Vi söker fler spelare till våra lag. Vill du spela med oss i Telge SIBK? Anmäl dig via länken.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 09-10

Välkommen till Pojkar 09/10
Lagfoto Pojkar 09/10 säsongen 2023-2024

Vi är ett lag bestående av pojkar födda 2009 och 2010, som spelar matcher på röd nivå. Spelarna kommer från blandade delar av Södertälje och många olika skolor. Vi vill både spela innebandy och ha en bra gemenskap.

 

Säsong 2023/24  tränar vi måndagar i Östertäljehallen 19.30 - 21.00, torsdagar Viksberghallen 17.00 - 18.30 och fredagar i Västergård Arena mellan  17.00 - 18.30

 

Vi är idag 24 spelare, där vi både vill ha en bred verksamhet och en möjlighet att stödja spelare med höga ambitioner som innebandyspelare. Säsongen 2023/2024 var vi det lag av alla lag i Sörmland som hade flest spelare födda 2010 som spelade matcher på nivån "Röd C". 

Självklart är fler spelare välkommen till vårt lag. Om man tidigare spelat innebandy eller ishockey är det självklart enklast att bara haka på. Likaså om man sysslat med någon annan bollsport. Är man nybörjare ställer det högre krav att själv visa engagemang och ta ansvar för sin utveckling, men vi stötta gärna oavsett. Det är bara att höra av sig så för vi en dialog om vad som blir bäst.

Vi tycker också att det är bra att man håller på med olika sporter och intressen i den åldern som spelarna är och hjälper gärna till att få det att funka så bra som möjligt om man också har flera idrotter.

 

Kontaktuppgifter till ledarna finns under "Truppen" i menyn till vänster.

 

Följ oss gärna på Instagram: https://www.instagram.com/telgesibkp0910/

 

Häng med oss och spela innebandy!

Moments of the year - spelare för spelare
2024-05-31 22:05

Vi tränare har gjort en sammanställning över en riktig höjdpunkt under året för alla våra spelare, som vi gick igenom på vår avslutning idag. Alla har bidraget till laget och alla förtjänar att få highlights.

 

Adrian

Tre mål borta mot Onyx Nyköping i en match som Adrian drev på och styrde och ställde. Bara två mål i matchprotokollet, men alla är överens om att han gjorde hattrick


Agaton

Agaton rullade in det viktiga kvitteringsmålet mot IFK Sala i Falun Floorball Cup, som var vårt första mål i 09-klassen i Falun efter två matcher med noll mål i protokollet

 

Charlie A

Två mål och en ass i semifinalen mot AIK i Falun Floorball Games var i högsta grad matchavgörande

 

Charlie L

Passningen fram till Elias första kasse mot Nykvarns 09-lag var gudabenådad och i konkurrens med mycket är den säsongens ögonblick för Charlie L

 

Efe

Det fantastiska målet mot Onyx Nyköping, där Efe fick möjlighet att göra mål under sin debutsäsong som innebandyspelare

 

Elias

Straffmålet mot Mesta där han hela tiden har blicken fäst på målvakten, läser perfekt, vinner den mentala kampen som en straff kan vara och lägger till slut in den i öppen kasse

 

Elliot

Den viktiga kvitteringen mot FBC Kalmarsund i slutspelet i Linköping Floorball Games. Äkta glädje!

 

Emanuel

Första målet mot Karlstad i Vänerns Pärla, där Emanuel får stänka upp den i nättaket efter en fin framspelning från Johan

 

Erik

Gör en dundermatch hemma mot Mesta med bland annat mål men allra bäst gör han det med passningen tillbaka till Theodor och jobbet med att sedan skymma framför mål. Fint skott av Theo, men utan Erik inget mål

 

Göte

Viktiga kvitteringsmålet in i öppen kasse på passning från Oliver S, som ledde till slutresultatet 1-1 och att vi blev grupptrea (av fem lag) i 09-klassen i Falun Floorball Games

 

Johan

Fem mål hemma nog Onyx Nyköping med mamma och pappa på läktaren. Solklar highlight!

 

Karim

Straffräddningen i träningsmatchen mot Värmdö där motståndare skulle zorra och ha sig, men där Karim bara kliver fram och kapar honom.

Kasper

Man blir inte noterad i matchprotokollet för andra-assist, men Kasper har många. I hemmamatchen mot Gnesta gjorde Kasper en perfekt sådan. Bollvinst, genom att som vanligt vinna löpningen mot deras forward. Snabb vidarepass till Charlie som kan passa vidare perfekt till Oliver S som kontrar in vårt ledningsmål. Kasper-spel när det är som allra bäst och viktigast för laget.

