SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Herrar Div 3

Telge SIBK U-lag
10 - 5
IFK Mariefred
Telge SIBK U-lag10 - 5IFK Mariefred

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 oktober, 14:00
Plats:Västergård Arena A
Serie:Herrar Division 3 Öst   Tabell >>
Samling:13:00
Two-face
2021-10-24 17:41

Torsdagsträningen ersattes med fotografering. Med andra ord så var det ett lag som var väldigt sugna på att få spela innebandy. En promenad innan uppvärmningen samt en bra uppvärmingen med några spurter innan matchstart visade sig vara en bra kombination mot ett Mariefred som vi inte visste så mycket om förutom att de låg sist och att man förlorade i snitt med 5-9. Beslutet var att i de första 3 bytena känna på motståndaren för att se vad vi kunde förvänta oss.

 

 

Första perioden:

Vi kommer igång snabbt då vi är taggade. Redan efter 3 minuter får andra kedja (Danielsson, Ahlberg, Blomberg) bra snurr i anfall där Max får 2 bra lägen att göra mål men Mariefredbacken täcker ena gången och andra gången så är Anton Ljungqvist i Mariefredsmålet ivägen. 

05.16 får Celik bollen och kommer halvfri men får dåligt träff på bollen och skjuter utanför målburen. 

 

Bytet efter är det åter bra spel utav andra kedja där vi avslutar med pass från Ahlberg till Blomberg men Blomberg lyckas ej få på ett bra avslut. Tredje kedjan (Sauma, Bylger, Kaski) forsätter hålla vårt fina spel uppe och Sauma levererar bollen på högersidan upp till Kaski i hörnet som passar direkt till Bylger, dagens superstar med 6 poäng, som tar emot bollen och skjuter upp den i höger kryss. Tid 07.41.

 

Bytet efter så är det dags för första kedja (Narva, Johansson, Celik) att få till ett bra byte och återigen är det spel på höger sidan när Johansson står i höger ficka passar till Riskula på backplats som i sin tur tar några steg in i banan och slår en pass till Celik, som har tagit några steg upp på höger kanten, som skjuter direkt med ett slagskott och bollen flyger upp i nättaket. Tid 08.17. 

 

Vi fortsätter trumma på och när första kedjan är på planen igen så blir det klapp klapp spel när bollen går från Fromholz till Johansson på högersidan som passar till Celik nedanför förlängda mållinjen som i sin tur passar till Narva som skjuter bollen i mål. Tid 11.03. Bytet efter så är det återigen bra rull där vi avslutar med att Danielsson står bakom mål och passar till Ahlberg i slottet som skjuter in bollen i mål. Tid 11.52.  

 

12.55 lyckas Bylger och Sauma sno till sig bollen och Bylger passar Sauma som utmanar Mariefredbacken, vid höga slottet, och drar på ett ordentligt dragskott upp i vänstra krysset. 

5-0! 14.08 så slarvar vi försvar när Anton Dahlén, Mariefred, passar till Waldermar Trobeck. Trobeck får stå mitt i slottet och sikta in sig och förvaltar situationen på bästa sätt. 5-1.

Vi forsätter spela med högt tempo perioden ut men får inga jättefarliga lägen att göra mål men Mariefred är pressade och har svårt att komma till skott. 

 

Skottstatistik: 13-9

 

Andra perioden: 

Periodpausen tar vi upp positionspelet in anfall samt backarna ska kliva upp och stoppa omställningen när Mariefred får bollen. 

 

Det tar 10 sekunder så åker Fromholz ut för liggande spel när han stödjer sig på icke klubbförande hand. Vi har bra kontroll på Mariefreds PP och de skapar inte något riktig chans. Istället är det vi som utökar vår ledning till 6-1 när Bylger drar på ett skott från distans och Sauma petar in returen. Tid 02.46. 

 

05.02 får vi till ett bra uppspel på höger kanten till Kaski som i sin tur passar till Bylger slottet. Bylger får ta emot bollen och sikta in sig och snärtar till bollen i krysset. Efter detta mål tappar vi både tempo och koncentration. Mariefred har börjat kliva högre upp på våra backar och det blir mer hawaiispel. 09.09 så lyckas Mariefred kliva in framför mål men Nilsson gör en fenomenal rädningen med vänster hand. 

 

13.36 är det en närkamp i Mariefreds vänster hörn när Bylger slår till bollen så att den studsar i sargen på kortsidan och fram till Kaski som i sin tur gör två dragningar och skjuter in bollen över höger benet på målvakten. Johansson blir tvungen att stå över ett par byten på grund av känningar i ljumsken, vi kliver ner på två centrar. 17 minuter in så står Celik och Ahlberg i slottet och försöker få träff på bollen men ingen av dem får till något avslut mot mål och Mariefred får bort bollen. 

 

17.53 slår Stefan Turborn, Mariefred, en långboll nästan från eget höger hörn till Isak Norberg som kommer i en en mot en med Riskula. Norberg slår till bollen på volley och förbi Nilsson. 8-2.

 

Skottstatistik: 10-5

 

Tredje Perioden:

I period pausen handlar snacket om att fortsätta skapa passningsalternativ för varandra och att matchen inte är över, att vi behöver komma tillbaka till vårt spel. Johansson kommer tillbaka till spel så att vi kan rulla på tre kedjor. 

 

04.06 passar Dahlén till Albin Bergqvist som går köksvägen och får både slå en och två gånger innan bollen går in i mål. 05.03 så täcker Bylger skott i slottet och kontrar direkt. Han kommer in några meter i anfallszon och avlossar ett dragskott upp i högra krysset. 07.15 slarvar vi med bollen så att Mariefred kan sno till sig bollen. Norberg passar till William Jackobsson som kan skjuta in från toppen av målgården. 

 

09.01 hamnar Blomberg och Mariefreds lagkapten, Dennie Rydén, i en närkamp där Rydén faller och får ett frislag med sig. Dock så rappar han till Blomberg och får en två minuters utvisning. Vi får bra rull men inget bra avslut under hela PP:et. Dock så tar det endast 4 sekunder efter PP slutet för oss att utnyttja ett slarv av Mariefred försvaret när Celik och Johansson stressar, Johansson kan kliva framför mål och skjuta in bollen. 10-4.

 

13.21 så åker Trobeck ut för otillåten träning och ännu en gång får vi bra rull men avsluten lyser med sin frånvaro. 15:48 så kontrar Mariefred när Svante Lundell passar till Lucas Johansson som gör mål. 18.42 åker Narva ut för upprepade förseelser men vår BP håller Mariefred från att få till ett farligt läge. 

 

Skottstatistik 7-9

Totalt: 30-23

 

Sammanfattning:

Vi gör en riktigt bra första period för att vi spelar rakt och skapar alternativ för varandra. Vi håller oss till taktiken och spelar som ett lag. Andra halvan tappar vi koncentration, vi faller in i hawaii spelet som gynnar Mariefred mer. 

Vi är det bättre laget matchen igenom och viktigast av allt är att vi vinner ännu en match. 

 

Stjärnligan:

Anton Bylger ***

Markus Riskula **

Anders Sköld *

 


<< Tillbaka

 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram