Eskilstuna Nyfors IK5 - 2Telge SIBK U-lag

Samling:10:30
Bortamatch mot Nyfors
2021-11-23 07:24

Inför torsdagsträningen så kom Coach Celik med en liten bomb där han hade gjort om samtliga forwardsformationerna. Syftet var att få en nytändning då det har sett lite omotiverat ut på plan.

Rykten från träningen var att träningen gick väldigt bra. Samma formationer höll vi till matchen borta mot Nyfors.

Nyfors som har gått som ett tåg genom serien med fullpott samt snittar 11 gjorda mål per match. Fyra spelare toppar seriens poängliga med Stefan Bergman i spetsen. Vår plan var att låsa crosspassningarna genom slottet och försöka hålla Nyfors på en sida hela tiden.

Första perioden:

Vi hinner knappt börja innan Narva lyckas vinna bollen vid mittplan och passa den till Kaski som kommer fri. Han gör inget misstag utan dribblar bort målvakten och sätter bollen i mål. Tid 1.02.

Matchen fortsätter och vi har bra kontroll på Nyfors. Då man inte kommer någon vart så börjar man ta distansskott från halvplan. 12.30 så lyckas Simon Engelhardt få en retur på ett distansskott och givetvis så är Bergman där och skjuter in returen.

Spelet fortsätter och 16 minuter in så händer det som kommer definiera matchen för oss. Kedjan med Josef, Bylger och Blomberg får bra rull i vänster hörn. Bollen hamnar hos Blomberg i slottet men skott går utanför. Tyvärr missar under matchen flera liknande lägen.

Skottstatistik: 5-6

Andra perioden:

Under periodpausen lyfter vi fram att vi måste börja tänka på de små detaljerna samt att fortsätta låsa centralt och givetvis det gamla vanliga att vi måste skjuta mer.

Nyfors tuffar på och man får ett jätteläge när bollen går från ena sidan av målområdet till andra med ett avslutande direktskott. Jimmy i målet gör en extrem fin enhandsräddning. Andra perioden har varit vår akilleshäl under säsongen, vem kan glömma första matchen mot Nyfors när de gjorde 7 mål, och i denna match är det inte mycket som skiljer.

7.01 skjuter Chris Kämpe ett distansskott och på något sätt studsar returen ut till Niklas Åberg som skjuter in bollen. 10.03 så vinner Daniel Granberg bollen och passar till David Hansen som kan skjuta bollen i mål.

14.32 vinner ännu en gång Narva bollen. Han spelar fram bollen till Kaski, som står i målområdet ensam, och ännu en gång så dribblar han bort målvakter och sätter bollen i nättaket. Vi forsätter jaga och är så när att göra mål. Vi får flera lägen i slottet men antingen skjuter vi i bröstet på målvakten eller utanför.

18.31 åker Granberg ut 2 minuter för hårt spel efter en tackling på mittplan. Det var länge sedan vårt PP fick såå bra rull på bollen men dessvärre står sig resultatet perioden ut.

Skottstatistik: 10-5

Tredje perioden:

Inför tredje så är fokus på att fortsätta trumma på och att återigen skjuta mer. Att våga utmana deras backar.

Tredje perioden går igång och det blir spel fram och tillbaka. Båda målvakterna får göra några fina räddningar och 12.08 som kommer Engelhardt och Bergman i en 2 mot 2 och lyckas överlista oss.

Vi gör inga större förändringar utan fortsätter spela och med minuten kvar så tar vi ut Jimmy ur mål. 19.30 lyckas Kempe täcka skott och passa bollen till Martin Andersson. Andersson skjuter från halvplan och jagar ikapp bollen och sty in den i mål.

Skottstatistik: 8-6

Totalt: 23-17

Sammanfattning:

Nyfors vinner med 5-2 men vi gör en bra match. Hade vi t.ex fått in 3-3 i ett av våra fina lägen så kunde det sluta på ett helt annat sätt. Pratat med Nyfors spelarna efter matchen och de sa att det var en väldigt tuff match. Det är detaljerna som vi ska sätta framöver för att vi ska kunna ta oss till slutspelet och ta en av topplatserna, vilket jag är övertygad om att vi kommer göra.