Serie:Herrar Division 3 Öst   Tabell >>
Samling:15:30
Sur seriepremiär
2021-09-18 12:51

Då är premiären avverkad och dessvärre så startade vi serien med en 6-8 förlust mot Järna SK.

Vi visste att det skulle bli en svår match då vi endast var 10 utespelare plus Mikael Celik som reserv.

Första perioden:

Matchen börjar intensivt och 5:07 så hittar Adam Blomberg till Josef Celik som skjuter in 1-0.

6:28 så går Robert Camusets klubba av och han missar att plocka upp delarna när han går och byter vilket resulterar i en två minuters utvisning. Järna får bra rull på sitt PP och 7:46 så skjuter Mikko Toivonen varpå Filip Fagernäs, 5-målskytt för dagen, sätter dit returen.

9:43 får Mikko Toivonen bollen till Ludvig Elg som sätter 1-2.

15:18 får vi till en bra omställning och Björn Danielsson hittar Josef Celik som kvitterar.

17:08 så försöker Robert Camuset bryta igenom med bollen på vänster sidan men Albin Elg låser klubban och han åker ut två minuter för det. Även vi får bra rull på bollen och 18:04 så får Iskander Elias Saume bollen igenom till Anton Bylger som ger oss ledningen 3-2 vilket blir resultatet inför pausen.

Skottstatistiken 8-9

Andra perioden:

27 sekunder in så slår Joacim Yderström en boll, strax under knähöjd, till Fagernäs som styr bollen på volley och det är kvitterat.

4:31 så åker Robin Karlsson, Järna, ut två minuter för slag och i detta PP så kunde vi se bristen på träning samt att vi inte var så samspelta. PP resulterar inte i något mål. Powerplay spelet går fram och tillbaka och dom gånger vi spelar så som tanken är så får vi bra lägen och vi håller Järna i schack.

8:28 så snirklar Markus Kaski in 4-3 på pass från Saume.

11:07 så är vi slöa efter ett anfall och Edvin Fasth i Järna målet kastar bollen rakt genom mittplan, vi hinner inte bryta bollen och Järna spelare försöker skjuta men får ett slag bakifrån. Detta resulterar i en straff som Fagernäs förvaltar väl.

Vi får lite energi av denna situation och 11:40 så gör Bylger 5-4 på pass från Kaski. Resultat står sig perioden ut och vi spelar kontrollerat och Järna har svårt att komma till avslut men man märker att vi är endast 10 man och att vi inte har haft många träningar.

Skottstatistiken 12-7

Tredje perioden:

Järna gör en direkt kopia på andra perioden och 27 sekunder in så slår David Eklöf in bollen på volley på pass från Yderström. Yderström lyckas skrapa ihop 4 assist under denna eftermiddag.

4:04 så passar Yderström bollen till Fagernäs som skjuter ett direktskott och Järna tar ledningen.

4:51 så åker Saume på en tvåa för slag.

6:45 så stänker Fagernäs in 5-7 på pass från Pontus Päivinen.

9:07 så åker Päivinen ut för otillåten trängning när han inte hänger med Camuset. Vi slarvar ännu en gång i PP och gör inget mål.

13:57 så hittar Markus Riskula bollen till Bylger som reducerar till 6-7 närmare än såhär kommer vi inte.

16:38 åker Björn Danielsson ut två minuter för hands och i det efterföljande PP så gör Päivinen 6-8 på pass från Yderström, tid 17:58.

19:52 så åker Päivinen ut två minuter för låsning.

Skottstatistiken 9-4

Totalt: 29-20

Summering:

Det märks att vi inte har tränat tillräckligt och att alla inte är samspelta. Dom gånger vi spelar som tanken är så är vi väldigt effektiva. Dock så märker man att vi inte orkar ha fokus uppe hela tiden, vi orkar inte ta den lilla extra löpningen, vi går och byter istället för att springa och byta. Vi har dålig första touch etc.

Det kommer behövas några träningar till men jag har stort förtroende för laget och jag ser att returen kommer vi ha full koll på matchen och resultatet.