Serie:Svenska Superligan Dam   Tabell >>
Samling:12:00
60 minuter...
2017-10-01 20:30
Kauppis skott

En innebandymatch spelas i minst 60 minuter och det gäller att vara på hela tiden. Den här gången var inte påslaget tillräckligt i första perioden och även om vi tar oss i kragen kommer vi inte ifatt. Matchen slutar 5-8 efter periodsiffrorna 1-4, 3-2, 1-2. Sista målet i tom kasse.

Man undrar var matchen tagit vägen om Johanna Kauppinens skott i andra perioden resulterat? Skottet tar i insidan av krysstolpen och går parallellt med ribban förbi målet, 5-6 inför tredje hade suttit fint, men det är historia nu...

Matchen startar riktigt olyckligt och Karlstad har ledningen med 0-2 redan efter två minuter. Ett PP ger oss chansen att komma in i matchen och vi gör mål på den chansen, men tyvärr släpper vi tillbaka momentumet till Karlstad bara dryga minuten senare. När Karlstad sen gör 1-4 i sjuttonde minuten känns det riktigt tungt.

Vi får blodad tand direkt i andra perioden då vi reducerar omedelbart och några minuter senare reducerar igen. Återigen ger vi bort den positiva känslan när Karlstad gör två snabba mål i åttonde minuten. Vi repar mod och reducerar igen i fjortonde minuten. Sen var det ju det där med det där skottet, om inte om fanns...

I tredje försöker vi jaga ikapp, men Karlstad spelar bra på resultatet och när de gör 4-7 med dryga sex minuter kvar blir det tufft. Vi gör ett försök med time-out och spelar sex mot fem vilket resulterar. Med två och en halv minut kvar finns det alltså fortfarande möjligheter, men då spelar Karlstad mycket effektivt bort mycket tid och när vi till slut, en aningen stressade, ska försöka skapa något kan de bryta och sätta sista kassen i tom bur.