 

Malte A

Den fantastiska styrningen borta mot Katrineholm på passning från Elliot. En match som vi ändå förlorade i slutändan, men Maltes mål gav oss tro och hopp att fullfölja matchen och försöka vända ett tufft läge. Sällan har ett mål givit så mycket energi till ett lag...

 

Malte L

Det hårda slitet i matchen borta mot Gnesta, där han fick rådet att ta kampen mot deras backar för att vi skulle få med oss en utvisning. Han tog kampen mot deras backar och vi fick med oss en utvisning. På det stora hela en fantastisk match från Malte

 

Maxim

Hattrick mot Nykvarn hemma i Västergård Arena är ändå svårslaget som höjdpunkt, även om vi tyvärr till slut förlorade matchen

 

Milo

Det defensiva slitet i bortamatchen mot Nykvarn där vi lyckas vinna efter mål i slutsekunderna. En match där Milos slit och kamp genom hela matchen var avgörande.

 

Nils

Det finns otaliga räddningar. Men målskottet från mittlinjen borta mot Onyx 09-lag i den kanske bästa match vi spelade på hela säsongen var någon alldeles extra.

 

Oliver O

Kliv in i banan, stenhårt skott i bortre i kvarten mot det tjeckiska laget i Falun. Vi vann tyvärr inte matchen, men vi tog ledningen tack vare Oliver

Oliver S

Snurrfint, bollkontroll, skott i nättaket mot St Croix. Innebandykonst

 

Oscar

Det fina målet hemma mot Mesta där Oscar klev fram i slottet och tryckte upp den i krysset efter pass från Elias

 

Toni

Det hårda och stabila arbetet för att stänga ner semifinalen mot AIK i Falun Floorball Games, där Toni visar sig från sin allra bästa sida i att stänga ner alla möjligheter till konstruktivt spel för moståndarna

 

William

Williams mål i hemmamatchen mot Katrineholm som vi vinner 5-2 efter en solid insats från William och hela laget.

 

Yamel

Det hårda slitet framför mål som gav läge för att sätta en retur mot Bergs IK i Linköping Floorball Games, ett mål som var med och lade grunden för gruppseger

Lycka!
2024-05-13 16:06

Bild på när Charlie Aronsson passat fram till Göte Lindius första mål i Telge-tröjan

 

Foto: Martin Rosenkranz

Årets utmärkelser för spelarna i Telge SIBK P09/10
2023-12-21 23:05

Vid avslutningslunchen idag delade vi ut årets utmärkelser, så som traditionen bjuder:

Årets mod: Efe Aydin
”Redan efter bara någon vecka hade Efe modet att hänga med laget på cup med övernattning, trots att han inte kände någon innan och trots att det var ett helt nytt sammanhang.”

Årets lagspelare: Erik From
”För att han alltid är spelbar och spelar tillbaka. Aldrig gnäller på någon och alltid kliver in framför mål och skymmer målvakten, så att någon annan kan göra mål.”


Årets speedkula: Malte Lorentzson
”Kommer in och utmanar och vinner löpdueller åt båda hållen på plan. Förmodligen snabbare än blixten.”


Årets passningsläggare: Charlie Tull Lindsalu
”Hittar ofta bra, snabba och perfekta passningar och lade en gudabenådad assist till Elias, för ledningsmålet hemma mot Nykvarns P09-lag.”


Årets lagkamrat: Emanuel Willford
”Alltid inställningen att ge hundra procent. Alltid schysst och peppande. Otroligt mån om att alla ska ha det bra och ser alla människor.”


Årets målskytt: Elias Nybacke

”Har utvecklat sitt skott och sitt offensiva positionsspel väldigt mycket och är otroligt duktig på att läsa och överlista målvakten.”


Årets skott: Nils Hansjons

”Alla lag har inte en målvakt med grymt skott, men Nils har passat på att bomba in tre skott från halvplan under sina få matcher som utespelare.”


Årets tuffing: Oscar Hedberg
”Oerhört resolut, nära och tuff i sitt spel på plan. Släpper inte förbi någon och låter aldrig motståndaren slappna av.”


Årets fighter: Yamel Iich

”Ger allt på plan och sliter alltid. Spelar en rak och tydlig innebandy, rakt mot mål, in i duell, in med retur. Det är svårt att spela enkelt, men det försöker alltid Yamel.”

Årets boxplayspelare: Adrian Bektas
”Boxplay är ett lagspel och inget man gör själv, men Adrian skulle vara svår att möta om det så var fem mot en. Håller sig alltid mellan skytt och målvakt och springer steg för steg för att alltid vara så nära boll som möjligt”


Årets spelfördelare: Oliver Södergren

”Är alltid spelbar och värderar snabbt om han ska lägga en passning framåt, på bladet, på yta, i sidled eller hemåt. Värderar också mellan att driva själv, lägga direktpass eller kontrollera bollen och titta upp och ge en behärskad passning.”


