Telge SIBK
Innebandy

DamAllsvenskan! En retur i vår Borg, var stod vi?
2018-08-25 09:54

Vi hade haft en helt okej träningsvecka, nu var det dags för ett returmöte mot Bajen i vår hall och vår utbildningsplan var fortsatt fokusen på försvarsspelet.

För Bajens räkning måste det ha varit en revansch som stod på deras meny.
Hur skulle detta sluta?

Bajen började klart bäst och skapade en del målchanser, vi i Telge hade det ganska svårt att sätta försvarsspelet och det innebar att vi gav Bajen alldeles för stora ytor. Bajen hänger dit 0–1 redan 2 minuter in i matchen, men från ingenstans så kvitterar vi redan 1 minut senare. Matchen fortsätter med att Bajen får skapa en del chanser och vi får försvara oss. Men när vi fick till vårt spel så gjorde vi en hel del bra saker. Åter igen så får vi till ett uppspel och hänger dit tvåan 12 minuter in i första perioden. Perioden fortgår och Bajen håller hårt i taktpinnen, men får inte till några klara målchanser innan perioden är slut.
Känslan man får efter perioden är att man blir lite för försiktig i försvarsspelet och ger Bajen för stora ytor, samt att när man vinner tillbaka bollen så behöver man bli klart noggrannare med boll.

I denna paus så försökte vi gjuta mod i allt vi skulle göra i nästa period, våga lite mer, större sinnesnärvaro och få till förvaret.
Denna period blir lite bättre när det gäller försvaret, där Bajen får mindre ytor att anfalla på, men när vi vinner bollen så finns det mer att önska. 3 minuter in får vi till en klockren passning genom hela Bajen, där vi får en friställd spelare som inte gjorde några misstag. 3–1 på tavlan och vi börjar göra mer rätt saker. Som sagt skenet bedrar, när vi gör en del bra saker så kommer kontringen och mycket riktigt så blev vi för offensiva och Bajen får ett friläge, där dom inte gör några misstag. När periodvilan ljuder så står det 3–2 till oss på tavlan. Försvaret är bättre och stundtals så är spelet med boll bättre.

I pausen så är mantrat tålamod och tempoväxlingar.
Denna period hinner knappt börja innan det ringer i rumpan, 3–3 på tavlan och helt jämnt. Nu har Bajen tagit över, men åter igen så håller vi ihop försvarsspelet och gör det svårt för Bajen. Under en 5 minuters period så äger Bajen matchen och under denna period gör dom 3–4 och tar ledningen. Med några få förändringar så börjar vi få till uppspelen och skapade tryck i Bajens zon. I en uppspelsfas så får vi till ett superpass, diagonalat genom hela Bajens zon och hängde upp den i bortre krysset. När har vi mer fart och trycker ner Bajen i deras zon, då får dom problem, under en sådan press så får vi fram bollen till en fristående spelare i slottet, där vi inte gör några misstag. Nu är det vi som sitter i förarstolen. Innan matchen är över så skapar Bajen ett läge till, där Bajen åter igen kvitterar. Matchen slutar 5–5 och vi skall ta med oss hel del bra saker, men framför allt sista sex minutrarna.

Summeringen av denna match är att när vi satt försvarsspelet så fick Bajen problem, vi själva behöver fortsätta att jobba med en del saker, samt att känna sig trygga i spelet med eller utan boll.