Dam Allsvenskan

Grym insats men tyvärr lottlösa
2014-11-10 17:38
En fokuserad Linnéa. Foto från Pixbos hemsida, foto Patrik Stolt.

Innan vi går in på matchens händelser vill jag lyfta fram den härliga och röststarka Telge-klacken som bar fram laget hela matchen, underbart att höra!

Period 1

Full gas från start gällde för båda lagen, högt tempo och intensiva närkamper. Efter fem, sex minuter känns det dock som om Pixbo ”sätter” matchen mer och mer och äger boll mer. Vårt försvarsspel är dock aggressivt och bra med på noterna.

Halvvägs in i perioden hittar Linnéa Bergman Lisa Hulting med ett bra utkast men Sara Hjorting i Pixbos mål räddar. Minuten senare hettar det till framför Telges kasse när Pixbo trycker på och tvingar Linnéa till en dubbelparad. Det dröjer inte länge förrän nästa Pixbochans dyker upp och den här gången dansar bollen på mållinjen men med gemensamma krafter fredar Telge målet.

I femtonde minuten hittar Johanna Dahlin fram till Camilla Jordansson med en fin passning men det avslutet räddar Linnéa. Returen slår sen Jordansson in men det godkänns inte då domaren dömer hög klubba.

I anfallet därpå kan Sandra Seth trampa in från kanten men skottet går precis över efter touch från Pixbo-spelare.

I sjuttonde minuten snappar Lotta Ekstrand upp en indianare och avancerar men skottet räddas av Hjorting.

Telge jobbar på bra nu och i artonde minuten snurrar Lotta, Jessika Hellsén, Felicia Forsmark på bra i anfallszon och med bra understöd från Johanna Larsson och Jennifer Lindholm kan de behålla trycket. Det blir till slut Felicia som får avsluta framför Hjorting som i sista stund nyper bollen.

Perioden slutar 0-0 och 21-6 i skott.

Period 2

Första chansen i andra blir Pixbos, Lisa Andebratt hittar ett instick från bakom mål men Cecilia Habib-Westh får inte träff på den.

Sekunderna senare hittar domarna en avvaktande utvisning på Jennifer som verkställs efter 2.19. Pixbos PP behöver inte så lång tid på sig utan målet kommer efter 2.42 genom Caroline Böcker som efter spel bakom förlängda mållinjen kan kliva upp och sätta den på bortre stolpen.

Pixbo fortsätter trycka på men något mer mål blir det inte. I åttonde minuten rusar Dahlin fram på högerkanten och sträcker sig fram med enhandsfattning för att få till ett avslut, det vill sig inte bättre än att klubban tiondelen senare far bakåt och träffar Isabell Krantz rakt över munnen. Resultatet blir tyvärr att Isabell blir av med ett antal tänder och har spelat klart för dagen, läskigt!

Johanna Norin och Emma Tällö kommer i en två mot etta i nionde minuten men olyckligtvis slinker bollen utanför stolpen. Minuten senare får vi dock utdelning då Terese Ahlqvist framspelas av Lisa Hulting och hittar luckan bredvid Hjorting, 1-1 efter 10.06. Målet föregås av en bra brytning av Malin Hellsén som också driver upp bollen i anfallet. Telge-klacken jublar, i övrigt är det rätt tyst i hallen…

Telge lyfts av framgången, samtidigt som Pixbo-spelarna kanske blev lite skärrade av både Krantz skada och kvitteringen, och skapar rejält tryck återigen av Lotta, Felicia och Jessika som snurrar som ilskan bålgetingar framför Pixbos kasse, återigen understödda av Johanna och Jennifer.

Pixbos bås finner det för gott att ta time-out vid första bästa tillfälle. Det visar sig att snacket gör nytta, Pixbo gör ett par bra byten och lyckas bryta trenden.

I den sextonde minuten trycker vi på igen men Pixbo vänder på oss och Sara Helin hittar Julia Larsson med en lång genomskärare, en aaaning för lång dock då Linnéa hinner ut och nyper den precis framför klubban på Larsson.

I artonde minuten spelar Pixbo sig fram till en ny farlighet då Lundström hittar in till Andebratt som dock inte får ordning på avslutet.

Med minuten kvar får Pixbo en gratischans efter ett felpass men Linnéa kommer ut stort och avvärjer.

1-1 är ställningen inför tredje, skotten 4-2 (?) i andra.

Period 3

Pixbo går ner på folk medan Telge fortsätter spela på tre hela formationer.

Inledningsvis skapar Pixbo ett tyngre tryck men Telge står fortsatt emot. Efter två minuter är det dock nära i en spelvändning men domaren blåser av för något han ser i närkampsspelet med Linnéa.

Pixbo ligger på med bra tempo och tryck nu men än så länge utan utdelning. I sjätte minuten spelar Alicia Fylke in till Andebratt i slottet men hon får inte till avslutet den här gången heller.

Efter åtta minuter är det nära igen då först Andebratt testar Linnéa och sedan Böcker, men Linnéa står pall.

Halvvägs in i slutakten ökan trycket än mer från Pixbo och Telge ser en aning slitna ut men kämpar på.

I fjortonde minuten får vi till slut en möjlighet då Lotta snappar upp ett felpass och spelar Felicia som nyper direkt men Hjorting gör en fin reflexräddning.

Minuten senare är det Pixbos tur då Helin sticker in den till Larsson men Linnéa räddar igen.

Tyvärr håller det inte hela vägen in, i den sextonde minuten lägger Linn Lundström ner bollen mot mål och efter ett par studsar så dimper bollen ner framför Linnéa och där kan Böcker slå in en backhand, 2-1 med 4.48 kvar.

Nu gäller det att bita ihop och försöka få till något och efter 16.17 tar Peter time-out för att dra upp de sista riktlinjerna.

Här visar Pixbo sin rutin och skicklighet och behåller bollen inom laget i princip hela den återstående tiden och kan därmed spela av tiden utan någon direkt farlighet för Telge.