Serie:Herrar Division 3 Öst   Tabell >>
Samling:18:00
Jakten
2021-12-10 22:13

Inför fredagsmatchen mot Mariefred så var det en lång jakt efter en målvakt då Jimmy inte var tillgängling pga jobb. Varken H2 eller juniorerna hade en målvakt som kunde hjälpa till. Det slutade med Adam fick bli räddaren i nöden, och vilken räddare han blev.

Annars var det hög frånvaro inför matchen och vi fick starta matchen med 10 utespelare.

Men dessa 10 slet som 20 man. Planen från start var att kontrollera matchen, ha mycket boll och framförallt skjuta.

Första perioden:

Matchen börjar lite avvaktande men vi får ganska snabbt bra rull på bollen. 4.03 springer Bylger med bollen in i slottet och passar ut till Kaski som skjuter direkt och bollen går in. Drygt minuten senare så passar Kaski bollen till Iski, som kliver in i slottet och skjuter in bollen. Spelet fortsätter och Mariefred har svårt att komma till avslut då vi hela tiden trycker ut dem mot sargen. 7.12 så flippar en mariefred spelare bollen förbi Riskula och försöker komma förbi men Riskula trycker ut spelaren och åker ut två minuter för obstruktion. BPet gör sitt jobb men Mariefred kommer till två bra avslut men då står giganten Adam i vägen.

10.47 slår Riskula en långboll, typ, som hittar fram till Bylger. Bylger gör inget misstag och skjuter in bollen i mål från nära håll. 14.00 så får vi väldigt bra rull mellan Kaski, Bylger, Iski, Camuset och Riskula som avslutas med att Bylger passar till Kaski som kan dribbla bort målvakten från nära håll.

Spelet fortsätter och Adam får gör några bestämda räddningar. Adams lugn i målet gör att laget kan spela disciplinerat och undvika onödiga frislag. 18.41 får andra femman (Jakobsson, Johansson, Celik, Sundgren och Sköld) bra rull och med mycket trafik framför mål så kan Jakobsson båga in och skjuta ett välplacerat skott in i krysset. Pass Sköld.

Skottstatistik: 6-10

Andra perioden:

I periodpausen var taktiken att fortsätta rulla boll och att vi inte behövde anfalla hela tiden samt att centern behöver flytta upp när Mariefred vänder upp från våra hörn.

27 sekunder in i perioden flippar Johansson bollen från egen planhalva mot Jakobsson, han skjuter på halvvolley och bollen går mellan benen på målvakten. 3.26 så åker Camuset ut två minuter för slag när han förösker sno bollen i eget hörn. BPet och Adam gör ännu en gång ett suveränt jobb och håller bollen ifrån mål. Dock så börjar Mariefred flytta fram positionerna och jaga oss lite mer. Båda lagen börjar även bli lite trötta. Detta gör att Mariefred får fler och fler chanser att göra mål men Adam gör ena fina räddningen efter den andra. 10.28 tar vi timeout för ta igen krafterna samt få ner stressnivån.

15.02 droppar Sundgren bollen till Bylger mitt i slottet. Han skjuter ett lågt skott och in i mål. 0-7!
Med det så väljer Mariefred att byta målvakt. 18.05 får Mariefred till slut hål på Adam. Vi slarvar lite grann med bollen i försvar och sen orkar vi inte göra hela jobbet med att täcka upp. Detta resulterar i att Markus Johansson kan vinna bollen och passa till Anton Dahlén som står mitt i slottet och han skjuter direkt. Adam är sånär på att ta bollen men till och med han måste kapitulera till slut. 18.45 så bågar Bylger med bollen och blir hårt tagen utav Mariefred försvaret och det slutar med att han faller hårt i golvet och måste avsluta matchen.

Skottstatistik: 13-4

Tredje perioden:

Med Bylgers skada så tvingas vi ner på tre backar då vi flyttar upp Sköld som center mellan Kaski och Iski. Taktiskt så är fokus på att spela smart och hushålla med energin.

Vi hänger inte med från start. Efter 2.10 så smäller det till bakom Adam när Linus Lindholm passar till Oscar Hagström, som i sin tur kan skjuta från nära håll. 4.43 så är Mariefred framme igen när Axel Svensson vinner bollen i vår försvarzon samtidigt som vi gör ett olägligt byte. Han passar till Lucas Johansson som i sin tur kan skjuta in bollen, återigen från nära håll. 5.52 får vi till ett taktiskt mål när bollen går som ett snöre från Sundgren på vänsterbacken till Riskula, som i sin tur passar upp till Jakobsson. Han knackar den vidare till Johansson som står vid högra fickan. Han passar direkt till Celik som har tagit löpet från sin vänsterkant in framför mål och behöver bara styra in bollen i mål. 3-8.

6.32 så löper Camuset upp med bollen, i klassisk Camuset manér, och passar till Kaski. Kaski passar tillbaka till Camuset, som har fortsatt sin löpning, som skjuter in bollen i mål. 7.31 är Camuset framme igen. Han har sprungit upp med bollen mot vänster hörn. I hörnet blir det en närkamp där Jakobsson ger understöd coh får fram bollen till Camuset. Med sin snabbhet rundar han målet och får in bollen. I samband med målet så tar Mariefred timeout. 8.51 åker Axel Trobeck ut två minuter för otillåten trängning när han knuffar Riskula in i sargen. PPet går inte så bra då vi är väldigt trötta vid det här laget. Istället kan Axel Svensson och Anton Dahlén kontra in 4-10. Tid 10.39.

12.36 får vi ett frislag i slottet. Axel Svensson protesterar och domaren har vid det här laget tröttnat på honom så han åker ut två minuter. Frislaget och PPet går snabbt när Riskula passar till Sundgren som skjuter in den i krysset. Det är trafik framför mål och ett välriktat skott. 17.04 så passar Riskula till Kaski som kommer fri och gör 4-12.

19.02 åker vi för andra matchen i rad på ett onödigt rött kort för en tackling.

11 sekunder senare så gör Albin Bergqvist 5-12 på pass från Dahlén.

Skottstatistik: 11-5

Totalt: 30-19

Sammanfattning:

Vi kämpar på bra hela matchen. Spelar smart och får bra rull långa stunder. Dock så märker man att spela på två femmor är väldigt krävande. Adam stabila spel i de två första perioderna gör att vi kan skapa utrymme målmässigt, vilket gjorde att trötthet som kom ikapp oss i tredje inte spelade så stor roll. Jag vill även tillägga att den strukturella delen i den första halvan av matchen var väldigt bra. Det är den delen som kommer göra att vi kan knipa topplatsen i slutspelserien.