Årets utveckling: Karim Dakhallah

”Började på allvar som målvakt för mindre än ett år sedan, och kliver nu in i målet med pondus och självförtroende i matcher på alla nivåer.” 


Årets handleder: Malte Jönsson Alin
”Grymt handledsskott och känsliga handleder också i drivet på plan. Spelar med flyt och rörlighet med boll och utan boll.”

Årets presspelare: William Bektas
”Vinner ofta boll i offensivt presspel med sin snabbhet och spelintelligens. Avgör ofta rätt när han ska pressa och när han ska backa.”


Årets bollvinnare: Kasper Hamn
”Läser motspelaren, tajmar rätt och vinner både löpduellen och bollen. Gång på gång.” 


Årets prickskytt: Maxim Rosenkranz

”Finns det en liten lucka i krysset eller i bortre hörnet så prickar han just där. Snabbt skott, och otroligt sikte.”


Årets slitvarg: Milo Casamith Järnhäll
”Ger alltid allt när han är ute på plan och befinner sig alltid mellan målvakten och bollen. Täcker flest skott av alla i laget och trycker motståndarna utanför sig. Full fart på plan och full fart för att ta ett byte när läge ges.”


Årets stoppkloss: Toni Ruzic
”Ingen boll, eller motståndare, går förbi Toni. Släpper nästan aldrig till några målchanser i den zon han vaktar över. Alltid nära bollen och motståndare. Tuff att möta.”


Årets magiker: Johan Westerlund

”Försöker ofta hitta på nya saker på plan och hittar både skott och passningar som är svåra att läsa. Oförutsägbar, närvarande, snabb i tanken.”


Årets vinnarskalle: Oliver Olic
”Är beredd att jobba hårt för att vinna matcher, både defensivt och offensivt. Tar alltid den roll han får på plan. Söker ofta feedback om vad han kan förbättra i spelet - för att laget ska vinna.”


Årets nykomling: Charlie Aronsson
”Kommer in i en ny klubb med lust, ödmjukhet och engagemang. Proffsig och schysst från första dagen med laget. Bidrar med både bra attityd och spelförmåga.”


Årets kontringsspelare: Agaton Persson

”Oerhört duktig på att snabbt följa med och vara ett perfekt spelalternativ när spelet vänder, vilket innebär att han ofta är den som sätter bollen i mål på en kontring.”


Årets hjälpare: Elliot Nilsson

”Ställer så ofta upp och hjälper till att stå i mål så att han blivit lagets inofficiella tredjemålis. Ställer alltid upp på den position och roll han får. Vill alltid bidra till att det går bra för laget, för alla andra, för träningarna.”

Några bilder från vinster mot Nykvarn
2023-12-10 21:53

Fler bilder (+4) >>

Martin Rosenkrantz - pappa till Maxim - tog några fantastiska bilder från matchen mot Nykvarn.

 

Fler bilder finns under fliken "Rosenkranzphotography"

Passningsträning utan målis
2023-11-23 22:31

Idag hade vi inga målvakter på träningen för första gången på länge. Vi brukar vara två, och få förstärkning från Björn i P11/12 om Karim eller Nils inte kan - eller om någon av dem tar en träning som utespelare.

Därmed möjlighet att testa andra och nya övningar för att träna på passningsspel under press. Och ännu mer lära oss gilla att möta lag som sätter hög press och bjuder på ytor om vi bara behärskat spelar oss ur pressen.

Till exempel denna variant som bygger på noggrannhet, kommunikation och blick för spelet.

 

 

Rörlighet bakom ryggen och snabba beslut
2023-11-14 14:52

På gårdagens träning jobbade vi en del med 2vs1 samt 3vs1 med syfte att öka rörligheten framför mål och att hitta ytan bakom ryggen på försvarare. Vi behöver dessutom bli snabbare på att fatta beslut på plan, och då behöver vi ha övningar som innefattar beslutsfattande. I detta fall hur man som försvarare ska pressa och om man som anfallare ska avsluta själv eller hitta passning.

 

I 3vs1-varianten av övningen körde vi något modifierat jämfört med klippet, där vi istället lät en spelare starta framför målvakt och försöka backa upp till passning. Det är svårt att försvara sig när man har två spelare bakom ryggen som rör sig åt olika håll.

Hitta avslut lite längre från mål
2023-10-26 00:16

Denna vecka har vi pratat mycket om att inte komma för nära mål vid avslut, utan att försöka hitta utrymme lite utanför målområdet.

 

I klippet här förklarar Oscar Lundin på ett pedagogiskt sätt varför man lättare kan hitta luckor när man är lite längre bort från målvakten. 

