Katrineholms IBF U-lag8 - 14Telge SIBK U-lag

Samling:15:30
Stormigt värre
2022-02-07 18:08
Katrineholm IBK - Telge SIBK

Bortamatchen mot Katrineholm blev första matchen i fortsättningsserien då matchen hemma mot Nyfors blev uppskjuten pga Covid.

Vi fick ännu en träning innan första matchen och det märks att det är månadskiftet Januari/Februari då sjukdomarna härjar lite överallt. Vi fick till en bra torsdagsträning fastän vi saknade 5 backar bl.a.

Att ta sig till Katrineholm i storm för att spela match slår aldrig fel och det gjorde det inte heller denna gång. Till denna match har vi även gjort klart med en nygammal spelare i Anton Anjou-Hebbel och en ny men familjärt ansikte i Jacob Sjölin. Båda har tränat med laget ett par gånger och vill ta en tröja för att hjälpa oss ta i kampen om första platsen. Inför matchen får vi ett par återbud som resulterar i att coach Celik får ännu en gång ta på sig matchstället.

Första perioden:

Katrineholm skapar en fin atomsfär innan match med intro och lineup. Detta måste ha triggat oss ordentligt då vi redan efter 53 sekunder är framme och skjuter in 0-1 genom Iski på pass från Adam.

Katrinholm försöker pressa högt och vi får lite problem med att bryta ur egen zon kontrollerat men efter 4.55 så får Micke upp bollen till kvällens gigant Hebbel, 6 mål, som avlossar en raket mot krysset. 6.33 så är vi åter framme när Max lyckas skjuta in 0-3 på pass av Iski.

Vi har bra kontroll över matchen då Katrineholm inte kommer igenom vårt försvar. 9.57 åker Adam ut för upprepade förseelser när han slår på en dribblande Katrineholmares klubba. Vi står emot och lyckas komma loss med bollen ur egen zon när det har gått 10.36, i samband med detta så låser Jacob Milde, Katrineholm, klubban på Camuset och åker ut två minuter. Vi slår frislaget och kontrar direkt när Josef passar till Hebbel som inte tvekar en sekund och han gör 0-4 endast tre sekunder efter utvisningen.

11.10 passar Micke bollen till Josef som snurrar upp Katrineholmsförsvaret och gör 0-5. 13 sekunder senare så är Max framme igen och gör 0-6 på frislagsvariant med väggsspelspass utav Sköld. Med det så byter Katrineholm målvakt. Kevin Palmér kliver av efter en tuff start på matchen och in hoppar Anton Fredriksson.

Detta ger Katrineholm en lite tändning. 13.05 lyckas William Johansson dra på en riktigt kanon upp i nättaket bakom Jimmy. Pass Viktor Hedlund. 19.30 åker Josef ut två minuter för felaktigt byte.

Skottstatistik: 7-14

Andra perioden:

Vi pratar om hur vi ska ta oss ur egen zon samt att inte falla ner för mycket vid Katrineholmsuppspelen. Katrineholm måste ha tagit någon typ av motivationskur för de kom ut som ett helt nytt lag. Det blir lite mer fart i Katrineholm men 3.19 så är det ändå vi som lyckas utöka vår ledning. Iski hittar fram till Max som gör sitt tredje för kvällen. 5.36 är det även dags för Hebbel att göra sitt tredje för kvällen när han smäller till bollen in i mål. Pass kapten Camuset.

8.17 så åker Josef ut två miuter för slag när han kommer bakifrån och försöker ta bollen. Detta blir starten för Katrinholms återhämtning. 39 sekunder in i PP så gör Milde 2-8 på pass av Linus Koivisto. 34 sekunder efter det gör Sebastian Andersson 3-8. Pass Carl Holmlund. 44 sekunder efter det är Enrique Lundh framme och gör 4-8 på pass utav David Eriksson. Målen är ganska identiska genom man halvbågar från vänster till höger och slår en krosspass till bortre sidan där någon står ensam och kan skjuta ett direktskott mot öppen bur.

I samband med målet så tar vi timeout för att stressa ner. Dock så tar det endast 2.34 för Katrineholm att reducera igen. Hedlund är framme igen på pass utav Koivisto. 5-8, tid 12.47.

13.21 så bryter vi trenden genom ett fint förarbete av Sjölin som passar fram till Jakobsson.

Katrineholm tuffar på och lyckas reducera ännu en gång. 15.53 så är Koivisto framme och gör 6-9 på pass av Eriksson. 32 sekunder senare så sätter Carl-Emil Ågren 7-9 på pass av Milde. Jimmy lyckas efter detta gör några svettiga räddningar men inna periodens slut så lyckas Katrineholm ännu en gång reducera genom Koivisto, pass Alvar Aav. Tid 19.04. Perioden tar slut och vi kan ta paus med en ledning.

Skottstatistik: 14-6

Tredje perioden:

Även om vi tappade en 8-1 ledning så var det inte kaos i omklädningsrummet. Det var diskussion och tydlighet om att vi måste stänga motorvägen mellan lagdelarna. Vi kommer ut till plan för att mötas utav en två minuter utvisning för att vi inte är uppställda i tid. Coach Celik tar på sig skamkepsen och går och sätter sig. Boxplayet spelar inspirerande och efter 1.46 åker Holmlund ut för upprepade förseelser. I det efterföljande powerplay så får Bylger bollen upp till Sjölin som drar på ett distansskott som letar sig in bakom Fredriksson.

Efter det så går spelet fram och tillbaka. Jimmy i mål gör sitt jobb i målet och släpper inte in något. 7.44 gör Hebbel mål igen på pass från Camuset. I samband med målet så åker Andersson ut två minuter för protest mot domslut. 10.50 är Hebbel framme igen och gör 8-12. Pass Josef.

14.30 åker Max ut två minuter för otillåten trängning när han trycker Katrineholmspelaren in i sargen. Katrineholm plockar ut målvakten för att spela 6 mot 4. Istället för att Katrineholm gör mål så är det Sjölin som vinner bollen och passar till Jacobsson som skjuter in bollen från halvplan.

17.13 gör Hebbel sitt sjätte mål för kvällen denna gång är det Bylger som passar. 18.14 åker Ågren ut två minuter för hårt spel. 18.30 åker Sjölin ut två minuter för slag och även två minuter för protest mo domslut.

Skottstatistik: 11-15

Totalt: 32-35

Summering:

Vi startar riktigt bra och återigen tappar vi i andra perioden och tredje perioden så dominerar vi totalt. Min uppfattning är att vi slappnar av för mycket i andra perioden pga att vi spelar för bra i första. Vi kommer ha mycket fokus på detta under kommande matcher.

Det ska bli skjut kul att se laget kommande matcher.

I och med att jag spelade själv så har jag för dålig koll på hur målen gick till som ni märker...