Telge SIBK
Innebandy

Förlust för Herrarna i div 1 mot Hässelby
2017-01-14 10:15
Förlusten vid hemmamatch blev 5-6. De 5 lag som ligger i mitten i Herrar div 1 Mellersta Svealand har alla möjlighet att ta sig uppåt till kvalplats. Telge är ett av de 5. Det är de 4 första lagen som kvalar. Dock behövs det poäng för att ta sig uppåt och hamna i kvalgruppen, och det ville inte sig mot Hässelby.

Efter knappt halva första period så började det hetta till när Telge drar på sig en utvisning.

Det tar Hässelby bara 10 sekunder att ta ledning med 1-0. Någon minut senare drar Hässelby på sig en utvisning och i avvaktande på att den skall verkställas, så blir de lite passiva och Telge drar på med snabba pass och strax har Telge kvitterat. Mål av Robin Berglund. 15 minuter in i perioden får Telge till att ett snyggt mål när de får härja i Hässelbys slott. Ett snabbt pass tvärs över till Robin Berglund, som snabbt passar bak i slottet till Tommy Cannerbo och som med ett direktskott drar in bollen i mål. Hässelbys målvakt fick svårt att hänga med när det gick snabbt.

Strax efter i ett anfall djupt ner hos Hässelby passar Pelle Hansson upp till vår back Marcus Lundberg som får till ett skruvat direktskott och bollen sitter i krysset. Telge leder nu med 3-1. Det känns nu som om Telge har lite grepp om matchen, men kanske var det i det här läget som Telge delvis tappar matchen när man inte hänger med när det vänder. För minuten efter, och ytterligare en minut efter har Hässelby gjort 2 snabba kontringar som har avslutats med ett diagonalpass som gör det svårt för vår målvakt, Hässelby har snabbt reducerat till 3-3.

Inför match så låg Hässelby 10 poäng under Telge men uppenbart så är Hässelby bättre än tabelläget. Och det syns igen andra perioden. Efter 2 minuter så tar de ledningen. 4 minuter in i matchen drar Telge på sig först en utvisning som man klarar och strax en till och till sist kan Hässelby med sin power play press, utnyttja 5 mot 4 man läget och kan utöka sin ledning till 5-3. Hässelby väg till vinst denna dag är att göra mål på kontringar och i spel 5 mot 4. Mot slutet av perioden gör Pelle och Marcus repris på sitt 3-1 mål. Pelle passar i anfall från hörnet upp till Marcus på backplats och Markus sätter med ett direktskott reducering, och matchen står 4-5.

Tredje perioden blir en lång kamp för Telge att försöka komma tillbaka i matchen. Oturligt gör Hässelby ett mål efter 4 minuter och leder då matchen med 6-4. Telge får strax även möjlighet med power play men utan lyckat resultat. Det blir allteftersom mer och mer kamp om varje boll, Telge vill komma tillbaka och Hässelby vill stänga matchen. Hoppet väcks i mitten av perioden när Tommy Cannerbo med ren vilja kämpar till sig bollen längs sargen i anfallszon, kämpar sig fri, och drar iväg ett skott mot mål och reducerar matchen till 6-5. Fler utvisningar stör för Telge i kampen att komma tillbaka och Hässelby lyckas freda sitt mål och vinner matchen till sist med 6-5

Hässelby var effektivare i powerplay och kontringar, gör 6 mål på sina 18 skott på mål. Telge var denna dag inte lika effektiv och skarpa på sina skott på mål, 30 skott på mål. En för dagen bra målvakstspel i Hässelby var också ett hinder. Det är till att ta nya tag och satsa på näst match, Telge borta 22 januari mot Huddinge.