Så gör vi mål från halvplan
2023-10-04 22:36

Idag på träningen jobbade vi med backskott. Vi har tidigare jobbat med uppspel och etablerat anfallsspel. Syftet är att få till tryck på motståndarna. Bra tryck får vi när vi i slutändan anfaller med fem spelare. Fem viktiga lärdomar för att få till mer mål från backskott.

 

1. Träna på att få upp blicken, kommunicera och hitta passningen till back. Passar vi inte back så blir det inga mål från backskott.

 

2. Skjut många skott på träning. Finns bara ett sätt att få bra skott och det är att skjuta många skott. 

 

3. Skym målvakten. Låga backskott med spelare framför mål ger mål på styrningar och returer.

 

4. Träna på att skjuta runt täckning. Ni möter spelare som kommer ut snabbt mot boll. Skjut runt koner, stolar eller väskor.

 

5. Öva på tekniken. Bra instruktion för dragskott i videon. Ni kan öva grundrörelserna hemma. Tänk på att kraft i skott kommer från fart, benstyrka och teknik. Riktning kommer med handleder, bröstet mot mål och fullföljd rörelse.

Give and go - passa och förflytta sig
2023-10-03 13:14

På gårdagens träning jobbade vi mycket med give and go - dvs att hitta ny position och vara rörlig efter att man slagit en passning. Genom ett snabbt och rörligt passningsspel kan vi hitta fram till farliga lägen och göra det mycket svårare att ställa upp ett försvar.

 

Vi jobbade en hel del med en övning som tydligen kallas passningsövning 23 (Bengt).

Följa laget i Innebandyappen
2023-10-01 09:11

Snart börjar säsongen med matcher, som ofta rapporteras live i Innebandyappen. Heja på laget och lägg gärna ut foton och filmer från matcherna, som några av våra föräldrar brukar göra (och särskilt Charlies mamma Jessica).

 

På denna länk hittar ni lagets sida Innebandyappen.

 

https://innebandy.app.link/mCf1ciUAwDb

Det tycker våra spelare att är det bästa med innebandy
2023-09-20 23:03

Idag var alla spelare med på träningen, och vi passade på att ha individuella samtal med nästan alla spelare. En av frågorna som ställdes var "När tycker du att innebandy är som roligast?"

Vi vill dela med oss av några av våra spelares kloka svar, som mycket visade hur viktigt det är att lyckas med saker som lag. Vi berättar förstås inte vilken spelare som sade vad, det stannar mellan spelare och tränare.

"När lagmoralen är på topp."
"När man vinner och alla gör sitt bästa."
"När man är tillsammans med laget och gör roliga saker."
"När man gör laget glada."
"När alla andra har roligt."
"När folk är seriösa på alla övningar."
"När man lägger en bra pass till ett mål."
"När vi vinner som ett lag."

Träningsläger
2023-09-10 15:06

I helgen körde vi träningsläger, med övernattning i Tveta vandrarhem. På söndagen två träningsmatcher. Först vinst mot Huddinge IBS med 3-1 och därefter kämpade vi oss till oavgjort 5-5 mot Älvsjö AIK efter att ha legat under med 0-3!

 

På bilden, eld och samvaro på höjden ovanför Tveta.

 

 

Första träningen
2023-08-20 22:05
Bild från sommarläger där några av våra killar hade landslagets Kevin Haglund (med många år i Telgetröjan) som hjälptränare

Måndag 21/8 kör vi säsongens första träning i Östertäljehallen klockan 19.30.

Välkomna!

Speluppbyggnad och träningsflit
2023-05-08 20:34

Idag inledde vi träningen med att titta på två videoklipp. Det första från ett Instagram-inlägg från Landvetter Wings - som är Sveriges kanske bästa 09-lag. Klippet visar hur ett framgångsrikt spel bygger på enkla och tydliga passningar, som egentligen inte är svåra men som aldrig får bli fel. Syftet är att få syn på något som är bättre så att spelarna själva vet vad de ska sträva mot i matchspel och övningar. 

@wingsp09 | Instagram

 

Det andra klippet var från träning med Lagan IBK, där man egentligen inte gör så komplicerade övningar men där man är noggrann och gör alla övningar i högt tempo med precision och fokus. Syftet är att visa vad vi bör sträva efter för att utvecklas ännu mer på de träningar vi redan har. Man får ut väldigt mycket av att ge 100 procent på träningarna.

(302) Innebandy Lagan IBK tränar - Skott & spelintelligens - YouTube

Spelade matcher
Fre 17/5 17:30
Fre 12/4 18:30
2 - 3  
Lör 23/3 16:30
3 - 0  
Lör 23/3 13:30
1 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram