubbteknikövningar i youtubeklippet. Dessa kan man göra hemma. Arbetar man med dessa varje dag eller några gånger i veckan kommer det ge snabb effekt på klubbtekniken i den ålder spelarna är i.

Skotteknik
2022-04-27 21:59

Vi fortsätter med träningar in emot sommaren. På träningen idag spelade vi rätt mycket match, men gick också igenom en del skotteknik. För den som vill fördjupa sig i skotteknik - och vad man tekniskt bör sträva efter - vill vi tipsa om denna film.


Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 28/1 13:00
Sön 15/1 13:30
3 - 3  
Lör 14/1 12:45
4 - 3  
Sön 18/12 12:15
5 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 26/01 10:18 
Telge SIBK, 03/12 10:54 
Telge SIBK, 18/10 16:17 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram